reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Moja mama ma 52 lata ,starszy brat rocznik 94 i była to najbardziej zagrożona ciąża miał tylko 2 punkty a cesarkę przeprowadzał pijany lekarz i dziesiątki studentów wokół mojej mamy.Ja średniaczek 2001 rok,nie było źle ale dobrze też nie.I na koniec siostra,która ma teraz 10 lat.Najlepsza ciąża i najzdrowsze dziecko_Oczywiście 3 razy cesarka,ale tę ostatnią przeszła najlepiej.Całe życie była chora dożywotnia renta od 18roku życia teraz rak z przerzutami.Ale jeśli chodzi o ciążę to nie ma reguły 💁🤷
Ja się czułam bardzo zagubiona rodząc pierwsze dziecko, zdecydowanie lepiej idzie mi teraz 🤣 Wyznaję zasadę - im więcej tym łatwiej 😜

reklama
Ja się czułam bardzo zagubiona rodząc pierwsze dziecko, zdecydowanie lepiej idzie mi teraz 🤣 Wyznaję zasadę - im więcej tym łatwiej 😜
Haha no dokładnie 😄u mnie przy synu strach był nie do opisania aż płakałam,że nie chce bo boję się porodu, innego życia i w sumie wszystkiego.Mimo to ,że nie wspominam zbyt dobrze porodu to teraz bardzo się cieszę,że jestem w ciąży i nie mogę doczekać się pierwszego USG.Mąż też się cieszy i mówi dobrze,że nic nie trzeba kupować bo wszystko mamy haha a ja ..no prawie nic 😜.Przede wszystkim uciekł ten strach no bo już przez to wszystko przechodziłam i o ile będzie wszystko dobrze to wiem co mnie czeka no i tata też nie jest już taki świeży hehe.W sumie jedyne czego się boję to jak ogarnąć biegającego po domu 2 latka i noworodka? Jak to pogodzić, żeby maluszkowi w spaniu np.nie przeszkadzał i jak się zajmować tak na prawdę dwoma na raz.Syn na butli a ja się zastanawiam czy nie będę chciała karmić piersią.Chcę zrobić tak żeby było mi wygodnie i żeby nie zwariować.Jak to było w Waszym przypadku?

Hej, hej

Jezu dziś kupiłam konserwę golonkowa w Biedrze i to było najlepsze co zjadłam - wiec dołączam do grona konserwowek ;p
Za to zapach surowego kurczaka mnie totalnie odrzuca, ledwo pokroiłam na obiad bo prawie puściłam pawia

Dziś cały dzień migrena i córa się mną zajmowała, przynosiła mi wodę i okrywała kocykiem ;p
Dobrze ze mam małego pomocnika ;p

Co u Was dziewczyny ? Jakaś aktualizacja zachcianek ciążowych ?

A i jutro mam wizytę. Niestety nie udało się na NFZ ani na pakiet medyczny wiec prywatnie ale wole sprawdzić czy wszystko ok i zobaczyć dzidzie

Hej, hej

Jezu dziś kupiłam konserwę golonkowa w Biedrze i to było najlepsze co zjadłam - wiec dołączam do grona konserwowek ;p
Za to zapach surowego kurczaka mnie totalnie odrzuca, ledwo pokroiłam na obiad bo prawie puściłam pawia

Dziś cały dzień migrena i córa się mną zajmowała, przynosiła mi wodę i okrywała kocykiem ;p

A i jutro mam wizytę. Niestety nie udało się na NFZ ani na pakiet medyczny wiec prywatnie ale wole sprawdzić czy wszystko ok i zobaczyć dzidzie
Ja jak przedwczoraj zjadłam tą konserwę, tak wystarczyło 🤣 dziś żadnych zachcianek, na drugie śniadanie nektarynki i jogurt pitny 🙂 a potem jakaś niemoc i totalny zjazd mnie dopadł, ledwo do 15 wysiedziałam...

Hej, hej

o niez w życiu nie jadłam takiej konserwy i raczej nie zjem, pachnie dla mnie jak puszki dla kota, czyli nie pachnie. 🙈🤣
U mnie jak zwykle, jem wszystko jak leci, z tego, co jadam zwykle, nie zmieniają mi się smaki w ciazy, za to ilosci zdecydowanie. 😅

Hej, hej

u mnie bez większych zachcianek, ale również odrzuca mnie od mięsa. Za to zajadam się serem żółtym, smakuje mi jak nigdy 🤣 niestety początek 8 tyg. nie jest dla mnie łaskawy i cały czas towarzyszą mi nudności. Pomaga zjedzenie czegokolwiek ale to i tak na chwilę. Burzy mi to totalnie wyrobiony sposób odżywiania przy IO 🤷🏻‍♀️ Jutro również mam wizytę ;)

Haha no dokładnie 😄u mnie przy synu strach był nie do opisania aż płakałam,że nie chce bo boję się porodu, innego życia i w sumie wszystkiego.Mimo to ,że nie wspominam zbyt dobrze porodu to teraz bardzo się cieszę,że jestem w ciąży i nie mogę doczekać się pierwszego USG.Mąż też się cieszy i mówi dobrze,że nic nie trzeba kupować bo wszystko mamy haha a ja ..no prawie nic 😜.Przede wszystkim uciekł ten strach no bo już przez to wszystko przechodziłam i o ile będzie wszystko dobrze to wiem co mnie czeka no i tata też nie jest już taki świeży hehe.W sumie jedyne czego się boję to jak ogarnąć biegającego po domu 2 latka i noworodka? Jak to pogodzić, żeby maluszkowi w spaniu np.nie przeszkadzał i jak się zajmować tak na prawdę dwoma na raz.Syn na butli a ja się zastanawiam czy nie będę chciała karmić piersią.Chcę zrobić tak żeby było mi wygodnie i żeby nie zwariować.Jak to było w Waszym przypadku?
Ja mam te same obawy, tez będę miała dwulatkę i niemowlaka 🙈 Córka HNB, nie wysiedzi w jednym miejscu, baardzo angażująca, juz dawno przestałam liczyć na chociaż 5 minut samodzielnej zabawy🙃 Na dodatek ciagle jest kp, chociaż ostatnio i tak udało się zredukować do dwóch karmień z miliona, bo jest małym cycoholikiem 😅 Nie wspominając już o tym, że śpi beznadziejnie od urodzenia (i jeszcze z nami w łóżku 🤡), do teraz ma codziennie kilka pobudek (co 1-2-3 godziny), także trochę jestem obsrana 😂 Jeszcze nie mam planu jak to wszystko ogarnąć, z chęcią przyjmę dobre rady 😁

Hej, hej

ja dziś nie wytrzymałam i zamówiliśmy kebaba 😅😅 już od weekendu chodził za mną fastfood 😂 tylko oczywiście teraz najchętniej bym się położyła spać, a jeszcze córkę trzeba ogarnąć.

Ja dopiero 1 dzień ją zażywam. 2 tabletki na noc, 1 rano, 1 po południu. Po tych 2 nocnych rano czułam sie dużo lepiej. Teraz troszkę gorzej, bo czuję mdłości, ale i tak jest lepiej niż przez ostatnie dni. Teraz przynajmniej jakoś funkcjonuję 🙈 wykończę opakowanie i najwyżej będę prosić lekarza o kolejną receptę.
Niestety 20 tabletek kosztuje u mnie 82zl…
No tak jak pisałam wcześniej cena zabójcza 😔 jak opakowanie starcza na 5 dni skoro 4 dziennie musisz zażywać. A wiadomo jak długo to trzeba brać?

reklama
Ja mam te same obawy, tez będę miała dwulatkę i niemowlaka 🙈 Córka HNB, nie wysiedzi w jednym miejscu, baardzo angażująca, juz dawno przestałam liczyć na chociaż 5 minut samodzielnej zabawy🙃 Na dodatek ciagle jest kp, chociaż ostatnio i tak udało się zredukować do dwóch karmień z miliona, bo jest małym cycoholikiem 😅 Nie wspominając już o tym, że śpi beznadziejnie od urodzenia (i jeszcze z nami w łóżku 🤡), do teraz ma codziennie kilka pobudek (co 1-2-3 godziny), także trochę jestem obsrana 😂 Jeszcze nie mam planu jak to wszystko ogarnąć, z chęcią przyjmę dobre rady 😁
Jakbym czytała o swojej 2letniej córce 🤣🤣🤣 ja zrobiłam pierwszy krok i odstawiłam jej cycka 2 tygodnie temu 😬 efekt jest taki, że tata biega teraz w nocy grzać mleko krowie, bo ona musi mleko 🤐 ale ja jestem trochę wolniejsza w nocy 🤪

Do góry