reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Hej, kwietniowe mamy :*
Trochę mnie tu nie było, ale melduję że ja już po 1 prenatalnych i wszystkie pomiary są ok :)Obecnie 14 tc.

Tylko mam 1 pytanie, pewnie bardziej do mam które przeszły już więcej ciąż.
W 12+3 (tydzień temu) na USG genetycznym tętno dzieciaczka wynosiło 140, nie spodobało sie to lekarzowi (za niskie i w ogóle zaobserwował małą ruchliwość z tego co zrozumiałam).
Wczoraj (13+3) byłam na wizycie i tętno dalej 137-140.. i znów zdziwienie, że takie niskie. Nie powiem, napędziło mi to stracha....czy któraś z Was tak miała i czy było to spowodowane czymś konkretnym? Niby mam się narazie nie przejmować i obserwować, ale bardzo się boję o mojego robaczka :(
Ja dziś miałam prenatalne i u nas tętno 160, więc ok. Z tego co mi wiadomo i z tego co mi zawsze lekarza powtarzał to prawidłowe tętno u dziecka to między 110 a 160, więc wydajne mi się że jak najbardziej u Was wszystko ok. Może akurat wtedy dziecko spalo dlatego mała ruchliwość i takie tętno.

reklama
Hej dziewczyny mam takie pytanko pytanko zauważyłam dzisiaj pierwszy od dłuższego czasu białe upławy w niewielkich ilościach. Czy powinnam się niepokoić?
Ja juz sie nauczylam ze objawy przychodza i odchodza i to nic nie znaczy. Jestem po dwoch poronieniach i ciagle sie stresuje jak cos sie zmienia, albo czuje sie „za dobrze” i ciagle jestem pozytywnie zaskoczona na kontrolnym usg.
Oczywiscie jak chcesz miec spokojna glowe to umow sie na usg ❤️

Hej dziewczyny, jestem co prawda majową mamą 2024 więc pomyślałam że odezwę się do "starszych" koleżanek, które mają już temat za sobą.
Chodzi o testy NIFTY/SANCO
- czy któraś z Was robiła?
-w jaki dzień po 10 tc robiłyście?
-który test polecacie?
-jak długo czekałyście na wynik?

wszelkie informacje cenne :) ja jestem 9+5 dzisiaj i już powoli chcę się umówić wiec z chęcią zaczerpnę z Waszego doświadczenia :) nie wiem czy zrobić w 10tc czy poczekać lepiej do 11.

Hej dziewczyny, jestem co prawda majową mamą 2024 więc pomyślałam że odezwę się do "starszych" koleżanek, które mają już temat za sobą.
Chodzi o testy NIFTY/SANCO
- czy któraś z Was robiła?
-w jaki dzień po 10 tc robiłyście?
-który test polecacie?
-jak długo czekałyście na wynik?

wszelkie informacje cenne :) ja jestem 9+5 dzisiaj i już powoli chcę się umówić wiec z chęcią zaczerpnę z Waszego doświadczenia :) nie wiem czy zrobić w 10tc czy poczekać lepiej do 11.
hej, ja robiłam NIFTY w 12+4(środa), umówiłam się przez stronę testdna, wynik był we wtorek :)

A jak u Was z pobolewaniem brzucha? Ja czuje taki dyskomfort, kłucia i pobolewania ale tylko z jednej strony podbrzusza, niedaleko pachwiny... czy któraś ma podobne objawy? Możliwe żeby te bóle wynikające z rozciągania się tam wszystkiego były aż tak mocno zlokalizowane po 1 stronie??

A jak u Was z pobolewaniem brzucha? Ja czuje taki dyskomfort, kłucia i pobolewania ale tylko z jednej strony podbrzusza, niedaleko pachwiny... czy któraś ma podobne objawy? Możliwe żeby te bóle wynikające z rozciągania się tam wszystkiego były aż tak mocno zlokalizowane po 1 stronie??
Mnie ciagle cos boli. A to z obu stron ciagnie w zdluz macicy, a to spojenie łonowe, czasem szyjka zakłuje. Moj lekarz mowi ze tym sie nie martwimy, martwimy sie skurczami jak sie powtarzaja.
A dzisiaj po usg, wszystko pięknie maluszek rozwija sie prawidlowo 🙃
Pamietaj kazda dolegliwosc skonsultowac z lekarzem😘

I jak tam kwietniowe mamy? Widzę, że wątek ucichł ;) Czujecie poprawę samopoczucia w 2 trymestrze? Bo ja niestety niekoniecznie i borykam się z niechęcią do jedzenia :(
Ciekawa jestem jak to u Was wygląda :)

U mnie poprawa pod względem mdłości, wymioty przy myciu zębów zostały. Niestety od 2 tygodni infekcja i łóżko 🤣 Coś czuję, że powrót do wstawania godzinę wcześniej będzie trudny 🤣
A z innych objawów to zaczynają się pobolewania brzucha, dziwnie mi, bo od początku praktycznie nic było 😶

reklama
U mnie poprawa pod względem mdłości, wymioty przy myciu zębów zostały. Niestety od 2 tygodni infekcja i łóżko 🤣 Coś czuję, że powrót do wstawania godzinę wcześniej będzie trudny 🤣
A z innych objawów to zaczynają się pobolewania brzucha, dziwnie mi, bo od początku praktycznie nic było 😶
Mi z kolei bóle ustąpiły, teraz są tylko sporadycznie 😆 a który masz tc? I jak z apetytem?

Do góry