reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny,
Melduję się z informacją, że lecą już skrzepy, mimo ketonalu czulam, jakby mi macica chciala wyjść przez szyjkę. 🙈 teraz znów tylko krew, pewnie do wtorku to już nie będzie co lyzeczkowac i wyjdzie na to, że mam to, co chciałam. :)
Co do biustu, tez w obu ciążach mialam silikonowy, taki twardy, nabity i wielki, a swój mam mały.
A co do rozstępów, nie smarowałam się niczym, a mój brzuch wygląda, jakbym nigdy nie rodziła. Koleżanki się smarowaly, a i tak maja, więc myślę, że to kwestia genów. 🤷‍♀️
ja też niczym nie smarowałam w pierwszej ciąży i rozstępów brak. Myślę, że tutaj duże znaczenie mają jakieś indywidualne predyspozycje

reklama
Ja mam wrażenie że ciągle jak coś zjem to mnie wywala 🙈 do szczupłych nie należę ale jeszcze z czymś takim to masakra, dobrze że są luźne bluzki 🤭
U mnie rano i przed większym obiadem jestem mega szczupła a po tym jak coś zjem to brzuch totalnie mi wywala i robią się wzdęcia. Pije ten swoj syropek i czasami pomaga nawet.
Cześć wszystkim w nowym tygodniu!
Moje dobre samopoczucie wakacyjne na chwilę mnie opuściło i pogoda zaczęła dawać mi się we znaki, ciężko było wybrać cokolwiek do jedzenia w hotelu co zostanie w brzuchu, ale dzisiaj już się ochłodziło trochę i wietrzyk wieje, więc jest lepiej :D
@Mimi94 przykro mi strasznie, że najadłaś się tyle stresu, ale bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko ok! Byle do drugiego trymestru i odetchniemy :)
Ja się umówiłam już na USG prenatalne na 5 października, już chciałabym mieć to za sobą i wiedzieć na czym stoję.
A co do nifty to powiedzcie mi proszę jak się na nie umawiacie? Kontaktujecie się bezpośrednio z jakimś laboratorium czy przez jakąś stronę?
Ja robię Sanco przez przychodnie gdzie można zrobić badania prenatalne ale chyba w większości laboratoriów już maja to w ofercie. Widziałam nawet ze „u pacjenta” chyba tez ma :)

U mnie rano i przed większym obiadem jestem mega szczupła a po tym jak coś zjem to brzuch totalnie mi wywala i robią się wzdęcia. Pije ten swoj syropek i czasami pomaga nawet.

Ja robię Sanco przez przychodnie gdzie można zrobić badania prenatalne ale chyba w większości laboratoriów już maja to w ofercie. Widziałam nawet ze „u pacjenta” chyba tez ma :)
ja nifty załatwiałam przez TestDNA. ZNAJDZIESZ stronę bez problemu. Super ich polecam. I ponoć przez nich wynik szybciej niż przez przychodnie.

A tak wg to zdarzyły wam się omdlenia? Bo ja miałam w piątek. Jestem taka słaba że dramat.. od 3 dni w sumie trochę mi lepiej, bo aż mnie tak nie mdli i głowa trochę mniej boli, ale za to zawroty głowy mam czasami z rana. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo są objawy to narzekam a jak się zmniejszaja to się martwię 🙈 Boje się normalnie od rana poruszać autem żeby nie zasłabnąć. Od 12 zawsze jakoś mi lepiej. Kierowca na etat by się przydał 🤣

A tak wg to zdarzyły wam się omdlenia? Bo ja miałam w piątek. Jestem taka słaba że dramat.. od 3 dni w sumie trochę mi lepiej, bo aż mnie tak nie mdli i głowa trochę mniej boli, ale za to zawroty głowy mam czasami z rana. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo są objawy to narzekam a jak się zmniejszaja to się martwię 🙈 Boje się normalnie od rana poruszać autem żeby nie zasłabnąć. Od 12 zawsze jakoś mi lepiej. Kierowca na etat by się przydał 🤣
nie mam takich objawów. U mnie dużo energii ogólnie. Cieszę się bo narazie udało mi się pozostać aktywna. Bardzo współczuję. Nie znoszę uczucia omdlenia.

Dzień dobry! U nas dziś pierwszy dzień w żłobku, już mały wypadek, bo rzuciła się na leżak i trafiła czołem na rurkę... Ok godzinę temu ciocie powiedziały, że mogę ją zostawić, więc posłuchałam i wpadłam zjesc drugie śniadanie i przygotować jej wyprawkę, zaraz zejdę po paczkę i wstawię jej pranie 🙂
Miłego poniedziałku!

Ja właśnie uciekam do domu bo oprócz mdłości, zaczęła mnie jeszcze strasznie bolec głowa. Podobno 9-10t to najgorsze momenty. Mam nadzieje ze jakoś przetrwamy 🙄❤️

No u mnie 7+3 dopiero a już od tamtego tygodnia jest strasznie 🤣
Dokładnie, jakoś damy radę 🥰 dziewczyny w pracy jak usłyszały bo musiałam powiedzieć szefowej że dostałam L4 bo nie jestem w stanie funkcjonować to mnie "pocieszyły" że do 3 miesiąca najgorzej 😅 także jeszcze trochę 😔
Tylko tak widzę że Wy się w miarę trzymacie a u mnie to kiepsko 😥

reklama
Dziewczyny a czy Wy tez macie takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby takie rozpieranie albo coś takiego ala wzdęcie. Najchętniej bym się położyła i nic nie robiła, a w pracy dodatkowo muszę się z tym brzuchem chować. (Nie tyle co muszę w jeszcze chce)
Kurde wkurza mnie to w dodatku czuje niby głód a z drugiej strony wcale nie mam na nic ochoty. 🙄
Mam to samo i uczucie jakby żołądek był wypełniony powietrzem.A kiedy dopada mnie głód( jakoś pół godziny od zjedzonego posiłku 🤣)to nie jest to zwykły głód tylko cholernie bolesny jakbym ze 2 dni nic nie jadła.Dziś dodatkowo zgaga 😓

Do góry