reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dzięki leanetta za info no właśnie u nas dalej kupki że sluzem takie jak by galaretka pomimo podawania dicofloru więc tak mi to cały czas po głowie chodzi nie wiedziałam że można takie proste badanie zrobić ;-)

Nie znam dicofloru ani składu ale delicol probowalas? To czysta laktaza pomaga rozbijać cukry. Właśnie z tym sobie nie radzi młody układ pokarmowy ale jak niemowlak jest starszy to już powinien sobie sam radzić. I przy nietolerancji laktozy jest jeszcze więcej objawów niż tylko sluzowata kupka. My też tak mieliśmy.

reklama
Tez dawałam dicoflor i było bez zmian. Najprościej jest zanieść kupę do badania i sprawa sie wyjaśni. U mojego małego nietolerancja objawiała sie właśnie takimi galaretowatymi kupami o kwaśnym zapachu. Nie było bólów brzuszka itp. Mały był pogodny i tak jak Madziula pisała o swojej małej, nie wyglądał na głodnego. A mimo to nie przybierał. Delicol kosztuje ok 50 zł i trzeba podawać "na ślepo" a badanie og. kału 12 zł i wynik masz tego samego dnia. I rzeczywiście Mala Madziuli trochę duża jak na nietolerancje, ale czasem może sie przedłużać. Lepiej sprawdzić i spać spokojnie

A tak w ogóle to czy to jest możliwe, że dziecko woli jedną pierś bardziej od drugiej? Mam wrażenie, że H. dużo bardziej woli prawą pierś. Nawet jak poje z lewej to zanim zaśnie to prawie zawsze domaga się prawej... w drugą stronę tak nie ma...

A tak w ogóle to czy to jest możliwe, że dziecko woli jedną pierś bardziej od drugiej? Mam wrażenie, że H. dużo bardziej woli prawą pierś. Nawet jak poje z lewej to zanim zaśnie to prawie zawsze domaga się prawej... w drugą stronę tak nie ma...

Thriade no jasne. U mnie od samego początku kp lewa pierś służy za dwie . Z prawej karmimy się może raz dziennie.

Ja chyba zacznę jednak z gotowymi rzeczami. A potem się okaże. To fakt że na początku dziecko nie będzie jadło dużo więc jak któraś to zaznaczyła "nie warto stać nad jedną marchewką jak i tak większość wyląduje na podłodze". Znalazłam super jedzonka i musy z owoców wszystko organiczne. Nazywa się Ella's Kitchen.
https://kokocollette.wordpress.com/...ytyjskiej-zywnosci-bio-i-marce-ellas-kitchen/
Ale to tylko przejsciowo potem jak Olga przejdę na BLW.

Byliśmy u wielu stomatologów i każdy mówił, że kaszka z butelki to morderstwo dla zębów, nawet jak je myjesz. Chodziło niby o to, że z butelki inaczej się "rozchodzi" po zębach, a dziecku dokładnie zębów się nie umyje. Synu bał się każdego aż w końcu poszłam z nim do świetnej (i oczywiście drogiej) dentystki, która zajmuje się tylko i wyłącznie dziećmi. Kaszki z butelki kosztowały mnie koło 1000zł na leczenie zębów także podziękuje i używam tylko tych bez cukru lub z cukrami naturalnymi i to łyżeczką.

możliwe, chociaż dla mnie to jest kwestia mycia zębów po prostu, no ale dentystą nie jestem. anyway, ja jestem przeciwna smakowym kaszkom, bo w nich zawsze jest cukier. my podajemy teraz HIPP jaglaną z ryżem i kukurydzą, ewentualnie sami dodajemy owoce (śliwki, gruszki, jabłko).

U mnie tez Hugo je z prawej a lewa dłuży od dawna za smoczek.
Czesto jest tak, ze jest już najedzony, a mleko leci dalej wiec sie wścieka bo jeszcze by possał :-) Daje mu wtedy druga pusta i sobie ciumka do zaśnięcia. Jest tylko mały mankament, przez to ze w jednej jest mleko a w drugiej tyle o ile, mam gigantyczna różnice w rozmiarze. Trochę głupio to wyglada gdy mam ciaśniejsza bluzkę :-)

reklama
Do góry