reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczyny doczekacie się i wy już niedługo ;-) trzymam kciuki ;-)
U nas zaczynają się bóle brzuszka i płacz aż się serce kraje. Dajemy koperek i dziś kupiliśmy delicol na lepsze trawienie laktozy, może pomoże bo kupka pienista więc chyba jeszcze słabo z trawieniem.

reklama
Ja dziś byłam w szpitalu. U mnie dalej na poród się nie zanosi. Młoda juz nie jest nawet na szyjce, tylko z boku, u mnie wszystko pozamykane, ktg ok, usg ok - wody w normie, łożysko super, przepływy tez. Chyba ciaza jest jeszcze młodsza niż wynika z I usg. Nie ma póki co przesłanek żeby ją kończyć. Mam robić ktg w medicover i w piątek znowu kontrola w szpitalu. Chyba się zapisze do sierpniowek :/
Haha, z tymi sierpniówkami, to też się zaczęłam tak zastanawiać. Dobrze, że wszystko dobrze! Czekamy dalej!

Ja dziś byłam w szpitalu. U mnie dalej na poród się nie zanosi. Młoda juz nie jest nawet na szyjce, tylko z boku, u mnie wszystko pozamykane, ktg ok, usg ok - wody w normie, łożysko super, przepływy tez. Chyba ciaza jest jeszcze młodsza niż wynika z I usg. Nie ma póki co przesłanek żeby ją kończyć. Mam robić ktg w medicover i w piątek znowu kontrola w szpitalu. Chyba się zapisze do sierpniowek :/

Ja tak miałam czym bliżej terminu tym wszystko się cofało. Tydzień przed mała była w kanale a w dzień porodu wróciła się i była na miednicy. Zupełnie inny kierunek. Przez ta zmianę miałam zagrożenie wypadniecia pępowiny.

O ulozenie w kanale się nie martwcie ja byłam rano na wizycie o 11 i małej wcale nie spieszylo się wejść w kanał a o 22 była już ustawiona. Czasem to się dzieje w czasie skurczów dopiero,nie wspominając że brzuch też.miałam wysoko do samego końca ;-)

Thriade dobre;) masz dobry szpital, że wszystko skontrolowali i cierpliwie czekają.

Husky w pełni Cię rozumiem, już 3 raz po terminie jestem:)

No to jutro przywitamy dwa maluchy - Gosicy i Moriam:)

No u mnie nic,a nic :/ Mogę skakać, biegać, latać, pływać w tańcu w ruchu wypoczywać i NIC! :D
W środę jestem umówiona i idę do szpitala tak czy owak. Jak nie po dobroci, to po oksytocynie :p
Z mojego doświadczenia (rodziłam w domu 18 godzin z położną, ale akcja nie szła za szybko więc potem pojechałam do szpitala) wynika, że wszystko jest "w głowie". Sama próbowałam chodzić po schodach itd. Najlepiej podziałał relaks i wprowadzanie się w miły stan. Polecam też masowanie sutków - to pobudza wydzielanie oksytocyny.

czy któraś z was miała problem z ropiejącymi oczkami? małemu ropieje prawe oko i czytałam, że to może być infekcja bakteryjna /:

reklama

ja bym do końca nie wierzyła teraz usg mi w dniu porodu wyliczyli że jestem w 37tc0d a z usg prenatalnego miałam 39tc. ważne że jesteś pod kontrolą i wszystko u was ok:-) trzymam kciuki za was!
gosica kciuki za was!

my dzisiaj byliśmy na długim spacerze dzieci się wybiegały, ja trochę odpoczełam bo siedzenie w te upalne dni w domu męczy..

Do góry