reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
No u mnie dziś 8mm pęcherzyk i lekarz stwierdził ze już powinno coś być wiec już sama nie wiem
nieee, źle zrozumiałaś w nerwach. Powinno być coś widać przy 6+2, a nie przy pecherzyku 8 mm. :) chodzi o to, że każdy zarodek do 10 tc rosnie tak samo szybko, więc dlatego rzeczywisty wiek ciazy oblicza się na podstawie usg. W 4+3 pojawią się 2mm pęcherzyk, w 5+4 chyba pęcherzyk żółtkowy I w 5+5 2mm zarodek. Pęcherzyk rosnie 1-1,2mm na dobę, więc 8 mm zostało obliczone na 5+2. Czyli za 4 dni powinno już być widać zarodek, choc nie zawsze się to tak udaje, zależy od sprzętu, położenia pecherzyka i zarodka, również tylozgiecie może utrudniać oględziny.

nieee, źle zrozumiałaś w nerwach. Powinno być coś widać przy 6+2, a nie przy pecherzyku 8 mm. :) chodzi o to, że każdy zarodek do 10 tc rosnie tak samo szybko, więc dlatego rzeczywisty wiek ciazy oblicza się na podstawie usg. W 4+3 pojawią się 2mm pęcherzyk, w 5+4 chyba pęcherzyk żółtkowy I w 5+5 2mm zarodek. Pęcherzyk rosnie 1-1,2mm na dobę, więc 8 mm zostało obliczone na 5+2. Czyli za 4 dni powinno już być widać zarodek, choc nie zawsze się to tak udaje, zależy od sprzętu, położenia pecherzyka i zarodka, również tylozgiecie może utrudniać oględziny.
możliwe ze tak bo już ledwo się powstrzymywałam od płaczu na tym fotelu. Dzięki dziewczyny za uspokojenie. Będę próbować się jakoś ogarnąć i oby jednak ten zarodek się pojawił

reklama
No u mnie dziś 8mm pęcherzyk i lekarz stwierdził ze już powinno coś być wiec już sama nie wiem
aż wygrzebałam dokumenty z poprzedniej ciazy. Na pierwszej wizycie która miałam jakoś w 6 tyg, pęcherzyk miał pranie 9 mm i nic innego nie było widać, później byłam na jakiś kontrolach w szpitalu u mojego lekarza, nie mam oficjalnych dokumentów i już nie pamiętam jak tam rosły wymiary a mniej więcej w 8 tygodniu już był malusienki zarodek 12 mam 🙃 okazało się że ciąża po prostu dzień młodsza.

Do góry