reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzięki leanetta za info no właśnie u nas dalej kupki że sluzem takie jak by galaretka pomimo podawania dicofloru więc tak mi to cały czas po głowie chodzi nie wiedziałam że można takie proste badanie zrobić ;-)

Nie znam dicofloru ani składu ale delicol probowalas? To czysta laktaza pomaga rozbijać cukry. Właśnie z tym sobie nie radzi młody układ pokarmowy ale jak niemowlak jest starszy to już powinien sobie sam radzić. I przy nietolerancji laktozy jest jeszcze więcej objawów niż tylko sluzowata kupka. My też tak mieliśmy.

reklama
Tez dawałam dicoflor i było bez zmian. Najprościej jest zanieść kupę do badania i sprawa sie wyjaśni. U mojego małego nietolerancja objawiała sie właśnie takimi galaretowatymi kupami o kwaśnym zapachu. Nie było bólów brzuszka itp. Mały był pogodny i tak jak Madziula pisała o swojej małej, nie wyglądał na głodnego. A mimo to nie przybierał. Delicol kosztuje ok 50 zł i trzeba podawać "na ślepo" a badanie og. kału 12 zł i wynik masz tego samego dnia. I rzeczywiście Mala Madziuli trochę duża jak na nietolerancje, ale czasem może sie przedłużać. Lepiej sprawdzić i spać spokojnie

A tak w ogóle to czy to jest możliwe, że dziecko woli jedną pierś bardziej od drugiej? Mam wrażenie, że H. dużo bardziej woli prawą pierś. Nawet jak poje z lewej to zanim zaśnie to prawie zawsze domaga się prawej... w drugą stronę tak nie ma...

A tak w ogóle to czy to jest możliwe, że dziecko woli jedną pierś bardziej od drugiej? Mam wrażenie, że H. dużo bardziej woli prawą pierś. Nawet jak poje z lewej to zanim zaśnie to prawie zawsze domaga się prawej... w drugą stronę tak nie ma...

Thriade no jasne. U mnie od samego początku kp lewa pierś służy za dwie . Z prawej karmimy się może raz dziennie.

Ja chyba zacznę jednak z gotowymi rzeczami. A potem się okaże. To fakt że na początku dziecko nie będzie jadło dużo więc jak któraś to zaznaczyła "nie warto stać nad jedną marchewką jak i tak większość wyląduje na podłodze". Znalazłam super jedzonka i musy z owoców wszystko organiczne. Nazywa się Ella's Kitchen.
https://kokocollette.wordpress.com/...ytyjskiej-zywnosci-bio-i-marce-ellas-kitchen/
Ale to tylko przejsciowo potem jak Olga przejdę na BLW.

Byliśmy u wielu stomatologów i każdy mówił, że kaszka z butelki to morderstwo dla zębów, nawet jak je myjesz. Chodziło niby o to, że z butelki inaczej się "rozchodzi" po zębach, a dziecku dokładnie zębów się nie umyje. Synu bał się każdego aż w końcu poszłam z nim do świetnej (i oczywiście drogiej) dentystki, która zajmuje się tylko i wyłącznie dziećmi. Kaszki z butelki kosztowały mnie koło 1000zł na leczenie zębów także podziękuje i używam tylko tych bez cukru lub z cukrami naturalnymi i to łyżeczką.

możliwe, chociaż dla mnie to jest kwestia mycia zębów po prostu, no ale dentystą nie jestem. anyway, ja jestem przeciwna smakowym kaszkom, bo w nich zawsze jest cukier. my podajemy teraz HIPP jaglaną z ryżem i kukurydzą, ewentualnie sami dodajemy owoce (śliwki, gruszki, jabłko).

U mnie tez Hugo je z prawej a lewa dłuży od dawna za smoczek.
Czesto jest tak, ze jest już najedzony, a mleko leci dalej wiec sie wścieka bo jeszcze by possał :-) Daje mu wtedy druga pusta i sobie ciumka do zaśnięcia. Jest tylko mały mankament, przez to ze w jednej jest mleko a w drugiej tyle o ile, mam gigantyczna różnice w rozmiarze. Trochę głupio to wyglada gdy mam ciaśniejsza bluzkę :-)

reklama
Do góry