reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ile płaciłyście za te szczepionki 5w1? i czy to trzeba wcześniej zamawiać, czy można "na miejscu"? jestem zielona w temacie szczepionek, w ogóle się nie dowiadywałam za dużo, bo uznałam, że bierzemy podstawowe i nie wydziwiamy, ale teraz zaczynam się zastanawiać... /:

a co do zasypiania w nocy - ja jak małego nakarmię i położę, to on się trochę wierci, cośtam macha rękami, ale ja nie czekam, aż on zaśnie - jeśli jest spokojny, nie płacze, nie marudzi, to się kładę obok niego i idę spać. jak zacznie smęcić, to się przebudzę, moim zdaniem nie ma sensu patrzeć w dziecko jak szpak w pięć złotych (;

a, no i nasz już się bez przerwy uśmiecha i cały czas gada :D ale jeszcze się nie śmieje w głos.

IMG_20150827_165805.jpg

Załączniki

• IMG_20150827_165805.jpg
    IMG_20150827_165805.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ile płaciłyście za te szczepionki 5w1? i czy to trzeba wcześniej zamawiać, czy można "na miejscu"? jestem zielona w temacie szczepionek, w ogóle się nie dowiadywałam za dużo, bo uznałam, że bierzemy podstawowe i nie wydziwiamy, ale teraz zaczynam się zastanawiać... /:

a co do zasypiania w nocy - ja jak małego nakarmię i położę, to on się trochę wierci, cośtam macha rękami, ale ja nie czekam, aż on zaśnie - jeśli jest spokojny, nie płacze, nie marudzi, to się kładę obok niego i idę spać. jak zacznie smęcić, to się przebudzę, moim zdaniem nie ma sensu patrzeć w dziecko jak szpak w pięć złotych (;

a, no i nasz już się bez przerwy uśmiecha i cały czas gada :D ale jeszcze się nie śmieje w głos.

Zobacz załącznik 708353
Co do szczepionek to zadzwoń do przychodni.. w mojej zamawiają dla każdego dziecka - ale właśnie 5w1 nie było i zamówili 6w1.

Co do zasypiania, to też tego probuję, ale ze średnim skutkiem :/

A dziś się motamy w chuście.
Pięknie :)

Zobacz załącznik 708353

Ja za 6w1 zapłaciłam 180 zł.

Olga ja w aptece kupiłam nieco ponad 120zł nie wiem ile infanrix bo u nas też nie było tylko 6w1 był a ja tego nie chciałam w sumie mi powiedzieli ze pemtaxim jest tak samo dobry i praktycznie żadna różnica... A rotawirus wzięłam w przychodni i tu już portfel schudł 310zł :-o

A jeszcze pneumo meningo i druga dawka rota chyba pójdziemy z torbami :-D

hej :-)
my mieliśmy szczepienie w poniedziałek i wybraliśmy podstawowy program, Patryk podczas wkłucia bardzo płakał ale na szczęście nie gorączkował ani nie był marudny, waży 5500 i mierzy 58cm :-) My teraz ciągle kursujemy bo musze porozwozić starsze dzieci to z rana zajmuje nam prawie godzina :-)

Mamusie używa,któraś z Was butelek z Aventa? Mam mam małą butelkę na zbyciu,moja mała nie umie z niej pić,przyzwyczaiła się do Tt,oddam za koszt wysyłki
A to moja gwiazdeczka w dniu chrzcin

Ps.butelka oddana:)

Załączniki

• 1441212879206.jpg
    1441212879206.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
Miq skąd masz takie śliczne ubranko dla małej? Cudnie wyglądała :-) a jak dziewczyny u was wygląda sprawa chrztu bez ślubu kościelnego księża nie sprawiają trudności?

reklama
Do góry