reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja mdłości miałam od 6 do 12 tygodnia. W 10 lezalam na Patologii z odwodnienia. U mnie z włosami to tak śmiesznie bo ich stan się znacznie poprawił chodź wypadają przeokrutnie ;)

reklama
Witam :) pekam w szwach od tego jedzenia :) mi się na nosie robią pryszcze:baffled: nie jest ich dużo ale są wkurzajace. Bóle głowy mnie męczą od kilku dni. Zima na całego :(

Witam
Nathalienne witaj :-)
Co do syfów to mam ich przeogromne ilości :shocked2: a w rodzince poznali że jestm w ciąży bo się bardzo na buzi zmieniłam, tzn. wg mnie zbrzydłam okropnie...
z Matim po twarzy nic a buzia jak marzenie była, a teraz wyglądam okropnie i wolałabym sie światu nie pokazywać syfy i na ramionach i na plecach - masakra jednym słowem, nigdy tak nie miałam...
śmieję się, że nie wiem co się urodzi ale powinno być ładne ;-)
miłej niedzieli Wam życzę :-)

Cześć wszystkim mamuśka ! :)
Widzę, że nie tylko u mnie jest problem z wyskakujacymi intruzami.. :/ masakra ramiona plecy szyja piersi.. nie liczne na twarzy tez są. Okropna sprawa tym bardziej ze NIGDY nie miałam z tym problemu. Ja dzisiaj juz z grubsza się pakuje bo we wtorek wyruszamy w góry, oj powiem wam że przerażenie w oczach mam duże no ale na szczęście nie będę jedyna ciężarówka bo jedzie z nami jeszcze jedna para gdzie dziewczyna jest w 6 msc :) puki co kręcę się i wyciągam kolejne szmatki a tomek ciągle nazeka, że się nie pomieścimy.. :D

Juz jutro wizyta, chyba bardziej niż się cieszyć to zaczynam się stresować, tymi wszystkimi dziwnymi uklociami i brakiem jakich kolwiek objawów.. wrr :((

Ja jestem właśnie ciekawa jak to jest z tym brzydnieciem bo np. Włosy rosną mi jak oszalałe! Tylko te cholerne wypryski, ciekawe czy jest jakaś metoda na to..

Ja w pierwszej ciąży z córcią wyglądałam ładnie a teraz jakaś taka zmęczona na twarzy... Dzisiaj to mi sie ryczeć chce takie głupie myśli mnie naszły ale tłumaczę sobie,że czemu miało by być coś nie ta,jestem zdrowa,pierwsza ciąża pez problemów ah

ja póki co na twarzy najgorzej nie wyglądam tylko czasem kilka syfków bolących mi wyskoczy.. dzisiaj wybieramy się na kawe do szwagierki ale średnio mi się chce bo bym poszła spać.. po za tym tak zimno na dworze..brr

no mnie na szczęście nic nie wysypuje nigdy w zasadzie z tym problemów nie miałam czasem jakiś pojedynczy pryszcz się pojawił no i z twarzy nie zmieniałam się wcale a włosy to całe życie miłam grube i gęste ostatniego strasznie się kruszą ale to chyba od ostatniego farbowania wiecie środki rozjaśniające niszczą włosy........paznokcie jak się rozdwajały tak się rozdwajają ale z tym to już od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić jak brałam falvit trochę było lepiej ale odstawiłam w ciąży ze względu na witaminę A .........co do wagi to żałuję że się nie zważyłam na początku ciąży.............. w 8tc było 59,2 dziś 59,7kg
mdłości trochę zelżały ale nie odpuściły i zaczęły mi dokuczać jakieś dziwne bóle raz z prawej raz z lewej takie kłocie jakby ciągnięcie nie są mocne ale wiadomo teraz to w kazde ukłucie się człowiek wsłu****e........

aaaaaaaa i próbowałam się dodzwonić do mojej lekarki wtedy we wtorek po wizycie i wczoraj nie odbiera napisałam smsa że chcę przełożyć wizytę i nic zero odzewu.....juto będę dzwonić jak nie odbierze to znalazłam lekarza który na forum ma bdb opinie dobrze wyposażony gabinet i wygodne zapisy online niestety facet wolałam kobietę ale chrzanić to najważniejszy teraz jest maluszek ........

reklama
U mnie włosy i paznokcie jakoś bez zmian.. Włosy zamierzam zafarbować normalną farbą (Garnier) jakoś niedługo bo mam odrosty takie, że wstyd chodzić (farbuję się na jasny blond z ciemnego brązu). Nie próbuje nawet tych farb bez amoniaku bo nie wierzę, że chwycą a dwa też czytałam, że zamiast amoniaku mają inną chemię, nie będę ryzykować uczulenia.
Co do cery to trochę się pogorszyła, ale jakiegoś dramatu nie ma póki co.
Jedyne co mnie przeraża to moje migreny :( Wczoraj mnie tak dopadło, że nawet apetytu nie miałam i miałam mega nudności z bólu. Oczywiście tabletek, które normalne biorę (sumatryptany) nie wolno brać w ciąży. Pomagała mi czasem aspiryna, rozmawiałam z koleżanką lekarzem i powiedziała, że mogę wziąć jak się bardzo źle czuję, ale jakoś wytrzymałam - zostawię sobię tę furtkę jak już naprawdę będę w sytuacji bez wyjścia.

Do góry