reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

dzień dobry, dziś znowu pobudki w nocy do łazienki ze 3 razy, a tak mi się dobrze ostatnio spało.
i chyba ten czop zaczął odchodzić, bo dużo gęstego śluzu widzę na wkładce o_.

jeszcze moja mama przybywa dziś wieczorem, sama nie wiem, czy się cieszyć, że pomoże, czy wkurzać, że wolałabym być sama z A. teraz (;

reklama
jeszcze moja mama przybywa dziś wieczorem, sama nie wiem, czy się cieszyć, że pomoże, czy wkurzać, że wolałabym być sama z A. teraz (;

Ja na początku ciąży mówiłam, że chciałabym żeby po porodzie był ktoś u mnie, brat, siostra.. whatever. Ale teraz ? Chcem być tylko z T i mam nadzieje że tak będzie, a jak słyszę że mam dać znać jak zacznę rodzić to krew mnie zalewa :-) Najbardziej by mi odpowiadało, gdyby to wszystko zaczęło się w nocy i przynajmniej była by wymówka dlaczego żeśmy się nie odezwali .. Ogólnie staje się co raz bardziej nerwowa, a już całkiem jak słysze : " Ty jeszcze nie urodziłaś ? " " Kiedy rodzisz ? " wr ...
Ja po śniadaniu, dzisiaj naleśniki z jagodami. Chwile jeszcze poleżę i ruszam tyłek i coś ogarniam bo jak tak dalej pójdzie to prze leże cały dzień bo humor będzie nie ten ..

Angi trzymam kciuki, kuurde zazdroszczę Ci malucha przy sercu :) :*
Powiedz jeszcze jak twoja starsza córcia zareagowała na brata ??

angi trzymam &&& musi być dobrze nie ma innej opcji:-)

karolinka śliczna dziewczynka i bardzo mi się spodobało imię :-)

olga i martyśka ja właśnie uciekam z domu przed samym porodem też chce być z mężem już ma załatwione tydzień po porodzie dostaje wolne i jesteśmy przez ten czas razem więc wierze że damy rade tyle par na świecie sobie radzi więc jak nie my to kto:-)

też słyszałam komentarze że w domu mama pomorze albo coś w tym stylu ale moja mama miała kontakt z noworodkiem prawie 30 lat temu więc pewnie sama by sie bała to maleństwo brać na ręcę a ja nie cierpię jak mi ktoś patrzy na ręce więc i tak jej samej bym z dzieckiem nie zostawiła .......świadomie zdecydowaliśmy się dziecko świadomie więc trzeba wziąć sprawy w swoje ręcę może poproszę o pomoc z podkulonym ogonem zobaczymy ale na razie o tym nie myślę;-)

Witam dziewczyny!
Gratuluję malenkich cudów...<3
Są prześliczne,i takie malutkie.
U nas upały niemilosierne. Czyje się po każdym dniu jakbym spędziła cały w kamieniolomach:-(
Malenka chyba też czuje temp bo jakby rusza się mniej intensywnie...ale wciąż wszystko w normie.
U mnie żadnych żadnego bólu ostatnio,brzuch nadal dość wysoko,momentami ciężko mi oddychać...ale mój czop to regularnie od miesiąc po trochu ucieka więc trochę nie rozumiem dlaczego nadal nic się nie dzieje... :-(
Tak jak cała ciążę czułam się dobrze to teraz po woli mam już dość i chce juz zobaczyć moja mala :-)

witam z rana, ja juz po kawce Ince i duzej porcji czekolady :))
moja M. wrocila z tygodniowych wakacji<ale ja za nia tesknilam :-D
wiekszosc z was nie moze juz sie doczekac konca ciazy i porodu, a ja szczerze mowiac chcialabym zeby jeszcze troche potrwala...:tak:
bede tesknic za brzuszkiem, czuciem ruchow, nie plqnuje juz tego powtarzac, a to takie magiczne :)

a w temacie b adan gbs- mnie lekarz tez nie zlecil, ale wlasnie wczoraj zrobilam, Czy przy planowanej cc to w ogole potrzebne? czy ktorejs z was lekarz zlecil mimo planowanego cc?
zrobilam na wszelki wypadek, jakbym nie zdazyla z cieciem :)

Ostatnia edycja:
Wku*ił mnie z rana sklep z fotelikami, bo nie dość, że czekam już 2 tygodnie na realizację zamówienia (nie mieli bazy do isofixu - o czym nie wiedziałam składając zamówienie - ale ok może się zdarzyć), to jeszcze dziś mi miły pan dzwoni, że fotelik sobie odłożyli dla mnie w trochę złym kolorze tzn. też czarny, ale z innym wzorkiem. Już mi opadło wszystko. Dziś mają wysłać zamówienie i tylko dlatego nie zrezygnowałam, bo z wiadomych względów mi się spieszy, a w innym sklepie pewnie najszybciej by wysłali jutro czy pojutrze. ehhhhhhh....

Mam też ten sam problem co Olga z medicoverem, moja lekarka kazała przyjść za tydzień. Super, tylko terminy do niej są na 18 lipca najbliższe.. A ja sobie wcześniej przyklepałam dopiero 13 lipca. No ale powiedziała, że jak coś to mnie przyjmie, tylko nie lubię mieć tak nie na godzinę i robić jakieś podchody pod gabinetem :/

reklama
Dzien dobry :) ja dzis wreszcie mam wyczekiwana wizyte chociaz znajac zycie to bede po nie wiedziala mniej niz przed :) ale jakos nie czuje dzis ruchow.... zjadlam wlasnie slodkie platki i czekam ale zaczynam sie denerwowac :(

Do góry