reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
hey ostatnio mam strasznie mało czasu wy tez ;)? zaraz was nadrobię jutro ostatecznie idziemy na szczepienie a dziś mnie wkurzyli w przychodni bo jak już sie nastawiłam i zdecydowałam na 5w1 to oni ze nie ma ze bedzie w połowie września albo pod koniec i niby w całej polsce nie ma i mi 6w1 wciskają ja podziękowałam i poszperałam na necie znalazłam w internetowej dbam o zdrowie pentaxim 5w1 zamowilam jutro bedzie do odbioru .............

mała w dzień nie chce prawie wcale spac za to w nocy nawet jest ok co prawda budzi sie dość czesto ale od razu do cyca i zasypia nie trzeba nosic usypiac itp poje troche i spokojna i już dwie noce wytrzymała tylko na piersi ..........i zauważyłam że robi się kwadratowa :-D normalnie mały klusio ciekawe ile jutro bedzie na wadze;-)

a byliśmy też na usg bioderek wczoraj jest ok za 2 miesiące kontrola jeszcze na badaniu nie płakała ale ja sie za to załatwiłam wziełam mm do przychodni zeby tam cyckiem nie karmic bo u nas to nie tak hop siup a zresztą jakoś pod pasowała nam pozycja na leżąco no i mineło parę godzin i coś czuje ból w lewej piersi a ona jak kamien to szybko do domu laktator w ruch i jakos sie rozeszo na szczęście a tryskało jak z fontanny :-D

Jak sobie poradzić z zastojem,bolesnym zgrubieniem w piersi?
Ciepły okład przed, zimny po karmieniu.

Ja biorę swoją do siebie do łóżka i karmie na leżąco, to zaraz po karmieniu zasypia i już do rana ze mną spi, budzi sie jeszcze na jedno karmienie i śpi do rana. Początkowo nie zasypiala od razu, gadała, jęczała troche, ale nauczyla sie że jestem obok i leżala spokojnie a teraz od razu zasypia.
Ja nie umiem na leżąco.. Muszę trzymać pierś, jak puszczę to jednak ona ciągnie w "dół" i jej wypada. Dzis własnie rano obudziła sie po 5, pojadła i za cholerkę nie chciała usnąc.. W ogóle kolejny ciężki dzień.. poszła spać tak na dłużej dopiero o 17.. a tak to w dzień co chwila, cyc, drzemka, ryk, cyc, drzemka, ryk.. Przystawiałam ile chciała, ale krótko jadła i zasypiała. Dałam butlę to wciągneła 100ml. Już nic nie rozumiem z tego. Pokarm jest, bo są dni kiedy nie daję MM...

Za tydzień szczepimy, u nas też nie ma 5w1, podobno będzie dopiero w październiku... Chyba będziemy w takim razie szczepić 6w1, chociaż wychodzi drożej i jest dodatkowa wtedy dawka na wzw, co też bez sensu trochę... Mam myślenice, czy skoro nie ma 5w1 to nie zaszczepić tymi bezpłatnymi + engerix? Pneumo i rota będziemy szczepić po jakiś 2-3 tygodniach.

Była położna - ważymy 4250g - czyli równo 1kg przytyła od urodzenia czyli całkiem nieźle.. nie wiem ile ma długości (pewnie za tydzien ją zmierzą), ale jest długa :)

Thriade czyli jak leżysz na boku to Twój sutek jest dla małej za wysoko?

Haha, Stef spał od wczoraj 14 do dzisiaj 6:30, z jakimiś 4-5 przerwami na karmienie i jedną na robienie kupy, niezły śpioch z niego, teraz już znowu śpi, ale porannie to na krótko, więc lecę działać.

Ciepły okład przed, zimny po karmieniu.

Ja nie umiem na leżąco.. Muszę trzymać pierś, jak puszczę to jednak ona ciągnie w "dół" i jej wypada. Dzis własnie rano obudziła sie po 5, pojadła i za cholerkę nie chciała usnąc.. W ogóle kolejny ciężki dzień.. poszła spać tak na dłużej dopiero o 17.. a tak to w dzień co chwila, cyc, drzemka, ryk, cyc, drzemka, ryk.. Przystawiałam ile chciała, ale krótko jadła i zasypiała. Dałam butlę to wciągneła 100ml. Już nic nie rozumiem z tego. Pokarm jest, bo są dni kiedy nie daję MM...

Za tydzień szczepimy, u nas też nie ma 5w1, podobno będzie dopiero w październiku... Chyba będziemy w takim razie szczepić 6w1, chociaż wychodzi drożej i jest dodatkowa wtedy dawka na wzw, co też bez sensu trochę... Mam myślenice, czy skoro nie ma 5w1 to nie zaszczepić tymi bezpłatnymi + engerix? Pneumo i rota będziemy szczepić po jakiś 2-3 tygodniach.

Była położna - ważymy 4250g - czyli równo 1kg przytyła od urodzenia czyli całkiem nieźle.. nie wiem ile ma długości (pewnie za tydzien ją zmierzą), ale jest długa :)

U mnie z chcem podobnie,jak leżę na boku to opada,ale podkładem sobie pod nią pieluszkę tetrową i dajemy radę.
My wczoraj miałyśmy szczepienie,mała waży 4300 i ma 55 cm,krzyk w trakcie szczepienia i po :( starsza tak nie miała
W dzień wtbudzała się z płaczem,chyba jej się wszystko przypominało...noc na szczęście spokojna
Ciężkie dni przed nami,starsza pierwszy raz w przedszkolu,wstawanie, szykowanie,malutka,stos prania do prasowania...

Thriade w aptece dbam o zdrowie mają 5w 1 ja wczoraj zamówiłam bo w stacjonarnych nie ma ale zamówić się da dzisiaj już ma być po 12 więc pojadę odbiorę i od razu z apteki na szczepienie

Zobaczę czy za tydzień będą mieli, bo jak coś to tez wolalabym odebrać i od razu na szczepienie. Jedyne co to ta 5w1 musiałabym potem sama zdobywać i tez jakby brakło to co wtedy? Te 6w1 infanrix hexa mam zabezpieczona, że nie braknie przez przychodnie. Z tego co wiem to oni zamawiają juz od razu na następne wklucia. To mała przychodnia i zaskoczona byłam jak mi pani powiedziała, że oczywiście wzięła Helenke pod uwagę i zamówiła dla niej szczepionkę.

reklama
No niby mi powiedzieli ze potem już będą 5w1 mam taką nadzieję.... Jakoś za dużo złego o tym 6w1 się naczytałam i ta podwójna dawka wzw b mnie zniechęca no jak uważasz thriade tylko chciałam żebyś wiedziała że można dostać w razie czego tą szczepionkę:-)

Do góry