reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
powodzenia na wizytach i koniecznie dajcie znać po nich :)

a brakiem objawów nie ma się co stresować, ja nie miałam prawie żadnych, a teraz już w ogóle spokój (ale to akurat charakterystyczne dla 2 trymestru), wszystko zależy od kobitki, nie ma sensu wyczytywać w internecie nic na ten temat, bo tylko można nerwicy dostać.

ja też już pożegnałam swoje dolegliwości jedynie co mi zostało to zmęczenie wieczorne, ale przy dwójce dzieci i domku mam co robić :) trzymam kciuki za wizyty :)

No to dziewczyny już jestem po badaniach i nieco spokojniejsza. Z usg wynika że na razie wszystko jest w porządku:
serduszko bije 165 ud/min
przezierność karku 1,3 mm
maluszek ma już 58 mm
i okazało się że jest 3 dni starszy
po wywiadzie i usg ryzyko zagrożenia chorobami wrodzonymi spadło do bardzo niskiego, teraz czekam na wyniki z krwi do 14.01.
A tak w ogóle doktor mówi że jeszcze wcześnie, ale prawdopodobnie będzie chłopiec, z czego mój mąż bardzo się cieszy.
Dziękuję dziewczyny za wczorajsze słowa wsparcia, były mi bardzo potrzebne.

Ja tez juz po wizycie maluszek rośnie i machal wiercil się serduszko bije.
Za niecałe 3 tygodnie musze zrobić test na glukozę bo miałam wynik na granicy. Trochę tego się boje bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i nie chce przez to jeszcze raz przechodzić. Zobaczymy czas pokaże. Następna wizyta 14.

Miłego dnia :)

ola, patka super że wszystko dobrze:-) karolinka a czemu bez usg ??? mi to się wydaje że w ciąży to bez sensu no bo co lekarz może sprawdzić ???
zazdroszczę wam dziewczyny energii ja jestem jakaś bez sił nic mi się nie chce zimowa depresja czy co:confused:

Ostatnia edycja:
ola super że wszystko dobrze:-) karolinka a czemu bez usg ??? mi to się wydaje że w ciąży to bez sensu no bo co lekarz może sprawdzić ???
zazdroszczę wam dziewczyny energii ja jestem jakaś bez sił nic mi się nie chce zimowa depresja czy co:confused:

Na nfz refundowane są tylko 3 usg,więcej wtedy gdy lekarz uzna,że jest taka konieczność.Podczas wizyty lekarz bada "paluchami" stan szyjki i inne takie...

Przepraszam ze zmienię temat ale normalnie juz mi głową siada. Próbowałam znaleźć informacje jak kobieta w ciąży może pielęgnować i oczyszczać twarz,bo jak wiadomo hormony robią swoje i z nimi nie wygrasz,ale okazuje się ze prawie każdy kosmetyk zawiera coś toksycznego i trującego i może zaszkodzić dzidzi :-( czy naprawdę zostaje mi tylko "szare mydlo"?!!! Proszę mówcie mi tu szybko jak wy oczyszczacie swoje buzię i czym tak naprawdę trzeba się martwić?

szczerze ja używam szarego mydła i juz mam trochę lepiej, 1 ciążę też używałam ale buzię miałam super, może mi sie poprawi. No i zamierzam zamówić kosmetyki mineralne do malowania - zobaczymy!

Boshhhhe przypadłości ciążowe ciąg dalszy.. Listy do M i potok łez :szok: bhe hebez kitu nie poznaje siebie:-D:-):-D

Angi ja też tak mam tu płaczę tu sie smieję! nie wiadomo co jest. No i zapominam jakiegoś słowa itp. ale spoko to potem przechodzi. No i kręci mi sie w głowie

Witam wszystkie w Nowym Roku.
Dziewczyny czy naprawdę po 35 roku życia są większe szanse żeby urodzić chore dziecko? Ja mam 34 lata i jutro badania genetyczne, jak się cieszyłam i nie mogłam się doczekać tak teraz się strasznie boję i chce mi się płakać. Czy wszystko będzie ok ze względu na mój wiek.:-(
to naprawdę dobry wiek, moja koleżanka z biura ma 37 lat i urodziła zdrową dziewczynkę, tylko miała dużo badań.

powodzenia na wizytach i koniecznie dajcie znać po nich :)

a brakiem objawów nie ma się co stresować, ja nie miałam prawie żadnych, a teraz już w ogóle spokój (ale to akurat charakterystyczne dla 2 trymestru), wszystko zależy od kobitki, nie ma sensu wyczytywać w internecie nic na ten temat, bo tylko można nerwicy dostać.

Masz absolutną rację - dziewczyny dajcie spokój, jak nie ma krwawienia to jest ok w wiekszości 99,99 % przypadków.
Jak Wy się bedziecie stresować to i maluszki też. Spokojna mama to spokojne zdrowe dziecko :-)

reklama
Do góry