reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Wydaje mi się ,że przy córce to po jakichś 4-5 dniach karmiłam bez bólu. Bo tak każde przystawienie to aż ciarki mnie z bólu przechodziły

Pytanie do mam które KP Jak dlugo na miłość boską hartowalyscie swoje sutki? :'(

Ja za namową doświadczonych mam kupiłam Maltan. Ale użyłam 2 razy w pierwszym dniu i odpukać karmienie mnie wogole nie boli. Polozna mi mówiła ze jak boli tzn ze źle przystawiam i coś faktycznie w tym jest. Czasami jak mała płytko złapie to za boli ale wtedy zmieniam lekko pozycję zassa głębiej i juz jest git :)

No ja wyprobowalam wiele tych pasow. Wszystkie sie roluja :/ i tak polecam ten pani teresy

Kurcze ja chciałam taki pas ale pytałam będąc w szpitalu przez 3 dni na obchodach różnych lekarzy i położne i wszyscy mi doradzili. Mówili że mięśnie muszą same się odbudować bo w pasie wiodczeja i nie muszą się napinac :/ cholera sama nie wiem co robić. W sumie brzuch wchłania mi się z dnia na dzień - nawet już brzuszki próbowałam robić ale się boje jeszcze. Poczekam do wizyty i się dowiem czy juz mogę :)

Moja mala ma bardzo dobry odruch ssania,łapie cały skutek razem z ciemna otoczka ale sutki mam popękane i strupki na nich. Najgorsze jest pierwsze pięć minut,potem już czuję tylko igły i da się znieść. Potem smaruje lanolina i czuje ulgę ale kolejne karmienie i wszystko od początku.

Moja mala ma bardzo dobry odruch ssania,łapie cały skutek razem z ciemna otoczka ale sutki mam popękane i strupki na nich. Najgorsze jest pierwsze pięć minut,potem już czuję tylko igły i da się znieść. Potem smaruje lanolina i czuje ulgę ale kolejne karmienie i wszystko od początku.

Hmm tzn ze mam mocne sutki ;) bo nawet jak mnie czasem przycisnie dziaslami to nie rani mnie.

u nas tez burza, krotka ale konkretna, ulice zalane, drzewa polamane i powyrywane, samochody uszkodzone, brak pradu..jesli ktorejs sie zaczal porod w takim momencie , to ja wspolczuje :))
nie wiem czy w takim upale da sie w pasie wytrzymac..bez niego ciezko

ja w koncu spakowana, ide sie polozyc, choc spac sie nie chce, trzymajcie kciuki dziewczyny, odezwe sie , kiedy bede mogla

Moriam kciuki.

Moja znajoma 4 miesiące miała poranione sutki, dopiero po tym czasie jakiś doradca laktacyjny jej pomógł i się wreszcie wygoiło. Mojej innej koleżance w zagojeniu pomogły nakładki.

Ja nie będę stosować pasa, poprzednio też nie stosowałam.

reklama
Ja mialam sutki poranione przez pierwsze 2-3 dni stosowalam masc z ziaji zrobiły sie bardziej miękkie i elastyczne. Teraz odczuwam tylko dyskomfort jak mały sie zasysa ale da sie to znieść.

Do góry