reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

hej witam sie nieśmiało :-)
Ja sie też melduję, że dzidzia przyjdzie na świat w lipcu :-)
Obecnie jestem mocno przeziębiona i szczerze nie pamietam co można brać (raczej nic!) n przeziębienie w ciąży ale może macie coś sprawdzonego?
Pozdrawiam

Witamy :) Nasze pod tematy znajdziesz w linku
https://www.babyboom.pl/forum/lipcowe-mamy-2015-a-f595/

No właściwie to nie wiele można. Na gardło tantum werde, na ból głowy paracetamol, na zgage reni. Domowe sposoby syrop z cebuli ewentualnie mleko miód i czosnek :) herbata z bzu, malin coś typowo rozgrzewającego. Ciepła kąpiel (nie gorąca ;) ) dresiki/piżamka i pod kocyk/kołderkę :)
Zdrówka

reklama
hey dziewczyny zrobiłam badanie moczu dziś rano i teraz to dopiero się denerwuje w prawdzie bakterie wyszły lepiej bo nie liczne w polu widzenia a nie jak poprzednio bardzo liczne.............. za to wyszła mi bilirubina a ostatnio jej nie było <17(+) umol/l a przeczytałam że wogóle nie powinno jej być i może świadczyć o chorobie wątroby :-( czy któraś miała podobną sytuację???

Może jak ja leć jutro na posiew będziesz miała dokładne badanie u nas to 35 zł prywatnie 5-7 dni czeka się na wynik.

Może jak ja leć jutro na posiew będziesz miała dokładne badanie u nas to 35 zł prywatnie 5-7 dni czeka się na wynik.
eh jutro mam tą wizytę u lekarza o 12 więc może zobaczę co ona powie a posiew najwyżej zrobię w wigilię rano laboratorium w szpitalu chyba będzie działało......... teraz tylko myślę aby z maluszkiem było wszystko ok ................

eh jutro mam tą wizytę u lekarza o 12 więc może zobaczę co ona powie a posiew najwyżej zrobię w wigilię rano laboratorium w szpitalu chyba będzie działało......... teraz tylko myślę aby z maluszkiem było wszystko ok ................

Na pewno będzie ok :)
Zapewniam cię że z moczem to jest mega kłopot baardzo łatwo próbkę zanieczyścić :/

No właśnie Ada odezwij się! :)

Kurcze miała wizytę o 11:40 a tu już po 19 :/ mam nadzieję że zajęta pakowaniem prezentów ehhh

Dziewczyny jak wasze samopoczucie wieczorową porą ? Ada jak po wizycie ? Kati83 też byłam przeziębiona dość mocno przez bite 3 tygodnie i szczerze mówiąc do tej pory nie przyjemny kaszel mnie trzyma a brałam prenal : syrop i pastylki do ssania , rutinoscorbin , duuużo herbaty z cytryną , czosnek.. leżałam i się kurowałam... a potem jak się trochę wyleczyłam wzięłam się za okna w całym 3 pokojowym mieszkaniu i choróbsko na nowo wróciło :( u mnie dzisiaj szał zakupów i ledwo do domu z R wróciłam .. jestem padnięta i głodna.. choć po drodze zaliczyliśmy maka :) :) uwielbiam fast foody a w ciąży mogłabym je jeść bez końca :-D wiem wiem że są nie zdrowe.. zakupiłam sobie też kilka ciuszków :) tak już na brzuszek bo w drugi dzień świąt wybieramy się do teściów i zobaczą mój zaokrąglony brzuszek :)

Niestety ale na usg wyszło że dzidzia nie rozwijała się już od kilku tyg, za mała jak na 10 tydzień i nie było bicia serca... :( źle mi okropnie, nie wiem w ogóle co mam myśleć.... Wszystko w głowie poukładane miałam, już się cieszyłam i w ogóle i nagle wszystko pryslo, choć byłam poniekąd przygotowana przez ten weekend ze tak może być, ale miałam iskierke nadziei ze jednak wszystko dobrze... A jednak nie i to wcale nie od wczoraj, nie od czwartku tylko od jakiegoś czasu, może nawet jak test robiłam to już było za późno.... teraz tylko musze czekać jak wszystko samo wyjdzie, ech.... :(

W każdym razie będę musiała się pożegnać, życzę wam wszystkim kochane spokojnych pozostałych miesięcy do lipca i wesołych świąt!

reklama
Do góry