reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
My szczepilismy Pentaximem starszego i z ostatnią dawką na 1,5 roku też był problem. Mówili, że ma być e marcu a była dopiero w kwietniu i takie tam. Ta apteka o której piszecie ma pewnie jeszcze stare zapasy. Warto się zastanowić czy nie kupić na zapas np. 2 dawek, bo co jak nie będzie później? Szczepionke wystarczy trzymac w lodowce. Jest też 5w1 z tej firmy co Hexa to może o niej pomyśleć. My chyba zaszczepiony 6w1 bo zrobiliśmy do tego podejście juz w szpitalu, tzn. Nie zaszczepilismy zoltaczki. Zaczynamy jak mały będzie miał 10 tyg.

Kurcze to co wydawało mi się trądzikiem niemowlęcym...Teraz to jest na nóżkach-ale nie są czerwone krostki,prawie ich nie widać tylko czuć przy dotyku. Co to kurcze?

Michasia u nas to samo jest na twarzy i też była mowa o trądziku, a wczoraj mi pediatra powiedziała, że to bardziej na alergię na mleko krowie wygląda. Taka skóra kaszkowata. Więc narazie odstawiam nabiał a i mówiła żeby pomyśleć o zmianie mleka Ale nie mówiła na jakie. Czy to by był ten Bebilon pepti? Czy to prawda że jest on na receptę??

My dzisiaj po wizycie u pediatry w szpitalu. Troszkę zmartwiona, bo powiedzieliśmy o problemie z kontaktem wzrokowym i lekarka zaczęła sprawdzać i nie reagował ani na machanie ręką przed oczami ani na latarkę... Czekamy na termin wizyty u okulisty :( Może to być tylko jakaś jego natura, bo się zbyt interesuje "swoimi sprawami", bo jak ma humorek i się przed nim wygłupiamy to patrzy na nas i się śmieje...

nie, ale bez recepty jest pełna cena, a z receptą chyba może być refundowany.
Witamy z powrotem :)

My dzisiaj po wizycie u pediatry w szpitalu. Troszkę zmartwiona, bo powiedzieliśmy o problemie z kontaktem wzrokowym i lekarka zaczęła sprawdzać i nie reagował ani na machanie ręką przed oczami ani na latarkę... Czekamy na termin wizyty u okulisty :( Może to być tylko jakaś jego natura, bo się zbyt interesuje "swoimi sprawami", bo jak ma humorek i się przed nim wygłupiamy to patrzy na nas i się śmieje...
Trzymam kciuki!

Oj martwi mnie to, rozmawiałam z bratową bo wiem, że ich córeczka z 31 tygodnia też tak się "zawieszała" i u niej okazało się to padaczką. W ogóle się zdziwiła, że nie ma jako wcześniak ani rehabilitacji ani wizyty u neurologa. Teraz muszę poszperać czy jest tu taka możliwość, żeby skonsultować go z neurologiem a jak nie to bratowa mi umówi u swojej lekarki w Katowicach i czeka nas podróż. Im szybciej tym lepiej...

reklama
My też już po szczepieniu aż mi się płakać chciało jak ja kłuli :-(
Teraz śpi pytałam w aptece czy ten Pentaxim potem będzie łatwo dostać to mówiła że bez problemu a poza tym pani z przychodni zaoferowała żebym wcześniej dzwoniła to będzie mi zamawiać w hurtowni.... Oby ten dzień już się skończył tab samo dobrze jak się zaczal:-)

A mała sporo przybrała już 5100 aż mi lekarka powiedziała żeby mm dawać tylko w ostateczności ;-)

Do góry