reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ile płaciłyście za te szczepionki 5w1? i czy to trzeba wcześniej zamawiać, czy można "na miejscu"? jestem zielona w temacie szczepionek, w ogóle się nie dowiadywałam za dużo, bo uznałam, że bierzemy podstawowe i nie wydziwiamy, ale teraz zaczynam się zastanawiać... /:

a co do zasypiania w nocy - ja jak małego nakarmię i położę, to on się trochę wierci, cośtam macha rękami, ale ja nie czekam, aż on zaśnie - jeśli jest spokojny, nie płacze, nie marudzi, to się kładę obok niego i idę spać. jak zacznie smęcić, to się przebudzę, moim zdaniem nie ma sensu patrzeć w dziecko jak szpak w pięć złotych (;

a, no i nasz już się bez przerwy uśmiecha i cały czas gada :D ale jeszcze się nie śmieje w głos.

IMG_20150827_165805.jpg

Załączniki

• IMG_20150827_165805.jpg
    IMG_20150827_165805.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 112
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ile płaciłyście za te szczepionki 5w1? i czy to trzeba wcześniej zamawiać, czy można "na miejscu"? jestem zielona w temacie szczepionek, w ogóle się nie dowiadywałam za dużo, bo uznałam, że bierzemy podstawowe i nie wydziwiamy, ale teraz zaczynam się zastanawiać... /:

a co do zasypiania w nocy - ja jak małego nakarmię i położę, to on się trochę wierci, cośtam macha rękami, ale ja nie czekam, aż on zaśnie - jeśli jest spokojny, nie płacze, nie marudzi, to się kładę obok niego i idę spać. jak zacznie smęcić, to się przebudzę, moim zdaniem nie ma sensu patrzeć w dziecko jak szpak w pięć złotych (;

a, no i nasz już się bez przerwy uśmiecha i cały czas gada :D ale jeszcze się nie śmieje w głos.

Zobacz załącznik 708353
Co do szczepionek to zadzwoń do przychodni.. w mojej zamawiają dla każdego dziecka - ale właśnie 5w1 nie było i zamówili 6w1.

Co do zasypiania, to też tego probuję, ale ze średnim skutkiem :/

A dziś się motamy w chuście.
Pięknie :)

Zobacz załącznik 708353

Ja za 6w1 zapłaciłam 180 zł.

Olga ja w aptece kupiłam nieco ponad 120zł nie wiem ile infanrix bo u nas też nie było tylko 6w1 był a ja tego nie chciałam w sumie mi powiedzieli ze pemtaxim jest tak samo dobry i praktycznie żadna różnica... A rotawirus wzięłam w przychodni i tu już portfel schudł 310zł :-o

A jeszcze pneumo meningo i druga dawka rota chyba pójdziemy z torbami :-D

hej :-)
my mieliśmy szczepienie w poniedziałek i wybraliśmy podstawowy program, Patryk podczas wkłucia bardzo płakał ale na szczęście nie gorączkował ani nie był marudny, waży 5500 i mierzy 58cm :-) My teraz ciągle kursujemy bo musze porozwozić starsze dzieci to z rana zajmuje nam prawie godzina :-)

Mamusie używa,któraś z Was butelek z Aventa? Mam mam małą butelkę na zbyciu,moja mała nie umie z niej pić,przyzwyczaiła się do Tt,oddam za koszt wysyłki
A to moja gwiazdeczka w dniu chrzcin

Ps.butelka oddana:)

Załączniki

• 1441212879206.jpg
    1441212879206.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Miq skąd masz takie śliczne ubranko dla małej? Cudnie wyglądała :-) a jak dziewczyny u was wygląda sprawa chrztu bez ślubu kościelnego księża nie sprawiają trudności?

reklama
Do góry