reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Klaudia, pewnie dzieć śpi :)

Dziewczyny czy nową matę edukacyjna powinnam wyprać? Pewnie będę tam kładła już kilkutygodniowe dziecko i przecież będzie w ubraniu i to jeszcze nie będzie ten etap chwytania zabawek i wsadzania sobie do buzi... sama nie wiem?

klaudia powodzenia :-) moja dzidzia też jak jestem u lekarza na ktg czy mam wizytę to ma dzień lenia a teraz jak pisze to mnie molestuje i wygina śmiało ciało:-D

mam wynik toxo chyba ok ??? bo nic nie napisane ujemny czy negatywny wynik tylko takie coś a ew necie znalazłam takie normy:

0 - 0,9 S/CO - wynik negatywny (ujemny)
0,91 - 1,09 S/CO - wynik wątpliwy
powyżej 1,1 S/CO - wynik pozytywny (dodatni)

Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,192S/CO

Klaudia, pewnie dzieć śpi :)

Dziewczyny czy nową matę edukacyjna powinnam wyprać? Pewnie będę tam kładła już kilkutygodniowe dziecko i przecież będzie w ubraniu i to jeszcze nie będzie ten etap chwytania zabawek i wsadzania sobie do buzi... sama nie wiem?

No niby nie ma bezpośredniego kontaktu ze skórą i pewnie nie ma co przesadzać, ale...... powąchaj jak pachnie ;)

Ja prałam wszystko (nawet materiałowe części wózka), nie miałam jedynie w planach, żeby prać pokrowiec na materac do łóżeczka, (bo myślałam, że jak będzie pod prześcieradłem to nie muszę), ale jak go tylko rozpakowałam to nie spodobał mi się jego fabryczny zapach. Po praniu jest lepiej :D

Mam pytanko- na ostatniej wizycie ginka nie powiedziała mi, że mam robić morfo i mocz (a zwykle co każdą wizytę zlecała) wtedy byłam w 37 tc,(i badania też były z 37 tc) kolejna wizyta planowana na 39 t.c.- chyba już nie muszę tych badań znów robić? Nie wiem jak Wy macie w tej końcówce ciąży z badaniami morf/mocz ?

A co do gbsu to ja mialam robiony mimo planowanej cc

Ogladam prognoze, zaczyna sie fala upalow takze mozemy zaczynac rodzenie dziewczynki :)

Ja też mimo planowanej cc robiłam wczoraj GBS - 40 zł szok, w pierwszej ciąży też miałam robione GBS a mimo to dostawałam i ja i córa antybiotyk bo niby do jakiegoś zakażenia doszło, więc to już w szpitalu musieli mi coś sprzedać;/

ah jakaś senna jestem dzisiaj

No niby nie ma bezpośredniego kontaktu ze skórą i pewnie nie ma co przesadzać, ale...... powąchaj jak pachnie ;)

Ja prałam wszystko (nawet materiałowe części wózka), nie miałam jedynie w planach, żeby prać pokrowiec na materac do łóżeczka, (bo myślałam, że jak będzie pod prześcieradłem to nie muszę), ale jak go tylko rozpakowałam to nie spodobał mi się jego fabryczny zapach. Po praniu jest lepiej :D

Mam pytanko- na ostatniej wizycie ginka nie powiedziała mi, że mam robić morfo i mocz (a zwykle co każdą wizytę zlecała) wtedy byłam w 37 tc,(i badania też były z 37 tc) kolejna wizyta planowana na 39 t.c.- chyba już nie muszę tych badań znów robić? Nie wiem jak Wy macie w tej końcówce ciąży z badaniami morf/mocz ?

Ja ostatnio bylam w 37 tygodniu u gina to powiedzial zeby juz morfo i moczu nie robic na dzisiejsza wizyte

Faktycznie, może to na węch wezmę.. Nie chcę też przesadzać z tym praniem, bo jednak jestem zdania, że dziecko musi się do różnych rzeczy przyzwyczajać...
Co do badań to morfologię i mocz robiłam przed wizytą, którą miałam 19 czerwca i teraz mam tylko na za tydzień powtórzyć mocz (wyszły mi znowu ketony ostatnio). Morfologia całą ciążę wychodziła mi ok, więc nie było już potrzeby.

klaudia powodzenia :-) moja dzidzia też jak jestem u lekarza na ktg czy mam wizytę to ma dzień lenia a teraz jak pisze to mnie molestuje i wygina śmiało ciało:-D

mam wynik toxo chyba ok ??? bo nic nie napisane ujemny czy negatywny wynik tylko takie coś a ew necie znalazłam takie normy:

0 - 0,9 S/CO - wynik negatywny (ujemny)
0,91 - 1,09 S/CO - wynik wątpliwy
powyżej 1,1 S/CO - wynik pozytywny (dodatni)

Toxoplazma gondii
Przeciwciała w kl. IgM
0,192S/CO
U mnie nie piszą ilościowo, tylko mam napisane ujemny, więc nie wiem jakie normy są w moim lab. Ale Twój wynik jest ujemny patrząc na normy jakie są w necie podane.

reklama

Mi też już nie kazał robić kolejnych badań :)

Do góry