reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Zulugulka super.

Kornelia pyralginy nie wolno a paracetamol co 6 h a nie co 4h. Piszę, żeby sprostować powyższe wpisy. Możesz brać Diclofenac czopki 100mg co 12h i paracetamol co 6h. Mnie rana długo bolała i teraz tez boli, ale to dopiero 2 doba. Biorę leki przeciwbólowe tak jak Ci napisałam, z zegarkiem w ręku, bo jak ból się rozkręci to potem trudno go wyciszyć. Po pierwszym cc brałam przez 10 dni.

Zulugulka super.

Kornelia pyralginy nie wolno a paracetamol co 6 h a nie co 4h. Piszę, żeby sprostować powyższe wpisy. Możesz brać Diclofenac czopki 100mg co 12h i paracetamol co 6h. Mnie rana długo bolała i teraz tez boli, ale to dopiero 2 doba. Biorę leki przeciwbólowe tak jak Ci napisałam, z zegarkiem w ręku, bo jak ból się rozkręci to potem trudno go wyciszyć. Po pierwszym cc brałam przez 10 dni.

Nam dawali pyralgine w szpitalu i mowili ze mozna...

Ale się rozpisałyście porannie.

Martyśka wszystko będzie dobrze, przecież jeszcze doba nie minęła. Nie podawaj smoczka tylko cyca, bo to jest potrzeba ssania piersi, a nie smoczka;) Chcesz żeby nie było problemów to przystawiaj małą jak chce i już.

Ewczis po co chcesz herbatkę podawać? Jakieś problemy z brzuchem ma Kajetan? Ogólnie na tych herbatach napisane jest od kiedy można je podawać. Ale moim zdaniem to ostateczność i tylko jeżeli zaobserwujemy, że pomaga. Sama możesz pić taką herbatkę, bo do mleka przejdzie.

Biedak. No to rzeczywiście. A espumisan czy inne krople dla maluchów podawałaś? Polecam też kateter rektalny windi.

reklama
Ewczis - ja pamiętam jak mi lekarka powiedziała przy pierwszym synu powiedziała, że mogę espumisan od razu podawać pomimo, że jest napisane, że od miesiąca. Herbatki z kopru włoskiego miałam z Hippa od pierwszego tygodnia. Ale oczywiście wszystko to ostateczność.

Do góry