reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

aż wygrzebałam dokumenty z poprzedniej ciazy. Na pierwszej wizycie która miałam jakoś w 6 tyg, pęcherzyk miał pranie 9 mm i nic innego nie było widać, później byłam na jakiś kontrolach w szpitalu u mojego lekarza, nie mam oficjalnych dokumentów i już nie pamiętam jak tam rosły wymiary a mniej więcej w 8 tygodniu już był malusienki zarodek 12 mam 🙃 okazało się że ciąża po prostu dzień młodsza.
to może u mnie tez tak jest ze trochę młodsza

reklama
Mam wynik bety ale nie wiem co to znaczy kompletnie
Twój wynik oznacza wczesną ciążę, właśnie okolice 4-5 tygodnia. Przy wyniku 1 000-1 500 można coś uwidocznić w macicy, potwierdzić ciążę, ale zarodek może być później. Przyjmuje się, że zarodek z bijącym serduszkiem pojawia się gdy beta jest powyżej 10 000.

Owulacja się mogła przesunąć, ja wg OM powinnam mieć termin na 2.04 a z USG wychodzi mi 9/10.04 ale cykle mam stosunkowo długie i nie zawsze jak w zegarku regularne. Robiłam testy owulacyjne i dane w aplikacji wprowadziłam z moich obserwacji. Tzn. Owulacja wystąpiła mniej więcej 3/4 dni później niż zakładała aplikacja.

Spokojnie, myślę, że zarodek pojawi się za kilka dni. U mnie przy 5+5/6 był dopiero zarodek 2mm a dzień przed wizytą beta wynosiła ok.12 600

Aktualnie powinnam mieć 7+3 więc w środę 8+3 ☺️ mam nadzieję ze będzie dobrze. Ale nie mam na to już wpływu więc cierpliwie czekam.
Bardzo się cieszę, że objawy wróciły. U mnie bywa różnie, często mi niedobrze, ale nie jakoś bardzo, piersi dalej bez zmian, nie bolą nic a nic. Podbrzusze też raczej nie boli, więc codziennie się denerwuję czy ciąża ciągle się rozwija..

Teraz z mężem boimy się, że coś nas złapało, boli nas brzuch, jakby od jelit i wiadomo co dalej.. mam nadzieję, że przejdzie jak najszybciej.

Z rewelacji mojej 5 latce wczoraj wypadł pierwszy mleczak! Napisała list do Wróżki Zębuszki i dostała aż 2 pieniążki. 🫣😂
A jutro wyprawiamy jej takie małe urodzinki i jak się uda to pojedziemy na festiwal dmuchańców.

Twój wynik oznacza wczesną ciążę, właśnie okolice 4-5 tygodnia. Przy wyniku 1 000-1 500 można coś uwidocznić w macicy, potwierdzić ciążę, ale zarodek może być później. Przyjmuje się, że zarodek z bijącym serduszkiem pojawia się gdy beta jest powyżej 10 000.

Owulacja się mogła przesunąć, ja wg OM powinnam mieć termin na 2.04 a z USG wychodzi mi 9/10.04 ale cykle mam stosunkowo długie i nie zawsze jak w zegarku regularne. Robiłam testy owulacyjne i dane w aplikacji wprowadziłam z moich obserwacji. Tzn. Owulacja wystąpiła mniej więcej 3/4 dni później niż zakładała aplikacja.

Spokojnie, myślę, że zarodek pojawi się za kilka dni. U mnie przy 5+5/6 był dopiero zarodek 2mm a dzień przed wizytą beta wynosiła ok.12 600

Bardzo się cieszę, że objawy wróciły. U mnie bywa różnie, często mi niedobrze, ale nie jakoś bardzo, piersi dalej bez zmian, nie bolą nic a nic. Podbrzusze też raczej nie boli, więc codziennie się denerwuję czy ciąża ciągle się rozwija..

Teraz z mężem boimy się, że coś nas złapało, boli nas brzuch, jakby od jelit i wiadomo co dalej.. mam nadzieję, że przejdzie jak najszybciej.

Z rewelacji mojej 5 latce wczoraj wypadł pierwszy mleczak! Napisała list do Wróżki Zębuszki i dostała aż 2 pieniążki. 🫣😂
A jutro wyprawiamy jej takie małe urodzinki i jak się uda to pojedziemy na festiwal dmuchańców.
u mnie przy pustym pecherzyku 12mm beta była 10840, dopiero tydzień później zarodek 2 mm. To pewnie ponad 30.000 mialam jak nic. 😅 tak samo przy becie 1700 nie było pecherzyka, na drugi dzień udało się go trafić, 2mm mial. Mam takie wysokie bety zawsze, a ciążę pojedyncze. 😅

reklama
Aktualnie powinnam mieć 7+3 więc w środę 8+3 ☺️ mam nadzieję ze będzie dobrze. Ale nie mam na to już wpływu więc cierpliwie czekam.
o, to super. Musi byc dobrze. :)
Na mam dziś 7+4, wizyta tez za tydzień, ale w czwartek, to będzie 8+4, ale ciaza młodsza. Poprzednio wyglądało na 6 dni mniej, ale ze slabo było widac cokolwiek, to na nastepnej wizycie ocenimy dokładnie.

Do góry