reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

dzieczyny a jak tam wasze blizny, bo mnie zaczela dosyc mocno ciągnac

Mnie tak koło 8-9 tc najbardziej bolała teraz boli jak np kichne

Ja prenatalnym jakoś się nie martwie,ale jak byłam w szpitalu to maaaase dziewczyn było na tych co pobierają krew a potem na usg szły,przez 1,5 h przewinęło sie chyba 15 osób i już nawet nie wiem ile w kolejce było,jedna dziewczyna jechała na nie 500 km!

reklama
Kunda mie blizna nie boli, ani nie ciągnie. Trzymam kciuki za wyniki.

miq wizyta chyba trzecia będzie, ale mam krwiaka i powinnam mieć kontrole częściej, ale mojej p. doktor nie było tylko jakaś młoda dziewczynka i nie umówiła mi kolejnych wizyt tylko zostawiła tą za 3 tyg. czyli 7.01. Dlatego się martwię, czy wszystko ok. Mam nadzieję, że moja ginekolog będzie już od stycznia, bo inaczej będę musiała szukać innego lekarza, a to kolejny "kłopot". Teraz chodzę na NFZ i dalej bym tak chciała i tu pole manewru się zawęża. Nic, trzeba dotrwać do środy, a potem mam nadzieję nie będę się już niczym martwić :)

patka kciuki za wizytę. A prenatalne w Szczecinie robisz?

Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny :)

Kurczę zaczęłam się zastanawiać nad tymi badaniami prenatalnymi.. jestem umówiona na usg genetyczne 13.01, to będzie 13 t 3 d wg. ostatniego usg. Ja mam miesiączki bardzo nieregularne (nawet do 60 dni) i od początku określamy wiek ciąży za pomocą usg. No i jak się umawiałam na genetyczne to myślałam, że się umawiam na 12 t 6 d, a potem wyszło, że ciąża jest trochę starsza... Nie za późno to badanie? Wiem, że w teorii jest do 13t6d ale tak pytam czy wiecie jak to jest w praktyce? Idę prywatnie do najlepszego gabinetu w Krk i generalnie tam jest ciężko z terminami... nie wiem czy próbować to przyspieszyć czy bez przesady?

Również lekarka mi nic o teście z krwi nie wspominała... z tego co patrzyłam to jest on, co zaskakujące, w moim pakiecie w Medicover... ale okazję, żeby ją o to zapytać będę miała dopiero na wizycie 17.01. Czy ten test z krwi też się robi do 14tc?

Co do pielęgnacji twarzy to ja nic nie zmieniłam powiem szczerze, nie używam przecież jakiś pestycydów żeby mialy zaszkodzić dziecku... mój sposób na wypryski to Sudocrem (ten sam co do pupci niemowląt).. wspaniale wysusza syfki ;) No i kremów używam raczej marek aptecznych jak np. La roche-posay, mniej mnie podrażniają.

W sobotę postanowiłam, że zafarbuję włosy, bo wyglądam już idiotycznie (jasny blond + niemal czarny 2cm odrost). Używam normalnej farby (garnier), ale idąc za radami z neta otworzę okno, żeby nie wdychać za dużo oparów.

Aaa no i wywaliło mi brzuch... tzn jestem go w stanie jeszcze trochę ukryć pod luźnym żakietem etc, ale w sukienkach bardziej opiętych widać juz bez dwóch zdań... trochę się zdziwiłam jak to zobaczyłam... Na pewno nie jest on tylko ciążowy, ale raczej trochę ciążowy, wzdęciowy :baffled: i napuchnięty przez zatrzymaną wodę :)

Ostatnia edycja:
Mnie też blizna po dwóch cięciach nie boli, w ogóle to nie mam żadnych objawów a nawet nie czuję się jakbym była w ciąży bo mam energii za 10 :baffled: dziewczyny jak myślicie jest to jakiś powód do niepokoju ? Wizytę mam 5.01. ale bez usg.. iść prywatnie żeby to sprawdzić bo zwariować idzie ze strachu ..

Patka będę robiła na Wojciecha, ale jeszcze się nie umówiłam. Jutro zadzwonię do doktora, bo z pierwszej ciąży pamiętam, że on umawia już blisko terminu a nie np. miesiąc wcześniej.

Thiriade w pierwszej ciąży na opisie wizyty miałam napisane że musi być zdrbione 11-13+6tc crl 45-84 mm

Mnie też blizna po dwóch cięciach nie boli, w ogóle to nie mam żadnych objawów a nawet nie czuję się jakbym była w ciąży bo mam energii za 10 :baffled: dziewczyny jak myślicie jest to jakiś powód do niepokoju ? Wizytę mam 5.01. ale bez usg.. iść prywatnie żeby to sprawdzić bo zwariować idzie ze strachu ..
Ja tak wariowałam...w necie wszystko przeryłam o poroniebiach i w końcu pojechałam di szpitala sprawdzić czy ok,tymi nerwami tylko zafundowała sobie skurcze macicy...
Jak masz zaszkodzić maluszkowi to idz sprawdz ale ja pierwszą ciążę miałam bezobjawową i wiele dziewczyn nie ma objawów tak jak ja teraz też już nie mam nic więc spokojnie;) do 5 jest blisko powiedz lekarzowi o niepokoju,łaski nie zrobi jak zrobi Ci usg

reklama

ja tez zadnych objawow nie mam nawet zapominam ze jestem w ciazy:) rowniez energie ma za 10 a pomimo to u dzidzi wszystko w porzadku :) wiec u ciebie na pewno tez :)

Do góry