reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

U nas jutro położna prawdopodobnie przyjdzie, bo u nas bez zapowiedzi ale ostatnio mówiła, że za 2 tyg będzie więc wypadałoby na jutro.
A mała dziś się nazloscila i nakrzyczała przed wieczorem na cyca i dostała mm, niby już było ok a za pół godz znów głodna i krzyk. Ale jak chciałam ją wykąpać to zasnela i juz :p
Taka mała maruda z niej czasem :p

reklama
Moja właśnie nie chce usnąć już chyba od 16... wizytę położnej przewrzeszczała :) Pokazała nam jak kąpać itd. Super sprawa :) Na chwilę się w wodzie uspokoiła, ale niestety nie potrwało to długo. Położna powiedziała, że trzeba to przeczekać bo po prostu musimy się wyregulować :) Ide dalej walczyć z cycem.

Dzieciaczki tak maja ... U mnie raz sie zdarzylo ze zasnol tak ze kompalam go rano ... Marudny byl strasznie w domu a na podworku ladnie spal ... Jutro tez na spacer taki dlugi idziemy... Powiecie mi jakie masci uzywacie na sutki bo maltan juz na mnie nie dziala a karmic cycem nie moge i sciagam laktatorem bo tak mi sutki popuchly bolace okropnie sa...

U nas położna była w czwartek, misiu waży 4,5 kg, pyzy mu się zrobiły zamiast policzków:-D

My już po usg bioderek, wszystko ok, za 2 miesiące powtórzyć, a na szczepienie mamy się zgłosić po 21 sierpnia, ale wcześniej do pediatry jak skończy miesiąc na mierzenie i ważenie.
A teraz trochę ponarzekam, mały jak nie śpi to ciągle buczy, nie leży spokojnie tylko marudzi i marudzi a najgorsze jest że w nocy jest to samo, dzisiaj od 2:30 płakał, nakarmiony, przewinięty i dalej płacze, powoli brakuje mi sił. Od jakiego wieku dziecko się "reguluje"?

Super dzieciaczki rosną:-)mój jak na razie nie przepada za spacerami.Jest ciepłolubny,dziś założyłam mu body na długi rękaw bo ciągle mam wrażenie,że mu zimno-ma chłodne rączki i nosek.Co do rany po cc to wszyscy odradzają jakiekolwiek pasy,że niebezpieczne.Po pierwszym cc nic nie używałam i brzuch sam się wciągnął i teraz też się dxieje

Dziewczyny jak to jest z usg bioderek - bo nic mi pediatra nie mówił. Każdy powinien to robić? Czy dostajecie skierowanie bo coś zauważył?

Dziewczyny jak to jest z usg bioderek - bo nic mi pediatra nie mówił. Każdy powinien to robić? Czy dostajecie skierowanie bo coś zauważył?
Kontrola stawów biodrowych 6-8 tydz i to raczej obowiązkowe- przy jednej i przy drugiej dostałam skieriwanie.
Moja młoda juz miesiąc skończyła a dalej jakaś taka niewyregulowana jest i robi co jej sie podoba...:(

reklama
U nas jest tak, że pierwsze USG trzeba zrobić do 4 tygodnia i później drugi raz za dwa miesiące i jak dalej jest wszystko ok to już więcej nie trzeba. Młody dopiero usnął od 19 to kładę się i ja, dobranoc.

Do góry