reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Jestem nadal w dwupaku od razu po obchodzie założyli mi cewnik foleya bo mam tylko 2 cm rozwarcia zakładanie bolało jak i badanie taki lekarz delikatny po wszystkim się poryczalam w łazience chyba już z nerwów.... :-( a mój lekarz prowadzący nawet się słówkiem nie odezwał....

Madziula oni wszyscy tacy " delikatni" ... nie przejmuj sie, niedlugo dzidzie zobaczysz :thumbup:

reklama
Ewczis to co opisujesz to mi przypomina to co było u mnie. 3 tygodniowy dzidziuś najada się dużo szybciej niż wcześniej. 20 minut to bardzo długo. Może masz za dużo mleka, on chce sobie nadal ssać, a tam ciągle leci i się wkurza. Mi też się wydawało przy pierwszym synku, tak jak Tobie, przy drugim miałam tak samo i już wiedziałam o co chodzi. To mija, bo laktacja się dostosowuje, ale broń boże nie można w tym wypadku stymulować jej laktatorem. Zastanów się, czy to aby na pewno nie to.

W tym wieku karmienie u moich dzieci zajmowało koło 5-7 minut, a po urodzeniu było to około 20 minut.

Ostatnia edycja:
Madziula ja Ci wspolczuje normalnie. W niedziele mi ten cewnik zakładali na IP bo mi sie krew w macicy zbierała i nie wypływała na zewnatrz i przez ten cewnik przeplukiwali jamę macicy- cos okropnego...

u nas herbatka koperkowa poszła w zapomnienie, bo mały po niej zwymiotował. została woda i herbatka rumiankowa, ale staramy się go dopajać głównie wodą. ma teraz zaparcia i nie wiem, czy to nie wina mleka /:

Madziula biedaku. Oby szybko poszło teraz.

A mnie brzuch od nocy pobolewa, chyba jakiegoś wirusa złapałam od starszaka, bo go przez dwa ostatnie dni bolał. Także dziś na razie sucharki i herbata. Najgorzej, że odwiedza nas mój brat cioteczny na lunch, a po południu wieczorek panieński mojej przyjaciółki...

Olga to u Ciebie już karmienie piersią w ogóle nie wyszło?

Ostatnia edycja:
dziewczyny mówią żeby chodzić to szybciej pójdzie tylko ze znów nogi puchna jak balony i weź tu bądź człowieku mądry :-/ Klaudia i co zadziałał u ciebie?

reklama
Madziula u mnie wtedy akurat nic nie zadzialalo ale teraz jak lezalam to dziewczyny bralo po nim ... zreszta jak juz cie skurcze lapia to mysle ze sie rozkręci do wieczora

Do góry