reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Gratulacje wizyt :)

Klaudia będzie ok nie stresuj się tylko ciesz że zobaczysz kropka :)

Dziewczyny mój luby ma dzisiaj urodziny nie wiedziałam co mu kupić i weszłam na vouchery ;) he he mam nadzieję że mnie nie zabije ;) ale w razie czego powiem mu że niech się cieszy ze awionetka nie polata

reklama
ja odebralam wynikii za tydzień najpierw ide do gina na nfz ( juz mam termin od grudnia) i dzis zapisalam sie do specjalisty od prenatalnych prywatnie i nie zauwazylam ze na ten sam dzień...mam nadzieje ze to nie bedzie w niczym przeszkadzac

dziewczyny super ze wizyty udane

ja odebralam wynikii za tydzień najpierw ide do gina na nfz ( juz mam termin od grudnia) i dzis zapisalam sie do specjalisty od prenatalnych prywatnie i nie zauwazylam ze na ten sam dzień...mam nadzieje ze to nie bedzie w niczym przeszkadzac

ja miałam jednego dnia prenatalne na 09.40 i potem normalną wizytę u swojego gina na 13.00, to bez różnicy, że jednego dnia.

Dziewczyny, Wasze kciuki są bezcenne, dziękuję i gratuluję tym, które już po wizytach :-)
Maluszek ma się dobrze. Wiercił się bardzo, więc trudno było go zmierzyć.
Serduszko bije miarowo 150 ud./min.
CRL: 60,2 mm
Przezierność karku 1,4 mm

W poniedziałek mam wizytę normalną u lekarza prowadzącego.

ja miałam jednego dnia prenatalne na 09.40 i potem normalną wizytę u swojego gina na 13.00, to bez różnicy, że jednego dnia.
no ja nastepnych prenatalnych nie robie bo to bedzie juz 14 tydz ale ide z wynikami i zobaczymy co on powie i jak to wszystko widzi
bo tak naprawde u mojej prowadzacej w przychodni troche kiepski sprzet

Dobrze że reszta dziewczyn także zadowolona z wizyt, ale się uspokoiłam po tych badaniach, niby jeszcze krew, ale to pewnie przed odebraniem wyniku będzie znowu stres.

Zdjęcia jutro wrzucę, bo dzisiaj mnie chyba stres puścił i strasznie śpiąca jestem;-)

reklama
Dziewczyny Wy sie cieszcie ze nie macie bardzo przykrych objawow w ciaży. Moja pierwsza ciaza byla bardzo ciezka, od samego poczatku bole, caly czas na nospie i luteinie, nudności i zgaga przez jakies pol roku, leżenie w szpitalu srednio co 1,5 miesiaca na kilka tygodni, ryzyko poronienia, pozniej kolka nerkowa, rwa kulszowa, cholestaza cieżarnych, wielowodzie, na koncu wywolywanie porodu na 4 sposoby(oxytocyna, prepidil, masaz szyjki i tzw balonik) zakonczone cieciem cesarskim z powodu podduszonego dziecka... Myślałam ze juz nigdy wiecej nie zdecyduje sie na bycie w ciazy.
Ale jednak dziecko szuka towarzystwa innych dzieci. Za starszymi chodzi zeby sie z nimi bawic a gdy jestesy przy lezacym maluszku to go glaszcze, przynosi mu zabawki, robi "kuku", "gada" do niego... Mieszkam na takiej prowincji ze mam 1km do najbliższego sąsiada, dzieci tu nie ma, mieszkamy we trójkę wiec mamy w drodze drugie dziecko. Można powiedzieć że to taki prezent dla synka zeby mial sie z kim bawić. I powiem Wam że druga ciąża przebiega znakomicie. Nic mnie nie boli, nudnosci mialam raptem przez tydzien, malenstwo rosnie, juz wypuklosc widac. Jest elegancko i bardzo sie ciesze. I cieszcie sie dziewczyny gdy czujecie sie dobrze bo to moze w bardzo krotkim czasie niestety sie zmienic. Wiem ze bede miala cholestaze i to duzo szybciej niz z synem bo u mnie z watroba cudow nie ma. To wiem i juz weszlam na diete watrobowa ktora mialam w ciazy od wykrycia u mnie tej choroby, czyli jakos od 28 tygodnia ciąży.
Jakby którąś z Was zaczęły swędzieć nogi, stopy, dłonie, mogą dojść stolce tłuszczowe to biegiem do lekarza zeby zbadac poziom kwasow zolciowych. Mój lekarz nie byl ogarniety w temacie cholestazy i gdy mu mowilam o tym swedzeniu to zastanawial sie czy proszek do prania zmienilam albo zebym sobie balsam kupia, Czasami trzeba byc madrzejszym od lekarza.
Zdrowia dziewczyny :)))

Do góry