reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

hej.. ja niedawno wróciłam z wizyty lekko podenerwowana.. maluszek słabo rośnie, lekarz oszacował że jak urodzę w 40tc to może ważyć 2700g.. przez 3 tyg przybrał 30dag..
Nie dziwię się, że się denerwujesz, ja miałam podobnie i poszłam na usg do lekarza, który się specjalizuje w usg i mnie to bardzo uspokoiło.

Witam, jestem z Wami od samego poczatku ciazy. Przeczytałam chyba wszystkie posty(przynajmniej się starałam). Im bliżej końca tym większy odczuwam niepokój. Z dzieckiem niby wszystko ok ale czytając o waszych lekarzach, a majac doswiadczenia z moimi to się można załamać. Oczywiście skierowania na te pierwsze podstawowe badania typu wr hiv grupa toxo dostałam, ale już o czymś takim jak gbs lekarz nie wspominał. Dodam jeszcze, że przez ostatnie 3 miesiące zalecił tylko raz morfologie i mocz...:angry:teraz zaczynam 40 tydzień i ktg nie miałam robione ani razu...:angry:.
Nie wierzę, że GBS Ci nie zlecili.. ja bym zrobiła czym prędzej prywatnie... a pytałaś lekarza o to? Na ktg możesz pojechać do szpitala, zwykle tam działają takie poradnie przyszpitalne i można robić bez skierowania.

Dziewczyny nie pamikujcie z tymi upałami. Jak będzie tak będzie i wpływu na to nie macie. Ja rodziłam 2 lata temu w największych upałach i naprawdę było ok. Poród co prawda w nocy, ale wątpię żebyście miały czas myśleć o temperaturze podczas skurczy. Za to po porodzie takie temp. są super. Z dzieckiem na spacer rano albo popołudniu jak jest troche chłodniej. Ciuszki szybko schną, nie trzeba ubierać w milion warstw. Można spokojnie karmić piersią na dworze. Ja b. dobrze wspominam ten czas.
Ja po prostu się fatalnie czułam w ostatnie upały.. i to mnie przeraża, normalnie bym się aż tak nie przejmowała.. Ale ostatnio to byłam ledwo żywa, nie wiem jak wydobędę z siebie siłę do rodzenia..

ja dziś byłam na KTG, wszystko prawidłowo :) oczywiście przez pierwszą połowę mały spał i miał w nosie, że zjadłam duże śniadanie i coś słodkiego (; ale potem go położna poszturchała i się zaczął wyginać w końcu.

wyniki moczu, morfologii prawidłowe, HIV i kiła oczywiście negatywne, lekarz kazał w terminie się zgłosić do szpitala, jeśli nie będzie się już wydobywał mały na świat (; w sumie nie wiem, powinnam iść? bo na SR mówili, że do 5 dni po terminie można poczekać, to sama nie wiem.

właśnie zamówiłam sobie sushi :D mega ochota mnie naszła. teraz siedzę, piszę teksty (jeszcze 2 zostały), potem muszę chałupę ogarnąć, jutro moja mama przyjeżdża na tydzień chyba. w ogóle padam na twarz, jest duszno, no i nałaziłam się dziś (załatwiałam konsolidację kredytów) /:

nie no, laski, jaki skierowanie, to, że dziecko się w dniu wyznaczonym z USG nie urodzi, nie oznacza, że jest zagrożone i trzeba od razu wywoływać czy cc robić (; po prostu powiedział, żeby się zgłosić na KTG i USG, bo od tego dnia to szpital przejmuje opiekę, skoro nie rodzę w Medicoverze (;
Ja bym poszła skoro każą... Pewnie zrobią usg i ktg i odeślą do domu :) Ale właśnie chodzi o to, że szpital przejmuje opiekę i decyduje o postępowaniu (np. wywoływaniu).

Byłam dziś na wizycie i wreszcie pozytywy :) Szyjka miękka, głowa małej już nisko :) Okazało się, że dr która robiła mi usg (to takie co dodatkowo poszlam) zna się dobrze z moją lekarką (i nawet o mnie rozmawiały przez tel.) i moja lekarka powiedziała, że jak tamta zmierzyła na super sprzęcie i mała była w normie, to ona to przyjmuje i że sprzęt w medicoverze jest niestety dużo gorszy. Powiedziała, że w takim razie nie będziemy się już martwić brzuszkiem, zwłaszcza, że dziś brzuszek też trochę za mały wyszedł, ale i tak urósł o ponad tydzień w porównaniu do badania na ostatniej wizycie (w sensie, że na gorszym sprzęcie w medicover on i tak rośnie, ale jest niby za mały w stosunku do wieku ciąży). Na następną wizytę tylko mocz mam zrobić, no i dalej ktg 2x w tygodniu.

reklama
Kobiety mam problem jakie najlepsze sa nakladki na sutki bo mi Maly z cyca nie chce brac bo dobrze nie lapie ...I jrst placz Lament..a butle bierze ... Denerwuje juz mnie te sciaganie Z tego Cyca ...

reklama
Mi też lekarz nie zlecił gbs :-( chciałam zrobić prywatnie ale w żadnej aptece nie mogłam dostać wymazowki i tyle.... W szpitalu najwyżej dadzą mi ten antybiotyk profilaktycznie, bo brak wyniku jest przyjmowany jako dodatni gbs

Do góry