reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

aż wygrzebałam dokumenty z poprzedniej ciazy. Na pierwszej wizycie która miałam jakoś w 6 tyg, pęcherzyk miał pranie 9 mm i nic innego nie było widać, później byłam na jakiś kontrolach w szpitalu u mojego lekarza, nie mam oficjalnych dokumentów i już nie pamiętam jak tam rosły wymiary a mniej więcej w 8 tygodniu już był malusienki zarodek 12 mam 🙃 okazało się że ciąża po prostu dzień młodsza.
to może u mnie tez tak jest ze trochę młodsza

reklama
Mam wynik bety ale nie wiem co to znaczy kompletnie
Twój wynik oznacza wczesną ciążę, właśnie okolice 4-5 tygodnia. Przy wyniku 1 000-1 500 można coś uwidocznić w macicy, potwierdzić ciążę, ale zarodek może być później. Przyjmuje się, że zarodek z bijącym serduszkiem pojawia się gdy beta jest powyżej 10 000.

Owulacja się mogła przesunąć, ja wg OM powinnam mieć termin na 2.04 a z USG wychodzi mi 9/10.04 ale cykle mam stosunkowo długie i nie zawsze jak w zegarku regularne. Robiłam testy owulacyjne i dane w aplikacji wprowadziłam z moich obserwacji. Tzn. Owulacja wystąpiła mniej więcej 3/4 dni później niż zakładała aplikacja.

Spokojnie, myślę, że zarodek pojawi się za kilka dni. U mnie przy 5+5/6 był dopiero zarodek 2mm a dzień przed wizytą beta wynosiła ok.12 600

Aktualnie powinnam mieć 7+3 więc w środę 8+3 ☺️ mam nadzieję ze będzie dobrze. Ale nie mam na to już wpływu więc cierpliwie czekam.
Bardzo się cieszę, że objawy wróciły. U mnie bywa różnie, często mi niedobrze, ale nie jakoś bardzo, piersi dalej bez zmian, nie bolą nic a nic. Podbrzusze też raczej nie boli, więc codziennie się denerwuję czy ciąża ciągle się rozwija..

Teraz z mężem boimy się, że coś nas złapało, boli nas brzuch, jakby od jelit i wiadomo co dalej.. mam nadzieję, że przejdzie jak najszybciej.

Z rewelacji mojej 5 latce wczoraj wypadł pierwszy mleczak! Napisała list do Wróżki Zębuszki i dostała aż 2 pieniążki. 🫣😂
A jutro wyprawiamy jej takie małe urodzinki i jak się uda to pojedziemy na festiwal dmuchańców.

Twój wynik oznacza wczesną ciążę, właśnie okolice 4-5 tygodnia. Przy wyniku 1 000-1 500 można coś uwidocznić w macicy, potwierdzić ciążę, ale zarodek może być później. Przyjmuje się, że zarodek z bijącym serduszkiem pojawia się gdy beta jest powyżej 10 000.

Owulacja się mogła przesunąć, ja wg OM powinnam mieć termin na 2.04 a z USG wychodzi mi 9/10.04 ale cykle mam stosunkowo długie i nie zawsze jak w zegarku regularne. Robiłam testy owulacyjne i dane w aplikacji wprowadziłam z moich obserwacji. Tzn. Owulacja wystąpiła mniej więcej 3/4 dni później niż zakładała aplikacja.

Spokojnie, myślę, że zarodek pojawi się za kilka dni. U mnie przy 5+5/6 był dopiero zarodek 2mm a dzień przed wizytą beta wynosiła ok.12 600

Bardzo się cieszę, że objawy wróciły. U mnie bywa różnie, często mi niedobrze, ale nie jakoś bardzo, piersi dalej bez zmian, nie bolą nic a nic. Podbrzusze też raczej nie boli, więc codziennie się denerwuję czy ciąża ciągle się rozwija..

Teraz z mężem boimy się, że coś nas złapało, boli nas brzuch, jakby od jelit i wiadomo co dalej.. mam nadzieję, że przejdzie jak najszybciej.

Z rewelacji mojej 5 latce wczoraj wypadł pierwszy mleczak! Napisała list do Wróżki Zębuszki i dostała aż 2 pieniążki. 🫣😂
A jutro wyprawiamy jej takie małe urodzinki i jak się uda to pojedziemy na festiwal dmuchańców.
u mnie przy pustym pecherzyku 12mm beta była 10840, dopiero tydzień później zarodek 2 mm. To pewnie ponad 30.000 mialam jak nic. 😅 tak samo przy becie 1700 nie było pecherzyka, na drugi dzień udało się go trafić, 2mm mial. Mam takie wysokie bety zawsze, a ciążę pojedyncze. 😅

reklama
Aktualnie powinnam mieć 7+3 więc w środę 8+3 ☺️ mam nadzieję ze będzie dobrze. Ale nie mam na to już wpływu więc cierpliwie czekam.
o, to super. Musi byc dobrze. :)
Na mam dziś 7+4, wizyta tez za tydzień, ale w czwartek, to będzie 8+4, ale ciaza młodsza. Poprzednio wyglądało na 6 dni mniej, ale ze slabo było widac cokolwiek, to na nastepnej wizycie ocenimy dokładnie.

Do góry