reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Hej, też mam info, że to z USG jest bardziej wiarygodne niż OM, ale prawda jest taka, że zawsze jest to przybliżony termin +/- 2 tyg od planowanej daty i też będzie to dobre :) Więc np, jeśli ja mam termin na połowę lipca, to mogę urodzić każdego dnia w lipcu... i wez tu cos zaplanuj czlowieku ;)

A co myślicie o herbatkach z liści malin- komuś to rzeczywiście "przyśpieszyło" poród ?

Ostatnia edycja:
Hej, też mam info, że to z USG jest bardziej wiarygodne niż OM, ale prawda jest taka, że zawsze jest to przybliżony termin +/- 2 tyg od planowanej daty i też będzie to dobre :) Więc np, jeśli ja mam termin na połowę lipca, to mogę urodzić każdego dnia w lipcu... i wez tu cos zaplanuj czlowieku ;)

A co myślicie o herbatkach z liści malin- komuś to rzeczywiście "przyśpieszyło" poród ?

Jeśli faktycznie urodze w czerwcu to powiem ze tak :) póki co piłam i pije herbatkę od tygodnia na zalecenie położnej i w 3 dni zrobiło mi się 2 cm rozwarcia ale skurczy brak teraz :/ nie wiem czy to przez herbatę czy nie. U mnie mała jest juz donoszona, ma dużą wagę wiec może to już jej zasługa ze toruje drogę :)

Ja nie wiem czy ta herbatka cos daje ale ide sobie zaparzyc :)

Jak czytałam w necie ze trzeba ją długo pić żeby dawała jakiekolwiek znaki. Chyba polecają od 36tc. Ja zaczęłam w 38t bo wtedy się dowiedziałam o niej. Dodatkowo podobno biorą dziewczyny oeparol aby przyspieszyć skurcze. Ale ja nie testowałam. Jakoś się boje tak przyspieszać sztucznie. Dziś lekarz dał najlepsza jego zdaniem receptę na szybszy poród - seks, seks, seks! Mojemu mężowi recepta bardzo się spodobała i wziął ja przykleil na lodówce :)

Jak czytałam w necie ze trzeba ją długo pić żeby dawała jakiekolwiek znaki. Chyba polecają od 36tc. Ja zaczęłam w 38t bo wtedy się dowiedziałam o niej. Dodatkowo podobno biorą dziewczyny oeparol aby przyspieszyć skurcze. Ale ja nie testowałam. Jakoś się boje tak przyspieszać sztucznie. Dziś lekarz dał najlepsza jego zdaniem receptę na szybszy poród - seks, seks, seks! Mojemu mężowi recepta bardzo się spodobała i wziął ja przykleil na lodówce :)

Ja wiem ze juz poznawo zeby miala zadzialac ale wczesniej jakos sie balam. Niby nie wierze ze zadziala ale jakby cos za wczesnie sie zadzialo tobym miala wyrzuty. A ze kupjona to se popije :)

Perla,z tym seksem to chyba przereklamowane,bo ja w pierwszej ciąży rzetelnie stosowałam ów środek i urodziłam 11 dni po terminie ;)....no ale nie przekonasz się jak nie spróbujesz ;)!

Smutno mi dziś,bo popołudniu mieliśmy mieć taką mini sesję z brzuszkiem,a tu rano dziewczyna napisała mi sms,że wczoraj miała jakiś wypadek,uszkodziła rękę i nie da rady aparatu utrzymac,a w sobotę jedzie na wakacje i możemy się umówić na 5.07 najwcześniej :(...pozostaje zacisnąć nogi i czekać ;P!

Gratulacje wielkie dla mamci nowej :)!Ewa,powodzenia z maluchem :)!

U mnie chyba też coraz bliżej godzina W,bo brzuch się coraz bardziej opuszcza,śluzu więcej i ogólnie ciężko jest :).chyba muszę wreszcie poukładać rzeczy do walizki,bo póki co to jest w lekkiej rozsypce ;)....

Dobrej nocki kobietki :)!

witam się z rana :-)
dzisiaj powitamy nowego maluszka.. ciekawe jak tam angi-wawa.. trzymam za nich mocno kciuki! :-)
u nas nocka nawet dobrze minęła, teraz też jeszcze w wyrku leże bo o 9 mam zawieź córkę na 2 h do zerówki..
ja herbatki nigdy nie piłam z liści malin, sexik też nie skutkował więc będe grzecznie czekać aż synuś sam ze chce wyjść.. daje mu czas na 3 lipca bo później zacznie się nawał pracy..

U mnie nocka minęła strasznie. Nie spałam do 5. Usnelam tylko na 2h. Krwawienie ustalo. W nocy miałam skurcze co 12 minut ale przeszły same :/ wykonczy mnie to czekanie

reklama
Do góry