reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Mi na szczęście żadne wypryski na twarzy się nie pojawiają tylko na ramionach. Co do włosów i paznokci jakie były takie są długie i twarde. Ja też mam wizytę za 3 dni już nie mogę się doczekać

Angi to już dziś, dzień naszej wizyty :)
Stres okropny.. dzień szybko zleci najpierw zakupy praca na 14, o 16 zwolnie się do lekarza. A już jutro wyjazd. Dzisiaj wstałam rano a u mnie śnieg!!

lubię śnieg, ale zza okna... nie jestem fanem zimna ):

a gdyby faktycznie pryszcze były oznaką na dziewczynkę, to wygląda na to, że wszystkie miałybyśmy tu córki (;

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja typowych mdłości przy zadnej ciązy nie mialam...czasem jak mi zapach nie podejdzie to mnie mdli ale wystarczy że glęboko poodycham i przechodzi

Witam

Mnie tez obsypało na twarzy i na dekoldzie. Brzuszek juz widac. Ponieważ nic dla mlodego nie mam to od stycznia planujemy robic pomalu zakupy...wiem ze to jeszcze wczesnie ale ze wzgledów kasowych i dlatego że u mnie były dwa wczesniaki to chcemy miec wszystko juz zakupione do 33 tc

Szczerze po pierwszej ciąży uznałam ten wspaniały przesąd jakim jest nie kupuj nic dziecku za tak durny że musiał go wymyśleć jakiś facet który nie był w ciąży ;) pamiętam jak chodziłam pod koniec 2 i początek 3 trymestru i dziękowałam bozi że mam internet he he ;) a no i oczywiście jednorazowy wydatek był straszny więc popieram Twoje podejście ;)

Hej. Jestem tu nowa. ;) Również rodze tak jak wy. Też mnie wysypuje, są to pojedyncze krostki na ramionach. W dodatku mam strasznie sucha skórę twarzy, jak nigdy a dbam o nią bardziej niż przed ciążą.

Gratulujemy i witamy :) Prowadzę listę lipcówek napisz do mnie priv z przewidywanym terminem porodu :)

Ja w pierwszej ciąży z córcią wyglądałam ładnie a teraz jakaś taka zmęczona na twarzy... Dzisiaj to mi sie ryczeć chce takie głupie myśli mnie naszły ale tłumaczę sobie,że czemu miało by być coś nie ta,jestem zdrowa,pierwsza ciąża pez problemów ah

Mam dokładnie tak jak ty :/ i tez tłumaczę sobie że będzie wszystko ok

aaaaaaaa i próbowałam się dodzwonić do mojej lekarki wtedy we wtorek po wizycie i wczoraj nie odbiera napisałam smsa że chcę przełożyć wizytę i nic zero odzewu.....juto będę dzwonić jak nie odbierze to znalazłam lekarza który na forum ma bdb opinie dobrze wyposażony gabinet i wygodne zapisy online niestety facet wolałam kobietę ale chrzanić to najważniejszy teraz jest maluszek ........

Ja chodzę do faceta i jest super, mój ginek ma obrócony monitor więc oglądam dzidzie równolegle z nim po za tym ja sobie to tłumacze że no facet tyle się na oglądał że jak bym miała tam po wysadzane brylantami pewnie by go nie wzruszyło ;)

Angi to już dziś, dzień naszej wizyty :)
Stres okropny.. dzień szybko zleci najpierw zakupy praca na 14, o 16 zwolnie się do lekarza. A już jutro wyjazd. Dzisiaj wstałam rano a u mnie śnieg!!

Oj tak mega stres... trzymam kciuki. Jeszcze jakieś głupie sny dzisiaj miałam typu że poległam na karmieniu piersią i wykluczono mnie z grona bycia matką :D

Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki :) dziś wieczorem lecę na wizytę :)

Co do objawów ja mam nowe nazywam je helikopterek :D Dalej kręci mi się w głowię wygląda na to że mi błędnik sfiksował i obawiam się że po I trymestrze nie przestanie fiksować :(

Cycole nie bolą, mdłości nie mialam za to chyba mnie coś bierze z przeziębienia :/ Nawet śpioch się trochę uspokoił :(
Dla nowych dziewczyn - piszcie do mnie na priv info z datami porodu to dopisze was na listę którą prowadzę :)

Lista pod linkiem w odpowiednim temacie
https://www.babyboom.pl/forum/lipcowe-mamy-2015-a-f595/

Witam przyszłe mamuśki z terminem na lipiec! Sama mam termin na 17-ego :-) Przede mną pierwsze prawdziwe usg. Juz nie mogę się doczekać :-)

reklama
angi :-D no fakt brylantów tam nie mam hahaha nietety takie wychowanie z domu że człowiek się krępuje ale nawet mój P powiedziała że ważne aby był dobry fachowiec .....
no dziewczyny czekam na dobre wieści z waszych wizyt trzymam kciuki :-)

ja olałam moja panią doktor i dziś umówiłam się na jutro do Pana doktora na 14.30( bez problemu napisałam sms od razu odpisał) wiem że ostatnią wizytę miałam tydzień temu ale coś ten brzuch mnie boli dziwnie no już 12 tc minął to zrobi mi te genetyczne i może chociaż nowy rok spędzę uspokojona;-)

a tak w ogóle skoro pryszcze na dziewczynkę to czyżby u mnie chłopak......z kolie mi kuzynka mówiła że to na chłopca miała mdłości i zmieniła sie z tawrzy a na dziewczynkę nic......

Do góry