P
pani.olga
Gość
położna na SR mówiła, że jeśli nie ma krwawienia, to trzeba to od razu zgłosić lekarzowi, bo na początku powinno być spore.Moze kochana tak masz albo die rozkreci nie dlugo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
położna na SR mówiła, że jeśli nie ma krwawienia, to trzeba to od razu zgłosić lekarzowi, bo na początku powinno być spore.Moze kochana tak masz albo die rozkreci nie dlugo
Hej, też mam info, że to z USG jest bardziej wiarygodne niż OM, ale prawda jest taka, że zawsze jest to przybliżony termin +/- 2 tyg od planowanej daty i też będzie to dobre Więc np, jeśli ja mam termin na połowę lipca, to mogę urodzić każdego dnia w lipcu... i wez tu cos zaplanuj czlowieku
A co myślicie o herbatkach z liści malin- komuś to rzeczywiście "przyśpieszyło" poród ?
Ja nie wiem czy ta herbatka cos daje ale ide sobie zaparzyc
Jak czytałam w necie ze trzeba ją długo pić żeby dawała jakiekolwiek znaki. Chyba polecają od 36tc. Ja zaczęłam w 38t bo wtedy się dowiedziałam o niej. Dodatkowo podobno biorą dziewczyny oeparol aby przyspieszyć skurcze. Ale ja nie testowałam. Jakoś się boje tak przyspieszać sztucznie. Dziś lekarz dał najlepsza jego zdaniem receptę na szybszy poród - seks, seks, seks! Mojemu mężowi recepta bardzo się spodobała i wziął ja przykleil na lodówce