reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Bylam u malego jest cudny ... Tylko jest problem bo musze nazbierac pokarmu chociaz na dnie ... A mi nic nie leci jestem zalamana bo tu zaczeli straszyc ze zostaniemy z dwa trzy tyg jak nic nie dam mu od siebie ...

Ewa do laktacji potrzeba ponoć spokoju i relaksu. Nie daj się personelowi wpędzać w poczucie winy. Stymuluj piersi laktatorem, myśl o małym, generalnie nastaw się pozytywnie. W stresie działają inne hormony i wtedy ciężko o prolaktynę. Poza tym, to normalne, że na początku jest b. mało pokarmu, szczególnie po cc. Stymuluj piersi jak najczęściej, to na pewno się uda!

Ewa, bądź spokojna, wszystko przyjdzie samo jak pozbędziesz się stresów. Wiem, ze łatwo sie mówi, ale jak pisze Thriade nie daj się wpedzić w poczucie winy, ani sobie ani nikomu innemu. Wszystko będzie dobrze :)

Kati, pomyślałabym że raczej alkohol hamuje poród. Czytałam kiedys ze alkohol stosowano jako lekarstwo na powstrzymanie skurczy we wczesnych ciążach. Moja znajoma przed wyczekiwanym już z utesknienieniem porodem piła olejek rycynowy. nabawiła sie biedna konkretnej biegunki a urodziła i tak po terminie. Natury chyba jednak nie da sie przechytrzyć.

Ostatnia edycja:
ewczis to super że maluch już sam sobie radzi :-) a i pokarm się pojawi z czasem tylko na pewno nie jak cie będą stresować a tak w ogóle to nie można dziecku podać sztucznego mleka albo słyszałam opowieści z porodówek od mamy która ma pokarmu za dużo (pytam tak ogólnie) wiem ze swoje najlepsze i zdrowe no ale jak jest problem to co poradzić nic na siłę chyba???

a co wy tak chcecie przyspieszać wyjścia maluszków mi też ciężko ale zdaje się na matkę naturę ;-)

Ewczis a nie możesz go przystawić do piersi? Mi samodzielne wyciskanie mleka z piersi najlepiej idzie, jak sobie wyobrażam, że doję krowe, hehehe, normalnie identyczne, ale powolne ruchy są najbardziej skuteczne:)

Ja po USG wszystko dobrze, 2970g. Przy okazji odebrałam paciorkowca, no i niestety pozytywny, pierwszy raz. Dziewczyny z pozytywnym planujecie naciskać lekarzy na coś więcej, czy tylko antybiotyk dożylnie okołoporodowo?

reklama
Bylam u malego jest cudny ... Tylko jest problem bo musze nazbierac pokarmu chociaz na dnie ... A mi nic nie leci jestem zalamana bo tu zaczeli straszyc ze zostaniemy z dwa trzy tyg jak nic nie dam mu od siebie ...

Niech Cie lepiej nie strasza, dziewczyny dobrze mówią ze pokarm się wydzieli lepiej w stanie relaksu, stres to wróg laktacji :-/ Ja bym prosiła kilka razy dziennie czy moge przystawić do piersi, wreszcie pozwolą dla świętego spokoju.

Moja przyjaciółka jest na porodówce, skurcze co 2 minuty, az sama skurczy dostałam jak przeczytałam wiadomosć od niej:happy: Jakbym miała prawko i auto to bym pojechała do niej chyba, przezywam...

Do góry