reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej,
mocz i morfologie mam przy kazdej wizycie z NFZ, a wizyty mam co 3-4 tygodnie. Na początku ten mocz nie jest taki ważny, potem ważne jest sprawdzanie czy nie robi się białkomocz - chodzi o zatrucie ciążowe.

A ja mam dziś zły dzień... jestem zmęczona i się źle czuje... jakaś arytmia mi się zrobiła, nie wiem co z tym zrobić.... musiałam się aż melisy napić....

reklama
Dobry wieczór,
Podpowiedzcie proszę jaki jest dobrze wchlaniajacy się preparat z zelazem. Wyszedł mi niski poziom ferrytyny i może żelazo przyczynia się tez do moich zawrotów głowy. Wizytę u ginekologa mam dopiero 5.01.

Ja po porodzie dostałam Biofer Folic bo zrobiła mi się niedokrwistość, ale te preparaty mają tą wadę,że powodują zatwardzenia, dodatkowo progesteren to możesz mieć problemy. Jedz dużo buraków - na każdy sposób, szpinak. One mają mnóstwo dobrze przyswajalego żelaza. Mi od razu niedokrwostość poszła hen....

Hej

Ja jeszcze w łóżeczku ale zaraz wstaje, prysznic, śniadanko i lecę na to usg... Czuje się jakbym czekała na wyrok, boje się :( staram się myśleć ze będzue dobrze, ale ciężko...
Trzymajcie kciuki, odezwę się najszybciej jak będę mogła

Cześć dziewczęta , jak wasze samopoczucie dzisiaj ? Ada trzymam kciuki za pozytywną wizytę daj koniecznie znać po..
Michalina ja też miewam takie kołatanie serca.. w dodatku przyspiesza mi puls i serce bije jak oszalałe..

puls w ciazy ma prawo byc podwyzszony przez to ze wiecej krwi krazy itd wiadomo dzidzius:) ale jesli bedzie to sprawialo dyskomfort to dla spokoju do lekarza:)

prywatnie chodzę no i zaczynam do niej tracić zaufanie jest bardzo przyjemna i wogóle ale tak jak pisałam ciśnienia mi nie mierzyła a z tym moczem tak samo zaleciła łykać witaminę c i jeść żurawinę ale chyba tym bardziej powinna mi kazać zrobić badanie przed następną wizytą aby sprawdzić jak się sytuacja rozwija chyba że to ja jestem jakaś nadgorliwa ???
u mnie ciśnienie jest mierzone przed każdą wizytą, i oczywiście, że powinien Ci zlecić badanie moczu, przecież na jakiej podstawie chce zbadać czy jest infekcja czy nie

Dobry wieczór,
Podpowiedzcie proszę jaki jest dobrze wchlaniajacy się preparat z zelazem. Wyszedł mi niski poziom ferrytyny i może żelazo przyczynia się tez do moich zawrotów głowy. Wizytę u ginekologa mam dopiero 5.01.
często przy anemii są zasłabnięcia i zawroty głowy, z żelazem jest ciężko trafić, najlepsze by było jakieś na receptę, biorąc żelazo trzeba uważać co sie je, bo czasami można łykać tabletki a nic się nie będzie przyswajało, no i czasami są problemy z "kupą" po żelazie;/ Ja w pierwszej ciąży brałam jakieś na receptę ok 50 zł kosztowało;/

ada1989 &&&&&&&&&& na pewno wszystko będzie dobrze:tak:

u mnie też się pojawia takie kołatanie jak trochę się sie zmęczę;/

reklama
prywatnie chodzę no i zaczynam do niej tracić zaufanie jest bardzo przyjemna i wogóle ale tak jak pisałam ciśnienia mi nie mierzyła a z tym moczem tak samo zaleciła łykać witaminę c i jeść żurawinę ale chyba tym bardziej powinna mi kazać zrobić badanie przed następną wizytą aby sprawdzić jak się sytuacja rozwija chyba że to ja jestem jakaś nadgorliwa ???

A sprawdzałaś jej opinie??

Hej,
mocz i morfologie mam przy kazdej wizycie z NFZ, a wizyty mam co 3-4 tygodnie. Na początku ten mocz nie jest taki ważny, potem ważne jest sprawdzanie czy nie robi się białkomocz - chodzi o zatrucie ciążowe.

A ja mam dziś zły dzień... jestem zmęczona i się źle czuje... jakaś arytmia mi się zrobiła, nie wiem co z tym zrobić.... musiałam się aż melisy napić....

Ja też tak miewam i coś w postaci zadyszki... czytałam na mojej apce że tak może się zdarzać hormony i w ogóle ;)

Hej

Ja jeszcze w łóżeczku ale zaraz wstaje, prysznic, śniadanko i lecę na to usg... Czuje się jakbym czekała na wyrok, boje się :( staram się myśleć ze będzue dobrze, ale ciężko...
Trzymajcie kciuki, odezwę się najszybciej jak będę mogła

Trzymam mocno mocno mocno kciuki będzie dobrze :) Daj znać po wizycie.

Do góry