reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Moja jak ma się czego złapać to sama siada. Dziś mi w foteliku się nogami zaparla jakoś i uniosla plecy tylko tyle dobrze, że dupka nisko to nie machnęła do przodu. A jeszcze nie zapiera była pasami.... A jak sie chwyvi czyichś rąk, ubrania lub czegokolwiek to się podnosi. Ale sama nie usiedzi jeszcze...

Thriade,pamiętam jak moja starsza córa takie akrobacje w łóżeczku robiła i dokładnie tak samo jak u Ciebie ją to wybudzało.Zamontowaliśmy wtedy ochraniacz.owszem pomimo ale na krótko.Dopiero jak zamieniliśmy łóżeczko na turystyczne to w końcu był sukces-nawet jak się kręciła to łepetyną natrafiła na siatkę i był luz,nie budziło jej to.A co do małego to pierś raczej na zasadzie smoczka działa i myślę ze to budzenie to raczej od charakteru dziecka niż karmienia.

Dziewczyny w Lidlu są bardzo fajne zabawki drewniane. Za 2-3 miesiące będą dobre. My kupiliśmy kostkę 5w1, żółwia z klockami i stolik z instrumentami na którym teraz gra mama

moi rodzice dziś byli i nabyli żółwia, kostkę i jakąś układankę z cyferkami i literkami :)

mój mały kładzie się o 23 i śpi do 07.30-08.00 :) także noce mamy spoko. za to nie chce sam już za bardzo leżeć w ciągu dnia ):

nasz na razie zajęty zasuwaniem na brzuchu po podłodze w stylu gąsienicy (; i już kolanka podsuwa pod siebie jak do raczkowania!

Olga Ty nie za dobrze masz :p
Ja sobie na razie z odkladaniem do łuzeczka daje spokój tzn w dzień kładę i wieczorem do pierwszej pobudki.... Ale teraz jak ona wstaje co dwie godziny to wolę mieć ją przy sobie zje trochę i śpi dalej a jak chciałam odkładać to jeszcze muszę ją bujac żeby zasnela a odłożyć tak żeby się nie obudziła to też ciężka sprawa i ani ona ani ja się nie wyspie....
Wczoraj bawiła się na macie ja coś w laptopie patrzyłam podnosze wzrok na nią a jej na macie nie ma leży obok na podłodze na brzuszku i to tak podparta na rękach jakby pompki chciała robić :-D

pani.olga- kiedyś pytałaś o karmienie maluszków czy jak się np da 50 marchewki to resztę dodać mleka jako posiłek. Ja dziś byłam u lekarki i pytałam o rozszerzenie diety naszej małej i powiedziała właśnie że na początku do puki dziecko nie zje całej porcji 150ml to po zjedzeniu warzywa czy owocu dopełnić je mlekiem o ile nie będzie protestowało że nie chce.

A mam do was pytanie. czy wprowadzacie już do mleka kleiki ryżowe lub kukurydziane? albo kaszki?
Bo mi dzisiaj pediatra powiedział żebym przed dawaniem warzyw owoców najpierw jeden posiłek dała z kleikiem albo kaszką bezglutenową. I najlepiej ten wieczorny to może się uda że dziecko prześpi całą noc. A dopiero po 2 tyg zacząć od warzyw i następnie owoce.
Czy wy już dodajecie i jeśli tak to czy kupne czy same robicie? Ja chciałam sama robić ale się na tym kompletnie nie znam i nie wiem jak to się robi;/
I po 4 mies. mamy dawać 5 posiłków z czego 4 mleko i jeden np te warzywa?

U nas się zaczął chyba ból dziąseł. Mała zasypia ładnie, po czym budzi się kilkakrotnie w nocy z wielkim rykiem. Ślini się bardzo i minął okres wkładania rączek do buzi. Na razie posilkuje sie homeopatyczna Camilia. Zobaczymy czy pomoże.

U nas schlodzony gryzak ewidentnie przynosi ulgę. Od dwóch dni mamy jakiś kryzys...płacze,jęki,żale,marudzenie. Nawet noszenie na rękach nie działa. Płacz że śmiechem na zmianę. Nie wiem co jest. No i wygina się bardzo na rękach i jak leży mostek non stop.

reklama
Do góry