reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Wydaje mi się ,że przy córce to po jakichś 4-5 dniach karmiłam bez bólu. Bo tak każde przystawienie to aż ciarki mnie z bólu przechodziły

Pytanie do mam które KP Jak dlugo na miłość boską hartowalyscie swoje sutki? :'(

Ja za namową doświadczonych mam kupiłam Maltan. Ale użyłam 2 razy w pierwszym dniu i odpukać karmienie mnie wogole nie boli. Polozna mi mówiła ze jak boli tzn ze źle przystawiam i coś faktycznie w tym jest. Czasami jak mała płytko złapie to za boli ale wtedy zmieniam lekko pozycję zassa głębiej i juz jest git :)

No ja wyprobowalam wiele tych pasow. Wszystkie sie roluja :/ i tak polecam ten pani teresy

Kurcze ja chciałam taki pas ale pytałam będąc w szpitalu przez 3 dni na obchodach różnych lekarzy i położne i wszyscy mi doradzili. Mówili że mięśnie muszą same się odbudować bo w pasie wiodczeja i nie muszą się napinac :/ cholera sama nie wiem co robić. W sumie brzuch wchłania mi się z dnia na dzień - nawet już brzuszki próbowałam robić ale się boje jeszcze. Poczekam do wizyty i się dowiem czy juz mogę :)

Moja mala ma bardzo dobry odruch ssania,łapie cały skutek razem z ciemna otoczka ale sutki mam popękane i strupki na nich. Najgorsze jest pierwsze pięć minut,potem już czuję tylko igły i da się znieść. Potem smaruje lanolina i czuje ulgę ale kolejne karmienie i wszystko od początku.

Moja mala ma bardzo dobry odruch ssania,łapie cały skutek razem z ciemna otoczka ale sutki mam popękane i strupki na nich. Najgorsze jest pierwsze pięć minut,potem już czuję tylko igły i da się znieść. Potem smaruje lanolina i czuje ulgę ale kolejne karmienie i wszystko od początku.

Hmm tzn ze mam mocne sutki ;) bo nawet jak mnie czasem przycisnie dziaslami to nie rani mnie.

u nas tez burza, krotka ale konkretna, ulice zalane, drzewa polamane i powyrywane, samochody uszkodzone, brak pradu..jesli ktorejs sie zaczal porod w takim momencie , to ja wspolczuje :))
nie wiem czy w takim upale da sie w pasie wytrzymac..bez niego ciezko

ja w koncu spakowana, ide sie polozyc, choc spac sie nie chce, trzymajcie kciuki dziewczyny, odezwe sie , kiedy bede mogla

Moriam kciuki.

Moja znajoma 4 miesiące miała poranione sutki, dopiero po tym czasie jakiś doradca laktacyjny jej pomógł i się wreszcie wygoiło. Mojej innej koleżance w zagojeniu pomogły nakładki.

Ja nie będę stosować pasa, poprzednio też nie stosowałam.

reklama
Ja mialam sutki poranione przez pierwsze 2-3 dni stosowalam masc z ziaji zrobiły sie bardziej miękkie i elastyczne. Teraz odczuwam tylko dyskomfort jak mały sie zasysa ale da sie to znieść.

Do góry