reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Nie daje rady was nadrobić. Tyle się dzieje / wydarzyło, że nawet nie wiem kiedy to będę mogła opisać. Odżyłam w domu o 1000%, w szpitalu byłam w beznadziejnym stanie. Z porodu mam traume i jak o nim myślę to płacze. Mąż też widzę ze nieźle przeżył to co się działo. Ale nic, następny poród tylko cc ewentualnie.

Można brać Urofuraginum karmiac piersią? Ktoś wie,ktoś zazywal z polecenia lekarza?

Można. Dostałam w szpitalu na zapalenie pęcherza moczowego. Potem już mi dali antybiotyk.

Polecam Medela calma jeśli chodzi o butelkę - mała dużo z niej piła w szpitalu (mm i mleko odciagniete) i nie pogorszylo jej to ssania.

reklama
Dziewczyny dzisiaj nie mam wyjścia i muszę wyjść z malutka z domu w ten upal :crazy:
Powiedzcie mi czy same body i pampers wystarcza ?? I czy wózek mieć z rozłożonym daszkiem od gondoli czy złożyć go a nad małą dać parasolkę ?? A i czy zakładać kapelusik czy zostawić główke odkrytą ??

Ja zakładam samo body. Budę od gondoli mam postawiona z otwartym wywieyrznikiem. Na małego kładę tetre żeby go osłonić od słońca i druga zawiesza na budzie, bo nie używam parasolki. Głowę ma w ten sposób w cieniu wiec bez kapelusza.

Ewcia ja też mam hashimoto,ale nie dostałam żadnego skierowania nigdzie.W szpitalu powiedzieli mi tylko że mam iść z dzieckiem do endokrynologa inic więcej.Czy prywatnie zrobić krew i tyle?

TSH kontroluje się u dziecka między 10 a 14 doba życia . my już pobieralismy krew. Wyniki będziemy mieli u pediatry.
Poszliśmy do pediatry po skierowanie jak mały miał 8 dni.
Kurde a mnie w szpitalu ani słowa o tym nie powiedzieli. Tez mam przecież hashimoto.

Poszłabym na spacer ale nie dam rady z wózkiem po schodach, za wcześnie po cc jest jeszcze.

Dziewczyny, szczególnie po cc, jak dbacie o blizny i ogólnie o brzuch? Nie wiem czy w końcu go ściskac czy nie?

Kurde a mnie w szpitalu ani słowa o tym nie powiedzieli. Tez mam przecież hashimoto.

Poszłabym na spacer ale nie dam rady z wózkiem po schodach, za wcześnie po cc jest jeszcze.

Dziewczyny, szczególnie po cc, jak dbacie o blizny i ogólnie o brzuch? Nie wiem czy w końcu go ściskac czy nie?

Ja w sobotę byłam na IP w sprawie mojej rany po cc bo miesiąc minął i jeszcze mi sie nie zagoiło, na szczęście z posiewu nie wyszła żadna bakteria ale goi mi sie to trudno jakos. Rozmawiałam z położna o pasach po cc i powiedziała mi ze w żadnym wypadku w okresie połogu bo macicy trzeba dać te 6 tyg zeby sie obkurczala właściwie. Nastraszylas mnie ze wlasnie mieli tu jedna Wietnamkę która ściskała sie po cc i ledwo ja odratowali...

Mi również wszyscy odradzali pas. Rane mylam codziennie szarym mydłem i psikalam octinoseptem i zaklejalam. Tak przez 7 dni od cc. Później tylko mydło szare. Teraz po mcu mam wszytko zagojone blizna o grubości 1 mm wiec trzeba się w patrzeć gdzie jest. Co do brzucha sam się wchlonal i prawie go już nie widać :)

reklama
Czesc dziewczynki. Nie daje rady za Wami poki co nadarzac :) ale mam nadzieje ze jakos sie to unormuje wkrotce :) poki co melduje ze jestem i zagladam do Was kiedy tylko mam jak:)

Do góry