reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

No kochaniutkie jestem i ja ;)

Wróciliśmy ale czekamy jeszcze na chrzestnego z żoną :) Mają od Mikołaja prezent dla Oliwi :) Najchętniej poszła bym spać Oczywiście przy Oliwi to ciężka sprawa a Ł. po szalał na święta więc nom mi zostało bieganie za małą :/ ehhh błogi stan niesprawiedliwości ;)

Jupi, jupi, jupi za 3 nocki wizyta u doktorka :)
Oby wszystko było w porządku &&&&&&&& :-)

reklama
Mi twarz oszczędziło ale ramiona,plecy,dekolt to koszmar...
Zazdroszcze,że masz tak szybko wizytę ja mam 7 st u tego konowała z nfz,jeszcze jej nie odwołałam,nie wiem czy iść i się stresować co znowu wymyśli(stwierdził,że i tak nic nie będzie widać mimo że bedzie wtedy 12t2d) czy olac jego pierdzielenie i nastawić się,że zobaczę maluszka a 12 st mam już prywatnie wizytę,nie mogę się doczekać

Cześć

U nas dzisiaj piękne słoneczko i mróz. Młody oddelegowany z babcią na spacer, a tata po zakupy, bo jutro goście a lodówka pusta (taka przypadłość jak się na swięta daleko wyjeżdża).

angi-wawa mnie w pierwszej ciąży strasznie wysypało. U mniie sprawdził się powrót do kosmetyków dla nastolatków i kosmetyczka.

a 7 zrobo ci usg ? jak tak powie to powiedz mu ze.konowal on nie lekarz ;) he he ;)

Mam na wizyte przyjść tam gdzie prywatnie babki przyjmuje,więc niby sprzęt lepszy,teoretycznie powinien mi prenatalne zrobić ale to taki buc,że z nim nic nie wiadomo.Jak on ma takie podejście do wszystkich pacjentek to ja współczuje szczególnie tym w pierwszej ciąży,już chyba lekarz ridzinny bardziej przejmuje się katarem niż on ciążą.Mam wrażenie,że ma takie podejście jak Ci w Angli,że do 12tc nie ma ciąży/ nie ma ci ratować w/w

witajcie dziewczyny poświątecznie :-) ja dwa dni spędziłam praktycznie poza domem w tak zwanych "gościach" i większość rodziny już poinformowaliśmy stwierdziłam że chce się pochwalić i już nic nie ukrywać oczywiście od razu kuzynki "wciskały" mi swoje maluszki na kolana jako bym się przyzwyczaiła ;-) słodziaki małe ale przyznam że trochę trzeba mieć siły żeby takiego 7,5 kg maluszka nosić na rękach:-)

dziewczyny zbliża się nowy rok myślałam o podcięciu włosów a co myślicie na temat farbowania włosów w naszym stanie?????????
jestem ciemną blondynką ;-) i niestety ale farba bez amoniaku nie poradzi sobie z odrostem wiem bo próbowałam wyszło żółtko przy głowie i niebieski na reszcie włosów poratowałam się farbą z amoniakiem ale przy otwartym oknie co by nie wdychać tego za bardzo i tak w sumie ekspresem przytrzymałam farbę nie całe 20 minut aby wyrównać kolor .......swoją drogą mam kilka koleżanek fryzjerek które w ciąży pracowały siłą rzeczy w oparach farb i urodziły zdrowe dzieciaczki co wy o tym sądzicie???????????????

Hej,
Bez kitu jak bym miala dzis powiedziec to na 100% dziewczyna zabrala mi juz wlosy, paznokcie a teraz na otro bierze sie za cere ehh

Ja w swoich dwóch poprzednich ciążach z dziewczynami cerę, włosy i paznokcie miałam super. Teraz za to na twarzy mam jakiś koszmar:szok:

dziewczyny zbliża się nowy rok myślałam o podcięciu włosów a co myślicie na temat farbowania włosów w naszym stanie?????????
jestem ciemną blondynką ;-) i niestety ale farba bez amoniaku nie poradzi sobie z odrostem wiem bo próbowałam wyszło żółtko przy głowie i niebieski na reszcie włosów poratowałam się farbą z amoniakiem ale przy otwartym oknie co by nie wdychać tego za bardzo i tak w sumie ekspresem przytrzymałam farbę nie całe 20 minut aby wyrównać kolor .......swoją drogą mam kilka koleżanek fryzjerek które w ciąży pracowały siłą rzeczy w oparach farb i urodziły zdrowe dzieciaczki co wy o tym sądzicie???????????????

Ja włosy farbowałam normalnie. Znajoma fryzjerka całą ciążę pracowała i też dzieciaczek zdrowy.

Mnie jakaś choroba dopada:wściekła/y: Wczoraj od rana w gardle mnie drapało, dzisiaj gardło już boli. Płucze wodą z woda utleniona i wodą z solą. Zobaczymy czy będą jakieś efekty. Jak wrócę z pracy nafaszeruje się sokiem malinowym i cytrynką i do łóżeczka.

My wigilię mieliśmy fajną i rodzinną. Moich rodziców i rodzinę ze strony D zaprosiliśmy też na czwartek. Większość się wypiela i nie przyszłą. Trochę przykre, bo dzień wcześniej każdy potwierdził ale powiedzieliśmy, że ostatni raz zapraszaliśmy i kij im w oko. Wczoraj byliśmy u moich rodziców. Ci którzy raczyli pojawić się w święta wiedzą o ciąży inni zaraz będą mieli focha, że się przez znajomych dowiadują ale już widać brzuszek i sama się nie chwalę ale jak ktoś pyta to nie zaprzeczam.

Wczoraj się trochę zszokowałam, byłam u szwagierki i było tam kuzynostwo mojego D. i jego kuzynka mówi, że mają znajomych w Poznaniu, oboje pracują na uczelni ich marzeniem było 5 dzieci - marzenie zrealizowali ale wśród ich znajomych to nie jest odosobniony przypadek. Ci konkretni mają kasę, maja panią do sprzątania w domu lecz mimo tego podziwiam. dzieci niemal rok po roku ile to trzeba siły, czasu i poświęcenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny :-) I my się witamy poświątecznie. Byli u nas wczoraj znajomi i powiedzieli, że brzuszek mi się już zaokrągla, więc wypada zrobić w końcu zdjęcie;-) Wcinamy z Zo obiadek i idziemy na spacer z psem- trzeba się ruszyć i trochę dotlenić:-)

Do góry