reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
My szczepilismy Pentaximem starszego i z ostatnią dawką na 1,5 roku też był problem. Mówili, że ma być e marcu a była dopiero w kwietniu i takie tam. Ta apteka o której piszecie ma pewnie jeszcze stare zapasy. Warto się zastanowić czy nie kupić na zapas np. 2 dawek, bo co jak nie będzie później? Szczepionke wystarczy trzymac w lodowce. Jest też 5w1 z tej firmy co Hexa to może o niej pomyśleć. My chyba zaszczepiony 6w1 bo zrobiliśmy do tego podejście juz w szpitalu, tzn. Nie zaszczepilismy zoltaczki. Zaczynamy jak mały będzie miał 10 tyg.

Kurcze to co wydawało mi się trądzikiem niemowlęcym...Teraz to jest na nóżkach-ale nie są czerwone krostki,prawie ich nie widać tylko czuć przy dotyku. Co to kurcze?

Michasia u nas to samo jest na twarzy i też była mowa o trądziku, a wczoraj mi pediatra powiedziała, że to bardziej na alergię na mleko krowie wygląda. Taka skóra kaszkowata. Więc narazie odstawiam nabiał a i mówiła żeby pomyśleć o zmianie mleka Ale nie mówiła na jakie. Czy to by był ten Bebilon pepti? Czy to prawda że jest on na receptę??

My dzisiaj po wizycie u pediatry w szpitalu. Troszkę zmartwiona, bo powiedzieliśmy o problemie z kontaktem wzrokowym i lekarka zaczęła sprawdzać i nie reagował ani na machanie ręką przed oczami ani na latarkę... Czekamy na termin wizyty u okulisty :( Może to być tylko jakaś jego natura, bo się zbyt interesuje "swoimi sprawami", bo jak ma humorek i się przed nim wygłupiamy to patrzy na nas i się śmieje...

nie, ale bez recepty jest pełna cena, a z receptą chyba może być refundowany.
Witamy z powrotem :)

My dzisiaj po wizycie u pediatry w szpitalu. Troszkę zmartwiona, bo powiedzieliśmy o problemie z kontaktem wzrokowym i lekarka zaczęła sprawdzać i nie reagował ani na machanie ręką przed oczami ani na latarkę... Czekamy na termin wizyty u okulisty :( Może to być tylko jakaś jego natura, bo się zbyt interesuje "swoimi sprawami", bo jak ma humorek i się przed nim wygłupiamy to patrzy na nas i się śmieje...
Trzymam kciuki!

Oj martwi mnie to, rozmawiałam z bratową bo wiem, że ich córeczka z 31 tygodnia też tak się "zawieszała" i u niej okazało się to padaczką. W ogóle się zdziwiła, że nie ma jako wcześniak ani rehabilitacji ani wizyty u neurologa. Teraz muszę poszperać czy jest tu taka możliwość, żeby skonsultować go z neurologiem a jak nie to bratowa mi umówi u swojej lekarki w Katowicach i czeka nas podróż. Im szybciej tym lepiej...

reklama
My też już po szczepieniu aż mi się płakać chciało jak ja kłuli :-(
Teraz śpi pytałam w aptece czy ten Pentaxim potem będzie łatwo dostać to mówiła że bez problemu a poza tym pani z przychodni zaoferowała żebym wcześniej dzwoniła to będzie mi zamawiać w hurtowni.... Oby ten dzień już się skończył tab samo dobrze jak się zaczal:-)

A mała sporo przybrała już 5100 aż mi lekarka powiedziała żeby mm dawać tylko w ostateczności ;-)

Do góry