reklama
Faszerować Euthryoxem?? Wydaje mi się, że lekarka trochę dała ciała. Ja się leczę na Hashimoto od lat, chyba 10 i wiem co nie co na ten temat. Jeśli chodzi o płodność, ciążę wynik powinien być w DOLNEJ granicy normy (np. z kolei kardiolodzy wolą trochę wyższy na problemy z kołataniem serca itp). I lekarz to powinien wiedzieć. Przy takim wyniku jak Twój, dawanie dawki 12.5 to nieporozumienie, ja nie planując dziecka, jak zaczynałam od TSH ponad 4 to dostałam dawkę bodajże 75. Teraz przy 2.8 biorę 100. Tak jak dziewczyny piszą, powinnaś brać przynajmniej 50 na początek, bo nie dość, że trzeba TSH zbić to jeszcze zapobiec wzrostowi. Bez żadnego ryzyka możesz sobie brać większą dawkę teraz, aż nie pójdziesz do lekarza i pamiętaj o braniu min 30 min przed śniadaniem. Na szczęście ten wynik masz dalej w normie, więc nie ma co panikować, ale radzę zmienić lekarza na jakiegoś porządnego endokrynologa. Badanie krwi powinnaś robić co 4 tygodnie i jeśli rośnie, albo nie spada do około 1 to powinna być korekta dawki.heh no wlasnie wydaje mi sie ze lekarka bala sie mnie od razu faszerowac i dlatego tak malo mia kazala brac i zapewne dlatego wogole nie spadlo a uroslo;/ coz w poniedzialek zobaczymy co powie i pewnie poszukam endo..
i brr mnie czeka 26 usuwanie 8 troche sie boje ze bedzie bolalo no ale^^
Jedź na izbę przyjęć i nie daj się zbyć! Jak coś to możesz trochę powyolbrzymiać jakby chcieli cię spławić! Trzymam kciuki.A boli Cie slabiej czy mocniej niz na @? Mnie mocniej I nie przechodzi po paracetamolu I cieplej kapieli
Polozna oczywiscie nie odbiera
Ja bym używała, ale takich sprawdzonych, nie jakiś nowych, żeby ograniczyć ryzyko uczulenia. Jak się boisz jak zareagujesz to zrób próbę uczuleniową (nałóż gdzieś na ramię na około 1-2 cm2 trochę kremu i zobacz czy jest ok).Hej kobiety . Mnie też tak czasem pobolewa jak na @ ale dowiedziałam się że więzadła się rozciągają ..
Ja już wzięłam antybiotyk i czuję się taka jakaś przybita ..
Dziewczyny mam pytanie odnośnie depilacji miejsc intymnych , jak sądzicie czy bez problemu można używać tam kremów do depilacji ??![]()
Ja z kolei wylądowałam dziś na zwolnieniu, wzięłam na dwa dni- do piątku włącznie. Obudziłam się z mega migreną, taką na którą normalnie biorę sumatryptany, których oczywiście w ciąży nie można. Poszłam do rodzinnego, gdzie się dowiedziałam, że nic nie mogę brać, nawet Aspiryny, na którą trochę liczyłam, bo czytałam w necie, że niektóre laski brały, a mnie czasem pomaga. Mogę paracetamol 2 x 2 po 500mg, czyli max 4 tabletki Apapu, panadolu na dobę, ale olewam bo nigdy mi to nie pomogło i nie wierzę, że teraz pomoże to po co brać. Leżę w ciszy i dogorywam, teraz trochę się lepiej czuję, ale zaraz idę dalej drzemać. Beznadzieja.
witajcie
melduję się po wizycie
maluszek sporo urósł ma już 8.5cm i waży123g
lekarz powiedział że rozwija się prawidłowo i że na 80proc ma być chłopiec
narzekał tylko że spadłam kilo i że mam zdrowo się odżywiać by na następnej wizycie była na plusie waga

melduję się po wizycie

Kagusia, gratulacje!
Mili, jak tam?
Ja też już po wizycie. Wszystko w porządku, dzidzia była bardzo ruchliwa i pani doc nieźle się namęczyła żeby wyłapać kość nosową, ale w końcu się udało. Dzidzia ma już prawie 8 cm od główki do pupki! Bardzo się cieszymy.
Mili, jak tam?
Ja też już po wizycie. Wszystko w porządku, dzidzia była bardzo ruchliwa i pani doc nieźle się namęczyła żeby wyłapać kość nosową, ale w końcu się udało. Dzidzia ma już prawie 8 cm od główki do pupki! Bardzo się cieszymy.

multiplicamini
Fanka BB :)
I ja się melduję po wizycie :-) U nas też wszystko dobrze, Junior ma 6,5cm i jest dwa dni młodszy niż wg kalkulacji z OM. Płci mi lekarz nie powiedział, stwierdził, że na to jest zbyt wcześnie żeby miało być wiarygodnie. Ogólnie jestem przeszczęśliwa, pan doktor nie powiedział ani jednego zbędnego słowa
(to było tylko USG, bez wizyty) A młode jest leniuszkiem i wcale nie chciało pokazać przezierności karkowej. Udawałam kaszel, odwracałam się na bok, znowu kaszlałam i dopiero udało sie zmierzyć: NT 1,7 więc w normie i super.
Ulga jak nie wiem
Mili daj znak co u Ciebie!!
Pozdrawiam mamuśki

Ulga jak nie wiem

Mili daj znak co u Ciebie!!
Pozdrawiam mamuśki
reklama
klaudia81.81
Fanka BB :)
Czesc dziewczynyZnajdzie sie tu miejsce dla jeszcze jednej lipcowej przyszlej mamusi? To moja pierwsza ciaza i jestem dosc mocno zagubiona...
Witaj