reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

co do chorob to mnie tez ostatnio cos bralo tzn bolalo mnie gardlo.. wiec pakowalam w siebie duzo witaminy c ah te wycyskanie sokow z pomaranczy i jedzenie ich mniam<3 i kupilam sobie pastylki *spam* gardlo i jakos powoli mi przechodzi. Na szczescie nic gorzego sie nie przypaletalo.

a mnie zus wku.wia... jestem na l4 od listopada. i ogolnie moja firma zatrudnia mniej niz 20 osob wiec zus mi musi placic i co.. grudzien minal i zadnej kasy..ja nie wiem porazka jedna wielka:(

reklama
a mnie zus wku.wia... jestem na l4 od listopada. i ogolnie moja firma zatrudnia mniej niz 20 osob wiec zus mi musi placic i co.. grudzien minal i zadnej kasy..ja nie wiem porazka jedna wielka:(

kłóć się o odsetki. ZUS wypłaca pieniądze nie późnej niż w ciągu 30 dni od daty złożenia dokumentów niezbędnych do stwierdzenia uprawnień do zasiłków i potem zdaje się do końca każdego miesiąca maks, ale w każdym kalendarzowym MUSISZ dostać pieniądze.

a sorry, to przy macierzyńskim. czytam właśnie o chorobowym.

doczytałam. teoretycznie pierwszy zasiłek powinien wypłacić w ciągu 30 dni od złożenia dokumentów, ale może się to kilka dni opóźnić (np. 5-6 dnia kolejnego miesiąca za poprzedni). tyle wyczytałam. w tym wypadku chyba jednak nie ma kar i odsetek ):

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Słuchajcie moje Drogie mamcie ,

Mam takie pytanie ma ktoraś z was problemy z tarczyca ?? TSH wynik za duzy lub za maly... moja pani doktor kazala mi sie koniecznie skontaktowac z endokrynologiem bo mam wynik za duzy (mój wynik 4,3) powiedziala ze dla ciezarnej nie moze przekraczac 2,5....

Słuchajcie moje Drogie mamcie ,

Mam takie pytanie ma ktoraś z was problemy z tarczyca ?? TSH wynik za duzy lub za maly... moja pani doktor kazala mi sie koniecznie skontaktowac z endokrynologiem bo mam wynik za duzy (mój wynik 4,3) powiedziala ze dla ciezarnej nie moze przekraczac 2,5....

moj wynik w ciazy wyniosil 3,680 tez niestety za duzo. biore dawke 12,5 euthyroxu teraz w styczniu robie ponownie badania i jesli sie nie zmniejszyl tez lece do endo. moja gin kazala mi jeszcze zrobic oprocz tsh atyTPO ft3 i ft4 bo na podstawie samego tsh nie wiele mozna wiec radzilabym zrobic jeszcze te badania

moj wynik w ciazy wyniosil 3,680 tez niestety za duzo. biore dawke 12,5 euthyroxu teraz w styczniu robie ponownie badania i jesli sie nie zmniejszyl tez lece do endo. moja gin kazala mi jeszcze zrobic oprocz tsh atyTPO ft3 i ft4 bo na podstawie samego tsh nie wiele mozna wiec radzilabym zrobic jeszcze te badania
O widzisz tobie to jeszcze dala na jakies badania a mi odrazu kazala sie konsultowac do endo... jak dzwonilam do olecka do poradni to dostalam termin na koniec kwietnia , ale pujde po skierowanie do rodzinnej .. bo to za dlugo czekac ,,,

O widzisz tobie to jeszcze dala na jakies badania a mi odrazu kazala sie konsultowac do endo... jak dzwonilam do olecka do poradni to dostalam termin na koniec kwietnia , ale pujde po skierowanie do rodzinnej .. bo to za dlugo czekac ,,,

ja prywatnie chodze.. wiec i prywatnie badania zrobilam aby od razu sprawdzic czy nic gorszego sie nie dzieje.. bo na nfz niestety terminy dalekie. sproboj jeszcze powiedzxiec ze jestes w ciazy to moze wcisna Cie wczesniej? ja zobacze 19 stycznia na wizycie jak to sie wszystko ma i jak nadal bedzie kiepsko to prywatnie do endo kupie bo nie bede czekac prawie do terminu porodu aby dostac sie do endo na nfz;/

ja prywatnie chodze.. wiec i prywatnie badania zrobilam aby od razu sprawdzic czy nic gorszego sie nie dzieje.. bo na nfz niestety terminy dalekie. sproboj jeszcze powiedzxiec ze jestes w ciazy to moze wcisna Cie wczesniej? ja zobacze 19 stycznia na wizycie jak to sie wszystko ma i jak nadal bedzie kiepsko to prywatnie do endo kupie bo nie bede czekac prawie do terminu porodu aby dostac sie do endo na nfz;/
wlasnie sprubuje na skierowanie i powiem ze w ciazy i musi przejsc ...ja tez chodze prywatnie i za wszystkie badania place ale wlasnie do endo kazala mi isc na nfz bo powiedziala ze bede czekac krutko...

wlasnie sprubuje na skierowanie i powiem ze w ciazy i musi przejsc ...ja tez chodze prywatnie i za wszystkie badania place ale wlasnie do endo kazala mi isc na nfz bo powiedziala ze bede czekac krutko...

no nie wiem wlasnie terminy do endo na nfz sa masakryczne.. ale jak powiesz ze w ciazy to moze faktycznie jakos dlugo czekac nie bedziesz musiala. Tutaj jedna z mamusiek dzwonila i chcieli ja na jakis odlegly termin dac ale powiedziala ze w ciazy jest i jakos dwa albo miesiac musiala tylko czekac:) Powodzenia zycze:) chociaz moim zdaniem do endo powinnas isc juz z wynikami krwi tsh,antTPO ft3 i ft4 bo jak pojdziesz tylko z tsh to pewnie wysle Cie na te badania i dopiero bedzie mogl Ci cos powiedziec a tak to wszystko juz bys miala i endo moglby cos poradzic

Vivienne bardzo mi przykro. Dzielna z Ciebie kobieta.

ewczis76 mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy, ale zdiagnozowaną kilka lat temu. Tak jak piszą Dziewczyny czym prędzej zrób badania. Od stycznia skierowanie na trójcę tarczycową i przeciwciała, może wystawić lekarz rodzinny. W ciąży ważne jest by TSH utrzymywać na poziomie do 1,5-2 i pilnować konwersji wolnych hormonów.

Dziś u mnie zabiegany dzień. Byłam na wizycie kontrolnej u lekarza i po 2 miesiącach krwiak się wchłonął :-) Dostałam zalecenie jednak by być na zwolnieniu lekarskim do lipca.

reklama
dziewczyny, chciałam podbiec do autobusu i się wywaliłam /: na bok, większa część upadku poszła na nogi i ręce (mam okropnie obtarte), ale za to brzuch bezpieczny. ale i tak się popłakałam i zaraz zadzwoniłam po TŻ i do mamu, czy się nic nie stało Gumisiowi. ale wyczytałam, że jak nie ma bezpośresniego urazu brzucha i krwawienia, to nie trzeba od razu lecieć do lekarza. poobserwuję i najwyżej ppjadę, bo się zastanawiałam czy nie iść.

Do góry