reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

To ja z egzema nie pomogę ale się podepnę z pytaniem, czy któraś w ciazy miala cieśni nadgarstków? Ja od 2 trymestru mialam, coś strasznego, mialo się ochotę odrabiać sobie ręce. Na ćwiczeniach u poloznej nie moglam lalce ubrać pampersa, mialam tak opuchnięte ręce i taki w nich bol. Czy ktoś miał i jak sobie radził?? Bo boje się powtórki.
ja się dorobiłam po 2 porodzie, bo prowadzilam, najczęściej 1 reka, wimozek retro z q4 calowymi kołami, z dostawka, mieszkaliśmy na wsi, górki i dolinki, teren z kamykami itp. Smarowałam amolem, maz mi masował dłonie, bywało, że ciężko mi było utrzymakmc kubek w dłoni i bardzo bolalo. Zbierałam się do lekarza, ale ww internecie wpisałam ćwiczenia na zespół cieśni, i pomogło natychmiast, a ćwiczenia są śmiesznie proste. Może spróbuj. Jak nie pomoże, to zostaje lekarz. 🤷‍♀️

reklama
a czy masz hybrydy? Ja sobie zaczslam robic przed 2 ciaza, potem w ciazy 1 raz, drugi i tak mnie zaczęły swędzieć dłonie i na szyi zrobil mi się taki placek, jak egzema czy liszaj czy coś, nie znam się, już mię ginka na badania krwi chciala wysłać, czy nis cholestaza, ale zdjęłam hybrydy i momentalnie poczułam ulgę, później,jak paznokcie odrastaly, widać było, że się porozwarstwialy, to alergia na hybrydy. W ciazy lubia się nasilać lub pojawiac. Później już nigdy nie robiłam hybrydy, używam zwykłego lakieru.
hybrydy nie ale żele. Ale nigdy nie miałam z tym problemu, dopiero teraz od początku ciąży się problem pojawił :/

hybrydy nie ale żele. Ale nigdy nie miałam z tym problemu, dopiero teraz od początku ciąży się problem pojawił :/
a możesz je zdjąć na parę dni i zobaczyć, czy to nie uczulenia? Ja byłam w szoku, ale i tak mnie te hybrydy wkurzały, bo wole zwykły lakier, hybrydy wyglądają troche sztucznie, jak tipsy, więc zdjęłam i od razu na drugi dzień poprawa. Moze to nie to, nie wiem. Ale wiem, że lubia te rzeczy uczulać w ciazy właśnie.

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj wizyta na 15:50 🥳 ale mi szybko zleciało, cała ciąża tak zleci? 😅

Wy tak o tych mdłościach, a ja zapytam czy któraś z Was w ciąży miała egzeme?
Coś okropnego, pojawiła mi się na prawej ręce dokładnie na dwóch palcach, strasznie to swędzi nie do wytrzymania. Kremuje kremami laroche dla atopowcow i jeszcze alantan sensitive.
Dzisiaj u lekarza zapytam ale podejrzewam, że odeśle mnie do dermatologa. Nigdy nie miałam takich problemów, dopiero w tej ciąży pierwszy raz mi się to pojawiło. :/

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! 🫶
Całą ciążę nie, ostatni miesiąc trwa wieczność 🤣🤣🤣
Wizytujemy razem- trzymam kciuki 👊👊👊
To ja z egzema nie pomogę ale się podepnę z pytaniem, czy któraś w ciazy miala cieśni nadgarstków? Ja od 2 trymestru mialam, coś strasznego, mialo się ochotę odrabiać sobie ręce. Na ćwiczeniach u poloznej nie moglam lalce ubrać pampersa, mialam tak opuchnięte ręce i taki w nich bol. Czy ktoś miał i jak sobie radził?? Bo boje się powtórki.
Ja miałam, nic nie pomagało, po prostu nauczyłam się zapobiegać. Starałam się nie robić żadnych " ciężkich" rzeczy. Odstawiłam lepienie pierogów, gniecenie ciasta drożdżowego i dźwiganie. Jak już coś czułam to "moczyłam" ręce w gorącej wodzie 😉 Potem wszystko minęło.

Całą ciążę nie, ostatni miesiąc trwa wieczność 🤣🤣🤣
Wizytujemy razem- trzymam kciuki 👊👊👊

Ja miałam, nic nie pomagało, po prostu nauczyłam się zapobiegać. Starałam się nie robić żadnych " ciężkich" rzeczy. Odstawiłam lepienie pierogów, gniecenie ciasta drożdżowego i dźwiganie. Jak już coś czułam to "moczyłam" ręce w gorącej wodzie 😉 Potem wszystko minęło.
Racja przypomniałaś mi, że ostatni miesiąc ciąży trwa 2 lata 🤣

Tralalala, Devin co u was?
w porzasiu, zyje na tostach, bo nic innego za bardzo nie wchodzi (no chyba ze slodycze, ale tego staram sie nie jesc), dzisiaj zrobie podejscie do normalnego obiadu, mam w planach lopatke wieprzowa w sosie pieczarkowym :D dzisiaj tez o 13 wizyta prowadzenie ciazy w luxmedzie, mam nadzieje, ze ten lekarz bedzie lepszy od tej co mi usg robila 😂😂
Nooo i odliczam do wakacji, w koncu ogarnelismy ze znajomymi wycieczke, lecimy za 2 tyg do Grecji! ❤️🌴

Cześć
Czy rotawirus na teraźniejszym etapie jest bardzo niebezpieczny? Miałyście? Co myślicie?
U nas we wsi krąży właśnie...

reklama
Cześć
Czy rotawirus na teraźniejszym etapie jest bardzo niebezpieczny? Miałyście? Co myślicie?
U nas we wsi krąży właśnie...
Możesz spać spokojnie, nie stanowi żadnego niebezpieczeństwa. Jak Cie dopadnie musisz pamiętać jedynie o tym żeby się nie odwodnic. W pierwszej ciąży miałam przyjemność zetknąć się z jelitowka i myslalam ze zamieszkam w łazience. Elektrolity, woda i kleik ryżowy to było moje pożywienie na kilka dobrych dni.
Także spokojnie :)

Do góry