reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

u mnie bez większych zachcianek, ale również odrzuca mnie od mięsa. Za to zajadam się serem żółtym, smakuje mi jak nigdy 🤣 niestety początek 8 tyg. nie jest dla mnie łaskawy i cały czas towarzyszą mi nudności. Pomaga zjedzenie czegokolwiek ale to i tak na chwilę. Burzy mi to totalnie wyrobiony sposób odżywiania przy IO 🤷🏻‍♀️ Jutro również mam wizytę ;)
ja tez mam fazę na ser żółty 🤪

reklama
Hej, hej

Jezu dziś kupiłam konserwę golonkowa w Biedrze i to było najlepsze co zjadłam - wiec dołączam do grona konserwowek ;p
Za to zapach surowego kurczaka mnie totalnie odrzuca, ledwo pokroiłam na obiad bo prawie puściłam pawia

Dziś cały dzień migrena i córa się mną zajmowała, przynosiła mi wodę i okrywała kocykiem ;p
Dobrze ze mam małego pomocnika ;p

Co u Was dziewczyny ? Jakaś aktualizacja zachcianek ciążowych ?

A i jutro mam wizytę. Niestety nie udało się na NFZ ani na pakiet medyczny wiec prywatnie ale wole sprawdzić czy wszystko ok i zobaczyć dzidzie
Ja w sumie w pierwszej ciąży nie mialam chyba specjalnych zachcianek 🤔 Na pewno na jakis miesiąc odrzuciło mnie od kawy, na szczęście potem przeszło. Teraz jeszcze tez nic się nie dzieje, ale może jeszcze za wcześnie 😉
Jakbym czytała o swojej 2letniej córce 🤣🤣🤣 ja zrobiłam pierwszy krok i odstawiłam jej cycka 2 tygodnie temu 😬 efekt jest taki, że tata biega teraz w nocy grzać mleko krowie, bo ona musi mleko 🤐 ale ja jestem trochę wolniejsza w nocy 🤪
No właśnie o dziwo odstawienie nocnych karmień całkiem niezle zniosła - tj i tak się budzi, ale czasem szybciej, czasem dłużej zajmie jej ponowne zaśnięcie, lezy mi na brzuchu lub bokiem sie przytulamy i zasypia bez cyca, bardzo rzadko powie, że chce pic i dostaje wody. Póki co zostały karmienia na drzemkę i na noc i chwilowo boje się odstawić, bo „titi” (tak mowi cyca 😂) to jej wielka miłość i przed snem bardzo głośno się dopomina 🙃 Nawet jak się już ją uda kompletnie odstawić (🤞🤞) to boję się co będzie jak zobaczy rodzeństwo na cycu, pewnie sama tez będzie chciała 🙈

Haha no dokładnie 😄u mnie przy synu strach był nie do opisania aż płakałam,że nie chce bo boję się porodu, innego życia i w sumie wszystkiego.Mimo to ,że nie wspominam zbyt dobrze porodu to teraz bardzo się cieszę,że jestem w ciąży i nie mogę doczekać się pierwszego USG.Mąż też się cieszy i mówi dobrze,że nic nie trzeba kupować bo wszystko mamy haha a ja ..no prawie nic 😜.Przede wszystkim uciekł ten strach no bo już przez to wszystko przechodziłam i o ile będzie wszystko dobrze to wiem co mnie czeka no i tata też nie jest już taki świeży hehe.W sumie jedyne czego się boję to jak ogarnąć biegającego po domu 2 latka i noworodka? Jak to pogodzić, żeby maluszkowi w spaniu np.nie przeszkadzał i jak się zajmować tak na prawdę dwoma na raz.Syn na butli a ja się zastanawiam czy nie będę chciała karmić piersią.Chcę zrobić tak żeby było mi wygodnie i żeby nie zwariować.Jak to było w Waszym przypadku?
U mnie najmniejsza różnica to 3 lata, ale były już wtedy starsze siostry więc nie wiem jak się samemu ogarnia dwa maluchy 😆 Wierzę że wszystkie damy radę 💪 W końcu kto jak nie my 😜

Chce powiedzieć, że jednak nie znalazlam tętna dziecka, dlugo grzebalam detektorem i to było moje tętno, mam ponad 100 i naprawdę ciężko się połapać. 😅 Ale sprawdziłam, jak brzmi tętno dziecka i tak trochę inaczej. Wiec jeszcze za wcześnie. Jutro znow spróbuję. 😁

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj wizyta na 15:50 🥳 ale mi szybko zleciało, cała ciąża tak zleci? 😅

Wy tak o tych mdłościach, a ja zapytam czy któraś z Was w ciąży miała egzeme?
Coś okropnego, pojawiła mi się na prawej ręce dokładnie na dwóch palcach, strasznie to swędzi nie do wytrzymania. Kremuje kremami laroche dla atopowcow i jeszcze alantan sensitive.
Dzisiaj u lekarza zapytam ale podejrzewam, że odeśle mnie do dermatologa. Nigdy nie miałam takich problemów, dopiero w tej ciąży pierwszy raz mi się to pojawiło. :/

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! 🫶

Coś okropnego, pojawiła mi się na prawej ręce dokładnie na dwóch palcach, strasznie to swędzi nie do wytrzymania. Kremuje kremami laroche dla atopowcow i jeszcze alantan sensitive.
Dzisiaj u lekarza zapytam ale podejrzewam, że odeśle mnie do dermatologa. Nigdy nie miałam takich problemów, dopiero w tej ciąży pierwszy raz mi się to pojawiło. :/

To ja z egzema nie pomogę ale się podepnę z pytaniem, czy któraś w ciazy miala cieśni nadgarstków? Ja od 2 trymestru mialam, coś strasznego, mialo się ochotę odrabiać sobie ręce. Na ćwiczeniach u poloznej nie moglam lalce ubrać pampersa, mialam tak opuchnięte ręce i taki w nich bol. Czy ktoś miał i jak sobie radził?? Bo boje się powtórki.

dawaj znac jak po wizycie ! ❤️

reklama

a czy masz hybrydy? Ja sobie zaczslam robic przed 2 ciaza, potem w ciazy 1 raz, drugi i tak mnie zaczęły swędzieć dłonie i na szyi zrobil mi się taki placek, jak egzema czy liszaj czy coś, nie znam się, już mię ginka na badania krwi chciala wysłać, czy nis cholestaza, ale zdjęłam hybrydy i momentalnie poczułam ulgę, później,jak paznokcie odrastaly, widać było, że się porozwarstwialy, to alergia na hybrydy. W ciazy lubia się nasilać lub pojawiac. Później już nigdy nie robiłam hybrydy, używam zwykłego lakieru.

Do góry