reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

EwciaZ,nawet nie masz pojęcia jak czekam na tą moją porę ;),a tu cisza głucha - właśnie wyszłam z ktg....tętno super,macica "śpi" :/.kończą mi się pomysły na zachęcenie mojego syna do wyjścia:/.jak do czwartku nie ruszy mam zgłosić się do szpitala i pewnie będą coś w kierunku wywołania robić :(.mam nadzieje,ze nie doczekamy czwartku w dwupaku!!!!!!

Gratulacje dla wszystkich mam :)!cieszcie się maluszkami :)

reklama
Dziewczyny po cc, jak i was wyglądała sprawa z bólem rany? U mnie już 3 doba a ból jest jeszcze dość silny, czasem nie mogę kroka zrobić, a już nie chcą mi dawać przeciwbólowych leków za bardzo. Czy w domu bralyscie jakieś leki, w razie czego to jakie można??

Ja dostawałam morfinę ketonal i paracetamol ale chyba w 3 to już nic bo wyszliśmy w 4 do domu

Do mam po cc i karmiących swoim mlekiem. Też macie dyskomfort przy siusianiu? U mnie jest strasznie... położna powiedziała, że to po cewnikowaniu i zaleciła furagine. A wy co bierzecie na takie problemy?

Waruna ja od razu po powrocue do domu zakupiłam ta żurawinę w tabletkach najmocniejsza i juz koncze opakowanie i jest lepiej zdecydowanie, oprócz tego woda z cytryna. Po wyjęciu cewnika bałam sie zrobić siusiu bo mnie cały czas bolało a wolałam byc zapobiegliwa bo po pierwszej cc miałam 3 razy zapalenie pęcherza w ciagu 2 miesięcy...

Dzień dobry! My dzisiaj po ważeniu i ładnie przybiera na wadze, pomimo że pierwsze dni był tylko nawadniany i nie dostawał w ogóle mleka z 3100 na 3820 podskoczył no i sporo też urósł bo z 50 na 56. Jutro mijają już 4 tygodnie! Jak ciąża się dłużyła tak teraz nie wiem kiedy ten czas leci. Unormował się z jedzeniem i już nie je co godzinę w dzień tylko co 3, w nocy jeszcze mniej tak koło 4 godzin przerwy. Cieszy mnie to, ale zarazem moje cycki są niezadowolone i musze znowu ściągać, inaczej samo leci no i boli.

Do mam po cc i karmiących swoim mlekiem. Też macie dyskomfort przy siusianiu? U mnie jest strasznie... położna powiedziała, że to po cewnikowaniu i zaleciła furagine. A wy co bierzecie na takie problemy?

u mnie żadnego problemu z tym nie ma.

Mamy po cc, kiedy wam szwy ściągają ? Bo nie zrozumiałam czy 7 dni po cc czy 7 dni po wyjściu ze szpitala mam sie zgłosić - a dodzwonić sie nie idzie :dry:

Kochane powiedzcie mozna podawac koperek wloski dlq dziecka 19 dniowego jako odrobine herbatki? Bo ja nie wiem co mozna a czego nie

Pierwszej córci robiłam herbatkę z kopru i rumianek zaraz po wyjściu ze szpitala,i nie te gotowe dla dzieci tylko ta w saszetkach z apteki.Niby przy karmieniu piersią nie trzeba,ale jej się normalnie chciało pić a cyc był swoją drogą. Koper włoski chyba wszystkie dzieci mogą,na początku taką słabiutką,ale z rumianku.trzeba już uważać bo może uczulać.
Zulugulka super.

Kornelia pyralginy nie wolno a paracetamol co 6 h a nie co 4h. Piszę, żeby sprostować powyższe wpisy. Możesz brać Diclofenac czopki 100mg co 12h i paracetamol co 6h. Mnie rana długo bolała i teraz tez boli, ale to dopiero 2 doba. Biorę leki przeciwbólowe tak jak Ci napisałam, z zegarkiem w ręku, bo jak ból się rozkręci to potem trudno go wyciszyć. Po pierwszym cc brałam przez 10 dni.

Mi w szpitalu dawali co 4h nie brałam na własną rękę tylko wg zaleceń lekarza

Qurcze jakoś dziwnie się czuje,takie straszne nerwy mnie ogarnęły,taki niepokój,nie wiem jak to nazwać:/

reklama
No ja muszę się upominać, a na własną rękę nie chce brać. Bo ale może już jakoś przeżyję, najgorzej mi wstać po nocy.
Z siusianiem nie mam problemów, ogólnie u mnie i zakładanie i zdjęcie cewnika było bezbolesne.

Do góry