reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

dziewczyny mam problem z oproznieniem cycka.czuje ze zawsze cos zostaje. sciagam laktatorem mini elektric medeli. moze jakis inny laktator by sobie lepiej radzil? no i ten jest strasznie głosny. w nocy potrafi obudzic umarłego.

Ja pierwszy miałam taki nie firmowy sisi działał dwa lata,ale umarł w szpitalu,ale za tą cenę to było ok. Teraz mam Canpol i to juz dla mnie luksus,w tamtym trzeba było naciskać guziczek,żeby ssanie regulować a w Canpol maszynka robi to samo
Jeżeli chodzi o opróżnianie piersi to mleko w cycu jest w kanałach i jak są one pełne i sie zatkają to bolą,ja odciągając delikatnie masuje pierś i mleczko leci;)

reklama
Też chciałam napisać Medela Calma:)

Klara świetnie to opisała:) Przy KP na początku nie ma spokoju i trzeba to po prostu zaakceptować:))) Wczoraj byliśmy 3 godziny na spacerze i w wózku Stefan nie spędził chyba nawet 30 minut;) Było karmienie, chusta, karmienie, karmienie idąc:D, potem Tata niósł, znowu karmienie, hehehe.

Za to dziś w nocy spał od 21:30 do 3:30 bez pobudki, szok... No ale potem już ciągle się budził, cyckał, jęczał, o 6:30 poszła kupa i zasnął po 7 i śpi. I mimo wszystko jest strasznie słodki:p

Ewcia, Twój maluch jest niespokojny w wózku i z tego powodu przytulasz go do siebie na spacerach?
Mój Marcel też strasznie krzyczy na spacerach i tylko na rękach się uspokaja, zastanawiam się co jest przyczyną, czy tylko z niego taki przytulas? Ciekawa jestem czy to minie i kiedy i polubi wózek?
Mój pierworodny bardzo ładnie spał na spacerach od pierwszych dnia i jest to dla mnie nowość.

U nas od wczoraj nie było kupy i trochę się stresuje, bo do tej pory kilka dziennie szło :/

Ostatnia edycja:
Rybka mój najstarszy był też na początku niespokojny w wózku i trochę smoczka używałam, ale potem go odrzucił, a problem sam minął. Nie przejmuję się, Stef ma dopiero 11 dni, wiem, że w końcu polubi wózek:) Smoczka nie będę wprowadzać, będzie awaryjnie tylko do samochodu.

Stef właśnie się obudził, spał 4 godziny, wow.

a mnie bierze jakies chorobsko gardlo mnie boli, oslabiona jestem zimno mi i mam stan podgoraczkowy :-( mam nadzieje ze Mały sie nie zarazi, nawet nie wiem co moge wziasc karmiac piersia

Gosiaczek jak mój drugi synek miał dwa tygodnie to miałam infekcję gardło i 39 stopni. Brałam tylko paracetamol i tantum verde + czosnek, herbata malinowa, cytryna itp. Do tego maseczkę nosiłam przy małym i nic się nie zaraził. Mleczko robi swoje.

Gosiaczek jak mój drugi synek miał dwa tygodnie to miałam infekcję gardło i 39 stopni. Brałam tylko paracetamol i tantum verde + czosnek, herbata malinowa, cytryna itp. Do tego maseczkę nosiłam przy małym i nic się nie zaraził. Mleczko robi swoje.

ja nie byłam karmiona piersią i też nigdy nie chorowałam. to tak na marginesie.

a nam mały zaczyna wieczorami długo spać, wczoraj miał karmienie ok. 19 i drugie powinno być ok. 22.30, a obudził się dopiero po północy :szok:

ja nie byłam karmiona piersią i też nigdy nie chorowałam. to tak na marginesie.

a nam mały zaczyna wieczorami długo spać, wczoraj miał karmienie ok. 19 i drugie powinno być ok. 22.30, a obudził się dopiero po północy :szok:

Dzieci chyba nam dorosleja :p Moja jak wczoraj popila mleczka o 22 to obudziła się o 2.30 :) a później dopiero o 6.30 :) elegancko :)

Ladnie zaczynaja spac nasze dzieci ... Dzis mlody ma zaparcia od lekow bo musze mu dawac zelazo bo ma nie dokrwistosc ... Biedny i masuje brzuszek i kladego i nic nie pomoglo tylko dluga kapiapiel a teraz se spi . Odstawie mu na dwa dni leki i zobacze czy to od tego ze kupy nie moze zrobic

reklama
Do góry