reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Moja mama ma 52 lata ,starszy brat rocznik 94 i była to najbardziej zagrożona ciąża miał tylko 2 punkty a cesarkę przeprowadzał pijany lekarz i dziesiątki studentów wokół mojej mamy.Ja średniaczek 2001 rok,nie było źle ale dobrze też nie.I na koniec siostra,która ma teraz 10 lat.Najlepsza ciąża i najzdrowsze dziecko_Oczywiście 3 razy cesarka,ale tę ostatnią przeszła najlepiej.Całe życie była chora dożywotnia renta od 18roku życia teraz rak z przerzutami.Ale jeśli chodzi o ciążę to nie ma reguły 💁🤷
Ja się czułam bardzo zagubiona rodząc pierwsze dziecko, zdecydowanie lepiej idzie mi teraz 🤣 Wyznaję zasadę - im więcej tym łatwiej 😜

reklama
Ja się czułam bardzo zagubiona rodząc pierwsze dziecko, zdecydowanie lepiej idzie mi teraz 🤣 Wyznaję zasadę - im więcej tym łatwiej 😜
Haha no dokładnie 😄u mnie przy synu strach był nie do opisania aż płakałam,że nie chce bo boję się porodu, innego życia i w sumie wszystkiego.Mimo to ,że nie wspominam zbyt dobrze porodu to teraz bardzo się cieszę,że jestem w ciąży i nie mogę doczekać się pierwszego USG.Mąż też się cieszy i mówi dobrze,że nic nie trzeba kupować bo wszystko mamy haha a ja ..no prawie nic 😜.Przede wszystkim uciekł ten strach no bo już przez to wszystko przechodziłam i o ile będzie wszystko dobrze to wiem co mnie czeka no i tata też nie jest już taki świeży hehe.W sumie jedyne czego się boję to jak ogarnąć biegającego po domu 2 latka i noworodka? Jak to pogodzić, żeby maluszkowi w spaniu np.nie przeszkadzał i jak się zajmować tak na prawdę dwoma na raz.Syn na butli a ja się zastanawiam czy nie będę chciała karmić piersią.Chcę zrobić tak żeby było mi wygodnie i żeby nie zwariować.Jak to było w Waszym przypadku?

Hej, hej

Jezu dziś kupiłam konserwę golonkowa w Biedrze i to było najlepsze co zjadłam - wiec dołączam do grona konserwowek ;p
Za to zapach surowego kurczaka mnie totalnie odrzuca, ledwo pokroiłam na obiad bo prawie puściłam pawia

Dziś cały dzień migrena i córa się mną zajmowała, przynosiła mi wodę i okrywała kocykiem ;p
Dobrze ze mam małego pomocnika ;p

Co u Was dziewczyny ? Jakaś aktualizacja zachcianek ciążowych ?

A i jutro mam wizytę. Niestety nie udało się na NFZ ani na pakiet medyczny wiec prywatnie ale wole sprawdzić czy wszystko ok i zobaczyć dzidzie

Hej, hej

Jezu dziś kupiłam konserwę golonkowa w Biedrze i to było najlepsze co zjadłam - wiec dołączam do grona konserwowek ;p
Za to zapach surowego kurczaka mnie totalnie odrzuca, ledwo pokroiłam na obiad bo prawie puściłam pawia

Dziś cały dzień migrena i córa się mną zajmowała, przynosiła mi wodę i okrywała kocykiem ;p

A i jutro mam wizytę. Niestety nie udało się na NFZ ani na pakiet medyczny wiec prywatnie ale wole sprawdzić czy wszystko ok i zobaczyć dzidzie
Ja jak przedwczoraj zjadłam tą konserwę, tak wystarczyło 🤣 dziś żadnych zachcianek, na drugie śniadanie nektarynki i jogurt pitny 🙂 a potem jakaś niemoc i totalny zjazd mnie dopadł, ledwo do 15 wysiedziałam...

Hej, hej

o niez w życiu nie jadłam takiej konserwy i raczej nie zjem, pachnie dla mnie jak puszki dla kota, czyli nie pachnie. 🙈🤣
U mnie jak zwykle, jem wszystko jak leci, z tego, co jadam zwykle, nie zmieniają mi się smaki w ciazy, za to ilosci zdecydowanie. 😅

Hej, hej

u mnie bez większych zachcianek, ale również odrzuca mnie od mięsa. Za to zajadam się serem żółtym, smakuje mi jak nigdy 🤣 niestety początek 8 tyg. nie jest dla mnie łaskawy i cały czas towarzyszą mi nudności. Pomaga zjedzenie czegokolwiek ale to i tak na chwilę. Burzy mi to totalnie wyrobiony sposób odżywiania przy IO 🤷🏻‍♀️ Jutro również mam wizytę ;)

Haha no dokładnie 😄u mnie przy synu strach był nie do opisania aż płakałam,że nie chce bo boję się porodu, innego życia i w sumie wszystkiego.Mimo to ,że nie wspominam zbyt dobrze porodu to teraz bardzo się cieszę,że jestem w ciąży i nie mogę doczekać się pierwszego USG.Mąż też się cieszy i mówi dobrze,że nic nie trzeba kupować bo wszystko mamy haha a ja ..no prawie nic 😜.Przede wszystkim uciekł ten strach no bo już przez to wszystko przechodziłam i o ile będzie wszystko dobrze to wiem co mnie czeka no i tata też nie jest już taki świeży hehe.W sumie jedyne czego się boję to jak ogarnąć biegającego po domu 2 latka i noworodka? Jak to pogodzić, żeby maluszkowi w spaniu np.nie przeszkadzał i jak się zajmować tak na prawdę dwoma na raz.Syn na butli a ja się zastanawiam czy nie będę chciała karmić piersią.Chcę zrobić tak żeby było mi wygodnie i żeby nie zwariować.Jak to było w Waszym przypadku?
Ja mam te same obawy, tez będę miała dwulatkę i niemowlaka 🙈 Córka HNB, nie wysiedzi w jednym miejscu, baardzo angażująca, juz dawno przestałam liczyć na chociaż 5 minut samodzielnej zabawy🙃 Na dodatek ciagle jest kp, chociaż ostatnio i tak udało się zredukować do dwóch karmień z miliona, bo jest małym cycoholikiem 😅 Nie wspominając już o tym, że śpi beznadziejnie od urodzenia (i jeszcze z nami w łóżku 🤡), do teraz ma codziennie kilka pobudek (co 1-2-3 godziny), także trochę jestem obsrana 😂 Jeszcze nie mam planu jak to wszystko ogarnąć, z chęcią przyjmę dobre rady 😁

Hej, hej

ja dziś nie wytrzymałam i zamówiliśmy kebaba 😅😅 już od weekendu chodził za mną fastfood 😂 tylko oczywiście teraz najchętniej bym się położyła spać, a jeszcze córkę trzeba ogarnąć.

Ja dopiero 1 dzień ją zażywam. 2 tabletki na noc, 1 rano, 1 po południu. Po tych 2 nocnych rano czułam sie dużo lepiej. Teraz troszkę gorzej, bo czuję mdłości, ale i tak jest lepiej niż przez ostatnie dni. Teraz przynajmniej jakoś funkcjonuję 🙈 wykończę opakowanie i najwyżej będę prosić lekarza o kolejną receptę.
Niestety 20 tabletek kosztuje u mnie 82zl…
No tak jak pisałam wcześniej cena zabójcza 😔 jak opakowanie starcza na 5 dni skoro 4 dziennie musisz zażywać. A wiadomo jak długo to trzeba brać?

reklama
Ja mam te same obawy, tez będę miała dwulatkę i niemowlaka 🙈 Córka HNB, nie wysiedzi w jednym miejscu, baardzo angażująca, juz dawno przestałam liczyć na chociaż 5 minut samodzielnej zabawy🙃 Na dodatek ciagle jest kp, chociaż ostatnio i tak udało się zredukować do dwóch karmień z miliona, bo jest małym cycoholikiem 😅 Nie wspominając już o tym, że śpi beznadziejnie od urodzenia (i jeszcze z nami w łóżku 🤡), do teraz ma codziennie kilka pobudek (co 1-2-3 godziny), także trochę jestem obsrana 😂 Jeszcze nie mam planu jak to wszystko ogarnąć, z chęcią przyjmę dobre rady 😁
Jakbym czytała o swojej 2letniej córce 🤣🤣🤣 ja zrobiłam pierwszy krok i odstawiłam jej cycka 2 tygodnie temu 😬 efekt jest taki, że tata biega teraz w nocy grzać mleko krowie, bo ona musi mleko 🤐 ale ja jestem trochę wolniejsza w nocy 🤪

Do góry