reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Hej, też mam info, że to z USG jest bardziej wiarygodne niż OM, ale prawda jest taka, że zawsze jest to przybliżony termin +/- 2 tyg od planowanej daty i też będzie to dobre :) Więc np, jeśli ja mam termin na połowę lipca, to mogę urodzić każdego dnia w lipcu... i wez tu cos zaplanuj czlowieku ;)

A co myślicie o herbatkach z liści malin- komuś to rzeczywiście "przyśpieszyło" poród ?

Ostatnia edycja:
Hej, też mam info, że to z USG jest bardziej wiarygodne niż OM, ale prawda jest taka, że zawsze jest to przybliżony termin +/- 2 tyg od planowanej daty i też będzie to dobre :) Więc np, jeśli ja mam termin na połowę lipca, to mogę urodzić każdego dnia w lipcu... i wez tu cos zaplanuj czlowieku ;)

A co myślicie o herbatkach z liści malin- komuś to rzeczywiście "przyśpieszyło" poród ?

Jeśli faktycznie urodze w czerwcu to powiem ze tak :) póki co piłam i pije herbatkę od tygodnia na zalecenie położnej i w 3 dni zrobiło mi się 2 cm rozwarcia ale skurczy brak teraz :/ nie wiem czy to przez herbatę czy nie. U mnie mała jest juz donoszona, ma dużą wagę wiec może to już jej zasługa ze toruje drogę :)

Ja nie wiem czy ta herbatka cos daje ale ide sobie zaparzyc :)

Jak czytałam w necie ze trzeba ją długo pić żeby dawała jakiekolwiek znaki. Chyba polecają od 36tc. Ja zaczęłam w 38t bo wtedy się dowiedziałam o niej. Dodatkowo podobno biorą dziewczyny oeparol aby przyspieszyć skurcze. Ale ja nie testowałam. Jakoś się boje tak przyspieszać sztucznie. Dziś lekarz dał najlepsza jego zdaniem receptę na szybszy poród - seks, seks, seks! Mojemu mężowi recepta bardzo się spodobała i wziął ja przykleil na lodówce :)

Jak czytałam w necie ze trzeba ją długo pić żeby dawała jakiekolwiek znaki. Chyba polecają od 36tc. Ja zaczęłam w 38t bo wtedy się dowiedziałam o niej. Dodatkowo podobno biorą dziewczyny oeparol aby przyspieszyć skurcze. Ale ja nie testowałam. Jakoś się boje tak przyspieszać sztucznie. Dziś lekarz dał najlepsza jego zdaniem receptę na szybszy poród - seks, seks, seks! Mojemu mężowi recepta bardzo się spodobała i wziął ja przykleil na lodówce :)

Ja wiem ze juz poznawo zeby miala zadzialac ale wczesniej jakos sie balam. Niby nie wierze ze zadziala ale jakby cos za wczesnie sie zadzialo tobym miala wyrzuty. A ze kupjona to se popije :)

Perla,z tym seksem to chyba przereklamowane,bo ja w pierwszej ciąży rzetelnie stosowałam ów środek i urodziłam 11 dni po terminie ;)....no ale nie przekonasz się jak nie spróbujesz ;)!

Smutno mi dziś,bo popołudniu mieliśmy mieć taką mini sesję z brzuszkiem,a tu rano dziewczyna napisała mi sms,że wczoraj miała jakiś wypadek,uszkodziła rękę i nie da rady aparatu utrzymac,a w sobotę jedzie na wakacje i możemy się umówić na 5.07 najwcześniej :(...pozostaje zacisnąć nogi i czekać ;P!

Gratulacje wielkie dla mamci nowej :)!Ewa,powodzenia z maluchem :)!

U mnie chyba też coraz bliżej godzina W,bo brzuch się coraz bardziej opuszcza,śluzu więcej i ogólnie ciężko jest :).chyba muszę wreszcie poukładać rzeczy do walizki,bo póki co to jest w lekkiej rozsypce ;)....

Dobrej nocki kobietki :)!

witam się z rana :-)
dzisiaj powitamy nowego maluszka.. ciekawe jak tam angi-wawa.. trzymam za nich mocno kciuki! :-)
u nas nocka nawet dobrze minęła, teraz też jeszcze w wyrku leże bo o 9 mam zawieź córkę na 2 h do zerówki..
ja herbatki nigdy nie piłam z liści malin, sexik też nie skutkował więc będe grzecznie czekać aż synuś sam ze chce wyjść.. daje mu czas na 3 lipca bo później zacznie się nawał pracy..

U mnie nocka minęła strasznie. Nie spałam do 5. Usnelam tylko na 2h. Krwawienie ustalo. W nocy miałam skurcze co 12 minut ale przeszły same :/ wykonczy mnie to czekanie

reklama
Do góry