reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Mili bardzo sie ciesze, ze z maluszkiem wszystko dobrze i mozesz juz spokojnie spac :) Mili to Ty caly zwierzyniec mialas ;)

Angi ja dzisiaj mam ochote na smazony makaron z twarogiem i tez zaraz lece do kuchni sobie robic.

ps. nie na temat, jak mi dacie opr, karnie i pokornie przyjme, ale czy ktos ma kuchenke gazowa z elektrycznym piekarnikiem wolnostojaca? Musze kupic i nie mam pojecia jakiej firmy... Zawsze w domu mialam w zabudowe.
Odwdziecze sie doswiadczeniem lodowkowym ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Rudzielce razem :) Taka piekna byla :)

Załączniki

• 1421427308510.jpg
    1421427308510.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 35
  • 1421427320945.jpg
    1421427320945.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 41
Mili bardzo sie ciesze, ze z maluszkiem wszystko dobrze i mozesz juz spokojnie spac :) Mili to Ty caly zwierzyniec mialas ;)

Angi ja dzisiaj mam ochote na smazony makaron z twarogiem i tez zaraz lece do kuchni sobie robic.

ps. nie na temat, jak mi dacie opr, karnie i pokornie przyjme, ale czy ktos ma kuchenke gazowa z elektrycznym piekarnikiem wolnostojaca? Musze kupic i nie mam pojecia jakiej firmy... Zawsze w domu mialam w zabudowe.

Monia w zasadzie, przynajmniej dla mnie, ten główny to takie luźne rozmowy nie tylko o dzieciach ;) ja się nie gniewam jak się napisze o czymś innym ;) ;)
Ja mam taką, palniki na gaz i z kuchenką elektryczną. ale u nas kuchnia jest oddzielna tz połączona z dużym pokojem ogromnym "oknem" w ścianie a w tym oknie jest blat barowy, ale oddzielne wejście do niej i tak pozostało. Umożliwiło mi oddzielić kuchnie bramką i tylko tu w zasadzie Oliwia nie może wchodzić sama (chemia, kurki od gazu od kuchenki, piecyk elektryczny itd) My mamy indesit ale kupowny z 10 lat temu

WSZYSTKO JEST DOBRZE DLUGIE POZAMYKANE :) bejbelibki lezy bardzo nisko dlatego czuje taki ucisk na szyjke. Serduszko pieknie bije. Dzis bede spac spokojnie :)
Piekne te wasze zwierzaczki :) ja w domu rodzinnym mialam rybki, zolwia wodnego I ladowego, chomiki, swinke morska I pieska Kacperek odszedl w maju mial 17lat :(
A teraz w domu zostal mojej mamie brat lat 11 I on ma kroliczki a moja siostra ktora w zeszlym roku poszla na swoje odrazu wzieli ze schroniska psiaka :)

Ufff ale nas nastraszyłaś

Dziewczyny, aleście się rozpisały!!!

Witam nowe mamusie :-)

Ja mam Amica, chyba ze dwa lata temu kupiona. Kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym. Jedyny minus to powłoka chromowana, która po tygodniu była już cała zrysowana. Ogólnie sprawuje się super :-)

A ja mam kundlicę ze schroniska, ale jest pieskiem podwórkowym i biega po naszym ogródku :-) I mam kotkę. Kotka obwąchała młodego po przyjeździe ze szpitala i zaakceptowała. Ale do łóżeczka się nie pchała na szczęście bo wtedy miałabym wątpliwości.
A reakcji psa bałam się bardzo, bo zdarzały jej się epizody, że wystartowała z zębami do córeczki kuzynki, kiedy byli w odwiedzinach. I warczała. Widać było, że bardzo nie lubi dzieci. Kto wie co było przed schroniskiem? Może jej dzieciaki krzywdę robiły...
No, ale z Młodym się oswoiła, chociaż na początku pilnowałam jak nie wiem co. Ale na niego ani razu nie warknęła, a latem to już ich nawet zostawiałam na chwilę samych na podwórku. Tylko go wylizuje po wszystkim gdzie się da :D
Mam nadzieję, że z drugim będzie tak samo... :-) Nie wyobrażam sobie, żebym musiała ją oddać, ale pewnie ze względu na bezpieczeństwo dzieci tak bym zrobiła.

A my mamy dwa pieski w mieszkanku. Jeden ze schroniska, mieszaniec podobny do owczarka niemieckiego, tylko trochę mniejszy, a drugi to pekińczyk. Z synkiem dogadują się dobrze, tzn. jak na razie nie wchodzą sobie w drogę. Czasami synek zaczepia mniejszego i się trochę przekomarzają, na szczęście piesek się pilnuje i nigdy ząbkami nie dziabnął Arturka.

Z tricków przygotowujących mogę jeszcze wymienić smarowanie się w ciąży oliwką, którą potem smaruje się dziecko po urodzeniu. Dzięki temu dla psa jest to znany i dobrze się kojarzący zapach. ;-)

WSZYSTKO JEST DOBRZE DLUGIE POZAMYKANE :) bejbelibki lezy bardzo nisko dlatego czuje taki ucisk na szyjke. Serduszko pieknie bije. Dzis bede spac spokojnie :)
Piekne te wasze zwierzaczki :) ja w domu rodzinnym mialam rybki, zolwia wodnego I ladowego, chomiki, swinke morska I pieska Kacperek odszedl w maju mial 17lat :(
A teraz w domu zostal mojej mamie brat lat 11 I on ma kroliczki a moja siostra ktora w zeszlym roku poszla na swoje odrazu wzieli ze schroniska psiaka :)

Uff najważniejsze że wszystko ok :) aby dotrwać do ruchów i będzie już lżej ;)

Apropo ruchów sama nie wiem leżałam sobie w łóżku położyłam na dół rękę i pod ręką poczułam fale, jak stałam kuchni to samo i jak się kąpałam wczoraj też :) może jak Oliwia będzie kochało wodę ;)

Ja w poprzednim domu miałam wolnostojącą Amice gazową z elektrycznym piekarnikiem. Przez 5 lat użytkowania sprawowała się super.

reklama
powtorzylam badanie moczu i jest duzo lepsze niz to z srody;) tylko tutaj wyszlo ze mam obecne ketony-5 nie wiem co to oznacza ale nie jest duzo wiec sie nie martwie no i slad krwi nie wiem skad co i jak. ale mysle ze zle chyba nie jest:)

Do góry