reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Hej, termin mam na 9 kwietnia, ale od kilku dni jestem przeziębiona, a od dwóch dni bolą mnie zatoki i mam straszny katar. Oczywiście według lekarza mam siedzieć w domu ciepło się ubierać i czekać aż przejdzie . Ale boje się że ten katar (już niestety zielony) jakoś źle wpływa na dziecko. Czy wiecie może czy dziecku to może zaszkodzić?
Skonsultuj z lekarzem, zawsze kazdy objaw.
Na moj nie-medyczny rozum katar maluchowi nic nie zrobi, ale za to goraczka juz tak - w taki sposob stracilam ostatnia ciaze, 3 dni po 40stopni. Dlatego jakbys goraczkowala koniecznie lec do lekarza, a teraz broń sie na babcine sposoby- herbatki z sokiem, cytryna, imbir, tabletki do ssania (dla kobiet w ciazy), wiem że w aptece sa takie specyfiki a’la gripex ale dla kobiet w ciazy. Trzymam kciuki, wygrzewaj sie w lózku 😘

Też biorę mamadhapremium+. Moja ginekolog mówiła żebym coś brała więc biorę od początku. To ma najbogatszy skład. Mówiła też że może być pregna. Także pewnie w zależności jaki lekarz to inne poleci preparaty 😉
Ja również biorę mama dha premium, jak przy poprzedniej ciąży😉 czytałam u pana tabletki że jest ok

Hej, kwietniowe mamy :*
Trochę mnie tu nie było, ale melduję że ja już po 1 prenatalnych i wszystkie pomiary są ok :)Obecnie 14 tc.

Tylko mam 1 pytanie, pewnie bardziej do mam które przeszły już więcej ciąż.
W 12+3 (tydzień temu) na USG genetycznym tętno dzieciaczka wynosiło 140, nie spodobało sie to lekarzowi (za niskie i w ogóle zaobserwował małą ruchliwość z tego co zrozumiałam).
Wczoraj (13+3) byłam na wizycie i tętno dalej 137-140.. i znów zdziwienie, że takie niskie. Nie powiem, napędziło mi to stracha....czy któraś z Was tak miała i czy było to spowodowane czymś konkretnym? Niby mam się narazie nie przejmować i obserwować, ale bardzo się boję o mojego robaczka :(

Hej, kwietniowe mamy :*
Trochę mnie tu nie było, ale melduję że ja już po 1 prenatalnych i wszystkie pomiary są ok :)Obecnie 14 tc.

Tylko mam 1 pytanie, pewnie bardziej do mam które przeszły już więcej ciąż.
W 12+3 (tydzień temu) na USG genetycznym tętno dzieciaczka wynosiło 140, nie spodobało sie to lekarzowi (za niskie i w ogóle zaobserwował małą ruchliwość z tego co zrozumiałam).
Wczoraj (13+3) byłam na wizycie i tętno dalej 137-140.. i znów zdziwienie, że takie niskie. Nie powiem, napędziło mi to stracha....czy któraś z Was tak miała i czy było to spowodowane czymś konkretnym? Niby mam się narazie nie przejmować i obserwować, ale bardzo się boję o mojego robaczka :(
u mnie na usg prenatalnym tętno wynosiło ok.170, a tydzień później na wizycie kontrolnej (13+0) ponad 130. Lekarza powiedział, że jest to prawidłowe tętno i spadek sygnalizuje o stabilizacji tętna.

reklama
Hej dziewczyny mam takie pytanko pytanko zauważyłam dzisiaj pierwszy od dłuższego czasu białe upławy w niewielkich ilościach. Czy powinnam się niepokoić?

Do góry