reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Angi gratulacje:)
Klara trzymam kciuki zeby było wszystko ok:)
Olga a tej lekarce nie chodziło przypadkiem o przeciwciała antyHBS? Bo to każą robic przed porodem- chodzi o przeciwciała na żółtaczkę.

Chyba nie, bo mój wynik wyglądał tak

Załączniki

• 1435249207046.jpg
    1435249207046.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 63
To chyba odczyn coombsa czy nie ma konfliktu krwi ( ja miałam raz badanie robione) mam plusa i też nie wykryto przeciwciał.
Powiedział,że raz badanie wystarczy

Ja tez mialam dwa razy robione mimo ze mam rh + a maz rh - wiec nie wiem po co ale tak czy owak drugi raz gdzies w 33 tygodniu a nie jak u Olgi pare dni w sumie przed porodem ???

Dziewczyny jutro rodzące trzymam &&&& i zazdroszczę ;-)

Ja po wizycie też jestem niezadowolona. Mała urosła ładnie, przez miesiąc przybyło jej prawie 1.5kg =-O ma juz ok 3400, chociaż +-500g, ale 3kg ma raczej ;-) no i tak nadgonila wymiarami, ze o 2 tyg do przodu wg ostatniego usg, więc lekarz powiedział, że szybciej się powinnyśmy rozpakować... Jak do 9tego nie urodze to będą wywoływać...

Ale a fotelu nie byłam, szyjki nie badał, gbs i anty hbs nie zlecił mi... :-(

Ostatnia edycja:
ja tam nie będę wnikać w sumie, kazała, to zrobię, tylko to trochę zawracanie głowy, bo dopiero co byłam na badaniach krwi i mój prowadzący mi nic z tego nie zlecał, co ta babka, no ale zawsze to przezornie tak (;

reklama
Kornelia ale co z tego że dziecko jest duże? Przecież dzieci rodzą się grubo powyżej 4 kg. Przecież najważniejszy jest termin z pierwszego USG... Przepraszam, ale dla mnie to chore żeby wywoływać poród przed czasem na podstawie niemiarodajnych pomiarów z USG...

Do góry