reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny,
Melduję się z informacją, że lecą już skrzepy, mimo ketonalu czulam, jakby mi macica chciala wyjść przez szyjkę. 🙈 teraz znów tylko krew, pewnie do wtorku to już nie będzie co lyzeczkowac i wyjdzie na to, że mam to, co chciałam. :)
Co do biustu, tez w obu ciążach mialam silikonowy, taki twardy, nabity i wielki, a swój mam mały.
A co do rozstępów, nie smarowałam się niczym, a mój brzuch wygląda, jakbym nigdy nie rodziła. Koleżanki się smarowaly, a i tak maja, więc myślę, że to kwestia genów. 🤷‍♀️
ja też niczym nie smarowałam w pierwszej ciąży i rozstępów brak. Myślę, że tutaj duże znaczenie mają jakieś indywidualne predyspozycje

reklama
Ja mam wrażenie że ciągle jak coś zjem to mnie wywala 🙈 do szczupłych nie należę ale jeszcze z czymś takim to masakra, dobrze że są luźne bluzki 🤭
U mnie rano i przed większym obiadem jestem mega szczupła a po tym jak coś zjem to brzuch totalnie mi wywala i robią się wzdęcia. Pije ten swoj syropek i czasami pomaga nawet.
Cześć wszystkim w nowym tygodniu!
Moje dobre samopoczucie wakacyjne na chwilę mnie opuściło i pogoda zaczęła dawać mi się we znaki, ciężko było wybrać cokolwiek do jedzenia w hotelu co zostanie w brzuchu, ale dzisiaj już się ochłodziło trochę i wietrzyk wieje, więc jest lepiej :D
@Mimi94 przykro mi strasznie, że najadłaś się tyle stresu, ale bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko ok! Byle do drugiego trymestru i odetchniemy :)
Ja się umówiłam już na USG prenatalne na 5 października, już chciałabym mieć to za sobą i wiedzieć na czym stoję.
A co do nifty to powiedzcie mi proszę jak się na nie umawiacie? Kontaktujecie się bezpośrednio z jakimś laboratorium czy przez jakąś stronę?
Ja robię Sanco przez przychodnie gdzie można zrobić badania prenatalne ale chyba w większości laboratoriów już maja to w ofercie. Widziałam nawet ze „u pacjenta” chyba tez ma :)

U mnie rano i przed większym obiadem jestem mega szczupła a po tym jak coś zjem to brzuch totalnie mi wywala i robią się wzdęcia. Pije ten swoj syropek i czasami pomaga nawet.

Ja robię Sanco przez przychodnie gdzie można zrobić badania prenatalne ale chyba w większości laboratoriów już maja to w ofercie. Widziałam nawet ze „u pacjenta” chyba tez ma :)
ja nifty załatwiałam przez TestDNA. ZNAJDZIESZ stronę bez problemu. Super ich polecam. I ponoć przez nich wynik szybciej niż przez przychodnie.

A tak wg to zdarzyły wam się omdlenia? Bo ja miałam w piątek. Jestem taka słaba że dramat.. od 3 dni w sumie trochę mi lepiej, bo aż mnie tak nie mdli i głowa trochę mniej boli, ale za to zawroty głowy mam czasami z rana. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo są objawy to narzekam a jak się zmniejszaja to się martwię 🙈 Boje się normalnie od rana poruszać autem żeby nie zasłabnąć. Od 12 zawsze jakoś mi lepiej. Kierowca na etat by się przydał 🤣

A tak wg to zdarzyły wam się omdlenia? Bo ja miałam w piątek. Jestem taka słaba że dramat.. od 3 dni w sumie trochę mi lepiej, bo aż mnie tak nie mdli i głowa trochę mniej boli, ale za to zawroty głowy mam czasami z rana. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo są objawy to narzekam a jak się zmniejszaja to się martwię 🙈 Boje się normalnie od rana poruszać autem żeby nie zasłabnąć. Od 12 zawsze jakoś mi lepiej. Kierowca na etat by się przydał 🤣
nie mam takich objawów. U mnie dużo energii ogólnie. Cieszę się bo narazie udało mi się pozostać aktywna. Bardzo współczuję. Nie znoszę uczucia omdlenia.

Dzień dobry! U nas dziś pierwszy dzień w żłobku, już mały wypadek, bo rzuciła się na leżak i trafiła czołem na rurkę... Ok godzinę temu ciocie powiedziały, że mogę ją zostawić, więc posłuchałam i wpadłam zjesc drugie śniadanie i przygotować jej wyprawkę, zaraz zejdę po paczkę i wstawię jej pranie 🙂
Miłego poniedziałku!

Ja właśnie uciekam do domu bo oprócz mdłości, zaczęła mnie jeszcze strasznie bolec głowa. Podobno 9-10t to najgorsze momenty. Mam nadzieje ze jakoś przetrwamy 🙄❤️

No u mnie 7+3 dopiero a już od tamtego tygodnia jest strasznie 🤣
Dokładnie, jakoś damy radę 🥰 dziewczyny w pracy jak usłyszały bo musiałam powiedzieć szefowej że dostałam L4 bo nie jestem w stanie funkcjonować to mnie "pocieszyły" że do 3 miesiąca najgorzej 😅 także jeszcze trochę 😔
Tylko tak widzę że Wy się w miarę trzymacie a u mnie to kiepsko 😥

reklama
Dziewczyny a czy Wy tez macie takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby takie rozpieranie albo coś takiego ala wzdęcie. Najchętniej bym się położyła i nic nie robiła, a w pracy dodatkowo muszę się z tym brzuchem chować. (Nie tyle co muszę w jeszcze chce)
Kurde wkurza mnie to w dodatku czuje niby głód a z drugiej strony wcale nie mam na nic ochoty. 🙄
Mam to samo i uczucie jakby żołądek był wypełniony powietrzem.A kiedy dopada mnie głód( jakoś pół godziny od zjedzonego posiłku 🤣)to nie jest to zwykły głód tylko cholernie bolesny jakbym ze 2 dni nic nie jadła.Dziś dodatkowo zgaga 😓

Do góry