reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Hej dziewczyny, witam po świętach. Muszę się przyznać że wielkiego obzarstwa nawet nie było oprócz Wigilii:-):-). Przybyło niecałe pół kilo. Przekazałyście dobrą nowinę rodzinne, pewnie szczęśliwi. U mnie radość nieskończona, może dlatego że mój starszy synek ma już 13 lat i dziadkom tęskno do takiego maleństwa. W piątek prenatalne, już nie mogę się doczekać. Miłego dnia:-)

Jaa ale zazdroszcze tym co badania tak szybko mają,u nas najbliższa rodzina wie,z dalszą jakoś nie było okazji się zobaczyć

Dzięki dziewczyny już wychodzę powoli z choroby, mój synek też miał zapalenie oskrzeli, ach to przedszkole masakra!
Już po świętach a mnie jakoś za szybko to przeleciało, na szczęście mam wolne do 5 stycznia ale poproszę gina o L4 bo mam nieciekawe warunki stresowe w pracy ostatnio! mam nadzieję, że mi da. Idę w poniedziałek po południu
Ada tak mi przykro... wiem co czujesz też tak miałam z pierwszą dzidzią, mój aniołek tam gdzieś jest i twój też będzie
Martyśka ja też mam w poniedziałek wizytę i też sie troche stresuję, bo przy Matim miałam więcej intensywnych objawów a teraz spokój
trzymam &&&&& i za twoją dzidzię
Kornelia ja w 1 ciąży smarowałam się kremem na rozstępy z Gerbera i nie miałam żadnych, a po kąpieli zwykła oliwka dla dzieci bambino na wilgotną skórę. Oczywiście od 4 m-ca do końca ale mnie oszczędziło.
Olga super wieści gratuluję :-)
Lava ja się z jeansami pożegnałam już dawno tak mi wywaliło na początku brzuch jakbym była w 5 m-cu! głównie to były wzdęcia teraz jest lepiej ale nie umiem nosić nic obcisłego na brzuchu i golfów też nie w poprzedniej ciąży też tak miałam...
Migotka gratuluję :-)
Kunda super :-)
Madziuula ja farbowałam w 1 ciąży ale dopiero po 12 tygodniu, i 2 tyg przed porodem też i nie uważam tego za złe. Najgorzej 1 trymestr. Ja bym nie wytrzymałą z moimi siwkami, już teraz są i nie mogę się doczekać za jakieś 2-3 tyg!

ja też po nowym roku chce się pofarbować, ale to dopiero w II trymestrze..
mi jakoś nastrój się zepsuł.. i nawet nie wiem czemu.. zaraz mój mąż wróci więc wypije z nim herbatkę to może mi przejdzie..

cześć poświątecznie! dużo jedzenia u mamy, jeszcze pół lodówki zapchane jedzeniem od rodziców moich i TŻ, dziś wizyta u babci, ale jutro to się nie ruszam nigdzie, najchętniej bym w ogóle z domu nie wychodziła w zimie...

mnie się robią krostki, ale tylko na plecach. co jest mega dziwne i upierdliwe, jak się np. zrobi przy ramiączkach czy zapięciu od stanika /: ale jak na razie zęby, paznokcie i włosy w porządku. może to kwestia dobrej diety, bo my się z TŻ bardzo zdrowo odżywiamy.

a jak tam wasze prezenty? ja dostałam od brata książkę "Dzieciozmagania" Kaz Cooke (wcześniej czytałam jej "Ciężarówką przez 9 miesięcy", super książka) i to chyba najlepszy z prezentów obecnie (:)

Witam się i ja poświątecznie . Mnie też na buzi coś zaczyna wysypywać.. a taka ładna buzia była .. piersi coraz mniej mnie bolą i mam wrażenie że brzuszek stanął mi w miejscu choć wczoraj moja teściowa powiedziała że ładnie już widać :tak: ale to chyba z tego świątecznego obżarstwa było no i zaparcia.. od 3 dni nie umiem nic zrobić ale brzuch mnie nie boli , jedynie co mam gazy.. i apetyt mi się jakoś tak zmalał..

Witam

Mnie tez obsypało na twarzy i na dekoldzie. Brzuszek juz widac. Ponieważ nic dla mlodego nie mam to od stycznia planujemy robic pomalu zakupy...wiem ze to jeszcze wczesnie ale ze wzgledów kasowych i dlatego że u mnie były dwa wczesniaki to chcemy miec wszystko juz zakupione do 33 tc

Hej. Jestem tu nowa. ;) Również rodze tak jak wy. Też mnie wysypuje, są to pojedyncze krostki na ramionach. W dodatku mam strasznie sucha skórę twarzy, jak nigdy a dbam o nią bardziej niż przed ciążą.

reklama
Hej. Jestem tu nowa. ;) Również rodze tak jak wy. Też mnie wysypuje, są to pojedyncze krostki na ramionach. W dodatku mam strasznie sucha skórę twarzy, jak nigdy a dbam o nią bardziej niż przed ciążą.

Witaj
Moje plecy są jak po wojnie...ale za to włosy gęste i grube,że na święta nie mogłam sobie z nimi poradzić,suszyłam i suszyłam i suszyłam
Mi mdłości jak ręką odjął od początku 10tc,brzuszek też jakby staną w miejscu,na wadzr tylko +1,cyce nadal bolą ale już zdecydowanie mniej,sto razy lepiej czułam się mając mdłości tzn czułam,że jestem w ciąży

Do góry