reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Michasia Ty też jeszcze tylko mleko dajesz?
No bo przysło mi do głowy że skoro nie przybrała na wadze to coś nie tak z tym moim mlekiem już sama nie wiem gdzieś czytałam że może być etapowy przyrost masy i jak przytyła dużo wcześniej to może być mały zastój....

Michasia Ty też jeszcze tylko mleko dajesz?
No bo przysło mi do głowy że skoro nie przybrała na wadze to coś nie tak z tym moim mlekiem już sama nie wiem gdzieś czytałam że może być etapowy przyrost masy i jak przytyła dużo wcześniej to może być mały zastój....

Tak,samo mleko. Ale nie powiem ci jak z waga bo dawno jej nie ważyłam. Wiem tylko że od porodu urosła 15 cm. I wygląda jak "mini Kalisz" :-D
Aaaa nie ma opcji żeby coś było nie tak z twoim mlekiem!

Hehe moja też nie wygląda na chudzinke raczej mały pucus ;-) nie wiem może się wstrzymam z tydzień jeszcze ja nie ruszy to coś będę działać zawsze przy szczepieniu było tylko więcej i więcej a dziś lipa

Madziula, przede wszystkim SPOKOJNIE. Zmieniłaś dziecku dietę (odstawiłaś mm) i może po prostu metabolizm musi się przyzwyczaić? Ja bym poczekala jeszcze tydzień i zważyła jeszcze raz, najlepiej na innej wadze. Mm to dla mnie żadne rozwiązanie. Twoje mleko jest najlepszym pokarmem dla Twojego dziecka. Jeśli jest go za mało, to zaraz się doprodukuje. Na pewno nie jest mniej wartościowe od mm, a już na pewno słoiki z warzywami nie mają więcej witamin czy składników odżywczych niż Twoje mleko.

Rozszerzanie diety to nie rezygnowanie z kp :) Z wprowadzaniem produktów to może ja nie jestem dobrym przykładem, bo się "nie pieszczę" i bardzo szybko wszystko wprowadzam. Moim nic nie bylo, ale tak jak już wspominałam wiele razy - każde dziecko jest inne i po prostu trzeba obserwować ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny :-) tak jak piszesz thriade poczekam jeszcze no i spokój potrzebny na pewno już trochę ochlonelam tak mnie to rano jakoś dotknęło :-( też czytam hafije i właśnie dlatego nie chciałam rozszerzać diety przed 6 miesiącem....
A co z glutenem thriade wprowadzasz już? A u Ciebie już ok z karmieniem?
No Julia Ty odważna jesteś ;-)

Do góry