reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

No u mnie 7+3 dopiero a już od tamtego tygodnia jest strasznie 🤣
Dokładnie, jakoś damy radę 🥰 dziewczyny w pracy jak usłyszały bo musiałam powiedzieć szefowej że dostałam L4 bo nie jestem w stanie funkcjonować to mnie "pocieszyły" że do 3 miesiąca najgorzej 😅 także jeszcze trochę 😔
Tylko tak widzę że Wy się w miarę trzymacie a u mnie to kiepsko 😥
Spoko u mnie szału nie ma ale jest lepiej odkąd lekarka przepisała mi ja receptę tabletki na wymioty 😏 generalnie czuję się jak taki liść leżący na ziemi. Więcej czasu leżę niż coś robię 😐 mam nadzieję że niedługo odzyskam siłę bo już mnie to bardzo męczy

reklama
Nie możesz tak myśleć, serce bije, ryzyko poronienia z tygodnia na tydzień bardzo się zmniejsza, wszystko będzie dobrze 😉 krwawienia, a bardziej plamienia bardzo często zdarzają się w pierwszym trymestrze, w macicy i w pochwie wszystko teraz jest bardzo ukrwione i nabrzmiałe, bardzo łatwo coś może się uszkodzić np. podczas wkładania tam tabletek 🙃 ja w każdej ciąży i teraz też miewałam plamienia, krwawienie by mnie wystraszyło, ale lekarze wszystko sprawdzili i nie masz czym się martwić 😉
wypisałam się na własne życzenie. Oni by mnie trzymali bo tak, bez wskazań. Jutro mam swoją gin i założy mi kartę ciąży (mam nadzieję) więc wolałam nie odwoływać tej wizyty bo kolejną dopiero na 3.10 mam. Nic nie boli, nie plamie, wszystko jest dobrze

A tak wg to zdarzyły wam się omdlenia? Bo ja miałam w piątek. Jestem taka słaba że dramat.. od 3 dni w sumie trochę mi lepiej, bo aż mnie tak nie mdli i głowa trochę mniej boli, ale za to zawroty głowy mam czasami z rana. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo są objawy to narzekam a jak się zmniejszaja to się martwię 🙈 Boje się normalnie od rana poruszać autem żeby nie zasłabnąć. Od 12 zawsze jakoś mi lepiej. Kierowca na etat by się przydał 🤣
hej, u mnie zdarzyło się kilka takich sytuacji. Dwa razy do utraty przytomności a kilka na skraju i udało mi się w porę zareagować i zmienić pozycję. Do tego miałam bóle głowy i zawroty. Miałam tak od chyba 6 do 10 tyg. Teraz jestem w 11 tyg. i póki co jest lepiej i chyba ciśnienie powoli się normuje.

Spoko u mnie szału nie ma ale jest lepiej odkąd lekarka przepisała mi ja receptę tabletki na wymioty 😏 generalnie czuję się jak taki liść leżący na ziemi. Więcej czasu leżę niż coś robię 😐 mam nadzieję że niedługo odzyskam siłę bo już mnie to bardzo męczy
Dokładnie.. więcej śpię i leżę niż coś ogarniam. Dosłownie totalne minimum. Też mam nadzieję że w końcu będzie lepiej bo tak jak mówisz męczące to jest. Dla mnie zwłaszcza psychicznie. Złe samopoczucie mnie dobija 🙄

hej, u mnie zdarzyło się kilka takich sytuacji. Dwa razy do utraty przytomności a kilka na skraju i udało mi się w porę zareagować i zmienić pozycję. Do tego miałam bóle głowy i zawroty. Miałam tak od chyba 6 do 10 tyg. Teraz jestem w 11 tyg. i póki co jest lepiej i chyba ciśnienie powoli się normuje.
Czyli dajesz mi nadzieję że jeszcze trochę i może będzie w końcu lepiej 🥰 bo już myślałam że tylko ja tak słabo to wszystko znoszę bo dziewczyny tylko o miłościach a ja ból głowy nie do opisania i jeszcze ta akcja w piątek aż się wystraszyłam..a ciśnienie mam zawsze bardzo niskie.. jak to kiedyś stwierdził mój lekarz jak u dzieciaczka 🤣

Czyli dajesz mi nadzieję że jeszcze trochę i może będzie w końcu lepiej 🥰 bo już myślałam że tylko ja tak słabo to wszystko znoszę bo dziewczyny tylko o miłościach a ja ból głowy nie do opisania i jeszcze ta akcja w piątek aż się wystraszyłam..a ciśnienie mam zawsze bardzo niskie.. jak to kiedyś stwierdził mój lekarz jak u dzieciaczka 🤣
Mi czasami robi się słabo, najczęściej jak wstaję, albo długo stoję jak np. robię obiad, ale wystarczy, że usiądę, albo przytrzymam się ściany i przechodzi. Też mam niskie ciśnienie, ale podczas takich ataków tętno jest wysokie, może u Ciebie tak samo. Niedługo powinno minąć 😊

Ja też się słabo czuję i większość czasu leżę 😅głowa też mnie codziennie boli niestety... dobrze że mam mało wymagające dziecko, przy którym mogę sobie poleżeć, ostatnio sam przychodzi się przytulić 🥰 tylko się złoszczę że lata jak rakieta i nie patrzy przed siebie ehh codziennie nowe guzy na głowie biega jak pijany,zaczynam się zastanawiać czy wszystko z nim w porządku 😅zaczął chodzić ponad 3 miesiące temu ,ale takie cielątko,że głowa mała .Może podpowiecie jak to było u Was? Mam się martwić czy to normalne? Może ma taką wariacką osobowość?

Dziewczyny jestem po. Maluch ma się dobrze. Dziś 11+3
Lekarz zrobił od razu prenatalne w cenie wizyty. Wszystko dobrze. Jak się cieszę. Na 90 % określił płeć. Ale to zdradzę wam za miesiąc. Maluch poniżej 😄

Załączniki

• IMG20230911143730.jpg
    IMG20230911143730.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry