reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Miałam ten sam problem, dziewczyny mi pomogły ;) Jeśli chcesz mogę ci instrukcję namazać :)

Na pocieszenie też jestem padnięta dopiero wróciłam i dopiero będe robiła obiad a w sumie już robię ;)

Hmm.. a nie da rady wstrzymać się z tym rwaniem do rozwiązania? Widziałam jak koleżankę rwał dentysta stres miała nie zly i lekko nie było tak samo po wyrwaniu z gojeniem :(

Mnie zaraz coś trafi niech wyjdą te piątki mojej Oliwi bo naprawdę tyle jęczenia to ja w życiu u nikogo nie spotkałam i takich humorów, mam nadzieję że jej tak nie zostanie bo współczuje wszystkim wokół jej włącznie ze mną :cool: :cool: :cool:

wiesz co spytam sie w piatek mojej gin co o tym sadzi. ale jesli nie bedzie miala nic przeciwko to wyrwe bede wtedy jakos przed 18tygodniem ciazy. bo w ciazy zeby moga sie bardziej popsuc a ta 8poki co mnie nie boli i nie chce aby doszlo do tego ze bede szla na wyrwanie z bolem bo wtedy i antybiotyk itd.. mialam juz wyrywane zeby i podchodze do tego bez duzego stresu.. znieczulenie rwanie tylko pozniej bol trzeba bedzie przetrzymac ale to tez pare dni i dam rade.

reklama
A1990 nie chcę straszyć ale ja miałam usuwane już 3 zęby i w dwóch przypadkach nie było za ciekawie musiałam dostać po trzy normalne zastrzyki gdybym dostała tylko takie lekkie znieczulenie dla kobiet w ciąży to bym tam zeszła :szok: po za tym zrobił mi się tak zwany zębodół suchy i musiałam dość silny antybiotyk brać że do zakażenia kości nie doszło tak więc jeśli to nie pilna sprawa to daruj sobie..............

A1990 nie chcę straszyć ale ja miałam usuwane już 3 zęby i w dwóch przypadkach nie było za ciekawie musiałam dostać po trzy normalne zastrzyki gdybym dostała tylko takie lekkie znieczulenie dla kobiet w ciąży to bym tam zeszła :szok: po za tym zrobił mi się tak zwany zębodół suchy i musiałam dość silny antybiotyk brać że do zakażenia kości nie doszło tak więc jeśli to nie pilna sprawa to daruj sobie..............

;/ a te zeby Cie bolaly jak je wyrywalas? czy nie odzywala sie wogole? bo moja 8ani razu mnie jeszcze nie zabolala.. kurde no sama nie wiem:( nie chce aby mnie w ciazy zaczelo bolec bo wtedy stan zapalny sie robi:(

luknijcie na filmik!:) o nas i o maluszkach ktore sa w brzuszku:) https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

Ostatnia edycja:
;/ a te zeby Cie bolaly jak je wyrywalas? czy nie odzywala sie wogole? bo moja 8ani razu mnie jeszcze nie zabolala.. kurde no sama nie wiem:( nie chce aby mnie w ciazy zaczelo bolec bo wtedy stan zapalny sie robi:(

luknijcie na filmik!:) https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

no tak ja miałam rwane bo one były już kiedyś leczone ale w czasach szkolnych i na nfz także wiadomo jak to było a jak zaczeły boleć to się okazało że nie ma co już leczyć od nowa tylko rwać ............ nie wiem zapytaj ginekologa i dentystę gorsze niż rwanie jest powikłanie po rwaniu mi to dziadostwo dwa razy się przydarzyło i musiał być silny antybiotyk

no tak ja miałam rwane bo one były już kiedyś leczone ale w czasach szkolnych i na nfz także wiadomo jak to było a jak zaczeły boleć to się okazało że nie ma co już leczyć od nowa tylko rwać ............ nie wiem zapytaj ginekologa i dentystę gorsze niż rwanie jest powikłanie po rwaniu mi to dziadostwo dwa razy się przydarzyło i musiał być silny antybiotyk
;/ no ja mialam w swoim zyciu pare wyrwanych zebow bo do aparatu stalego musialam usunac i nigdy nic mi sie na szczescie nie zrobilo.. ale cholera wie.. no coz spytam gin co o tym sadzi.

Cześć dziewczyny :) Jestem już po wizycie u swojej Pani doktor , wybadała mnie dokładnie i powiedziała że wszystko jest w porządku z macicą i czopem.. dość mocno mnie badała więc bolało mnie .. dalej jestem na dupastonie lub zastępczo na luteinie.. przeziębienie nadal się utrzymuje ale mam się leczyć wyłącznie domowymi sposobami typu herbatka z cytrynką , kanapki z masłem i czosnkiem , bez antybiotyku . Na dniach idę w końcu na pierwsze badanie krwi i moczu bo przez te choróbsko musiałam trochę odleżeć.. na szczęście pogoda w miarę.. na obiad dziś miałam placki ziemniaczane i mega mi nie dobrze po nich .. chyba zaraz sobie meliskę zaparzę.. na usg idę w piątek do szpitala na 18 ... już się doczekać nie umie.. :) :)

Karolinka do piątku szybko czas zleci, ja jeszcze musze czekac tydzień

prubuje sie dodzwonic do gina po termin a ciagle zajete....teraz to wszyscy dzwonia chyba bo w koncu mozna sie umawiac na przyszly rok...

A co do dentysty to my w koncu znalezlismy supoer gabinet z fajnym personelem i chłopaki chodza bez problemów

reklama
ja ma córkę w wieku 5 lat i nie chce dać zrobić sobie choć ma tylko jednego do wyleczenia.. więc masz dzielną córcię :) jak ją namówiłaś?

Pierwsza wizyta była ok bo nie wiedziała co ja czeka pani była naprawdę miła ale te wiercenie musiało ja zabolec było o jeden raz za dużo i juz nie chciała buzi otworzyć teraz tez jest ciężko dlatego zdecydowałam się na ten gaz zobaczymy jak to będzie oby tylko wciągala ten gaz to będzie dobrze :) jak to się nie uda to zostaje mi tylko znieczulenie ogólne ale ja chyba nie dałam bym rady i liczę bardzo na ten gaz żeby się udało fakt ze drogie to jest ale co się nie robi dla dzieci :) :)

Mili no nie gadaj może jutro będzie lepiej. Ile tobie jeszcze zostalo do 12 tc?

Do góry