reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Zulugulka super.

Kornelia pyralginy nie wolno a paracetamol co 6 h a nie co 4h. Piszę, żeby sprostować powyższe wpisy. Możesz brać Diclofenac czopki 100mg co 12h i paracetamol co 6h. Mnie rana długo bolała i teraz tez boli, ale to dopiero 2 doba. Biorę leki przeciwbólowe tak jak Ci napisałam, z zegarkiem w ręku, bo jak ból się rozkręci to potem trudno go wyciszyć. Po pierwszym cc brałam przez 10 dni.

Zulugulka super.

Kornelia pyralginy nie wolno a paracetamol co 6 h a nie co 4h. Piszę, żeby sprostować powyższe wpisy. Możesz brać Diclofenac czopki 100mg co 12h i paracetamol co 6h. Mnie rana długo bolała i teraz tez boli, ale to dopiero 2 doba. Biorę leki przeciwbólowe tak jak Ci napisałam, z zegarkiem w ręku, bo jak ból się rozkręci to potem trudno go wyciszyć. Po pierwszym cc brałam przez 10 dni.

Nam dawali pyralgine w szpitalu i mowili ze mozna...

Ale się rozpisałyście porannie.

Martyśka wszystko będzie dobrze, przecież jeszcze doba nie minęła. Nie podawaj smoczka tylko cyca, bo to jest potrzeba ssania piersi, a nie smoczka;) Chcesz żeby nie było problemów to przystawiaj małą jak chce i już.

Ewczis po co chcesz herbatkę podawać? Jakieś problemy z brzuchem ma Kajetan? Ogólnie na tych herbatach napisane jest od kiedy można je podawać. Ale moim zdaniem to ostateczność i tylko jeżeli zaobserwujemy, że pomaga. Sama możesz pić taką herbatkę, bo do mleka przejdzie.

Biedak. No to rzeczywiście. A espumisan czy inne krople dla maluchów podawałaś? Polecam też kateter rektalny windi.

reklama
Ewczis - ja pamiętam jak mi lekarka powiedziała przy pierwszym synu powiedziała, że mogę espumisan od razu podawać pomimo, że jest napisane, że od miesiąca. Herbatki z kopru włoskiego miałam z Hippa od pierwszego tygodnia. Ale oczywiście wszystko to ostateczność.

Do góry