reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Perla8 ja po pierwszej cc po zdjęciu szwow po 8 miałam ja właściwie zagojona, a teraz po drugiej cc papra mi sie z prawej strony:( reszta rany bardzo ładnie zagojona a z prawej strony lekarka mi w sobotę jeszcze szew założyła.

reklama
Mi również wszyscy odradzali pas. Rane mylam codziennie szarym mydłem i psikalam octinoseptem i zaklejalam. Tak przez 7 dni od cc. Później tylko mydło szare. Teraz po mcu mam wszytko zagojone blizna o grubości 1 mm wiec trzeba się w patrzeć gdzie jest. Co do brzucha sam się wchlonal i prawie go już nie widać :)

a czemu zaklejałaś? mnie zdjęli opatrunek w szpitalu i kazali tylko myć naturalnym mydłem i psikać octeniseptem.
ładnie mi się zagoiło, ale blizna jest długa i czerwona ): smaruję ją contractubexem.

Do 7 dni po cc kazali zaklejac to zaklejalam :) szwy mam podwójne rozpuszczalne i tez smaruje Contractubexem tak samo jak rozstępy :p

Thriade tu nawet nie o hashimoto chodzi. Każde dziecko matki, która łykała Euthyrox lub inne hormony tarczycy w ciązy powinno mieć zbadane TSH. Ja nie mam hashimoto - miałam niedoczynność w ciąży (przed ciążą byłam zdrowa).

U mnie rana po 10 dniach była zagojona. Myłam tylko Biłaym Jeleniem i osuszałam ręcznikiem papierowym. Nie używałam octeniseptu i innych. Ranę mam dużo szerszą i brzydszą z prawej strony niż za pierwszym razem. Ale to dlatego, że musieli dodtakowo tą prawą stronę po tym jak mi się stara blizna na macicy rozeszła.

Ja w szpitalu miałam taki foliowy opatrunek na ranie i jego się nie ściągało. W czwartek albo piątek mi go na obchodzie lekarka odkleiła i kazała się myć normalnie. Dzis mi szwy ma ściągnać położna jak przyjdzie (już się nie mogę doczekać). I teraz zastanawiam się co dalej z tym robić - oczywiście będę jej pytać, ale chciałam też się was poradzić :)

my po wizycie u pediatry, mały waży 4600! a poza tym wszystko super, na 14 września mamy wizytę u ortopedy i USG bioder, a w środę mam zadzwonić umówić szczepienia.

reklama
My juz zarejestrowani w urzędzie i w przychodni. Mamy przyjść na wizytę 12 sierpnia. Zaraz przychodzi położna. Szkoda ze pół urlopu męża spędziliśmy w szpitalu. Tak fajnie nam razem w trójkę :)

Do góry