reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Kurcze aż chyba sama sprobuje dzisiaj. Mam gdzieś zakopany angelsound ale jeden z tych prostszych, więc nie wiem czy on da radę w 7 tygodniu ;/
ja go mialam w drugiej ciazy, zlapalam tętno w 7+4. Nawet mocniej niż teraz było słychać. Ale nie ma już do nich aplikacji, a zależy m na pomiarze tętna, więc teraz kupilam inny. Zresztą tamtego już nie mialam, bo dzieci nie planowałam.

reklama
Dziewczyny dzidiaj jakiś kosmos u mnie, weszłam właśnie w 9 tydzień i jakaś tragedia mam takie mdłości okrutne że mi się płakać chce, cudem ugotowałam obiad... Ale. Miałam przy tym Chyba z 10 odruchów wymiotnych... Dobrze że mąż jest w domu bo nie byłabym w stanie dziecku nałożyć jedzenia...
Tłumaczę sobie ze to normalne ale nie przemawia to do mnie bo czuje się chyba gorzej niż w pierwszej ciąży
U mnie dopiero 5 +1, a czuje się podobnie. Ciągle jestem głodna, a jak zjem męczą mnie mdłości, zawroty głowy

ja go mialam w drugiej ciazy, zlapalam tętno w 7+4. Nawet mocniej niż teraz było słychać. Ale nie ma już do nich aplikacji, a zależy m na pomiarze tętna, więc teraz kupilam inny. Zresztą tamtego już nie mialam, bo dzieci nie planowałam.
Mi się wydaje że ja mam taki model do którego w ogóle nie ma aplikacji 😂

Hej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy 😛czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie😔
trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze sie skonczylo, moze to tylko krwiaczek postanowil peknac. Dawaj koniecznie znac jak wyniki! 🤞🏻🤞🏻

Mi się wydaje że ja mam taki model do którego w ogóle nie ma aplikacji 😂
taki mialam w 1 ciazy i oddalam komus dalej, ale potem mi się zachciało drugiej, wiec kupilam taki sam, ale z aplikacja, a teraz to już nie posiadam nic dla niemowlaka, bo trzeciego to już miało nie być. Tzn. ja chcialabym 3, ale normalnych (dzieci w spektrum są wyczerpujące dla rodzicow), i gdybyśmy byli młodsi, a tu 40 i 48 lat, i noworodek. 🙈

taki mialam w 1 ciazy i oddalam komus dalej, ale potem mi się zachciało drugiej, wiec kupilam taki sam, ale z aplikacja, a teraz to już nie posiadam nic dla niemowlaka, bo trzeciego to już miało nie być. Tzn. ja chcialabym 3, ale normalnych (dzieci w spektrum są wyczerpujące dla rodzicow), i gdybyśmy byli młodsi, a tu 40 i 48 lat, i noworodek. 🙈
Wiek to tylko liczba 😜 My, dorośli z ADHD, nigdy nie będziemy się czuć na peselowe lata 😉

Moja mama urodziła mnie jak miała 45 lat, mój ojciec miał 53 i dali radę. Tak więc moim zdaniem wiek nie ma znaczenia jeżeli jest możliwość posiadania dzieci, chociaż są i takie osoby które uważają ze rodzicielstwo w późnym wieku jest błędem bo rodzi się "sieroty". Ale nikt z nas nie wie co jest mu pisane, równie dobrze dziecko 20letniej dziewczyny może zostać sierota. Nie lubię stereotypów:/

Dziewczyny którym została przepisana xonvea :) czy któraś z Was już zażywa? Są efekty?
Ja dopiero 1 dzień ją zażywam. 2 tabletki na noc, 1 rano, 1 po południu. Po tych 2 nocnych rano czułam sie dużo lepiej. Teraz troszkę gorzej, bo czuję mdłości, ale i tak jest lepiej niż przez ostatnie dni. Teraz przynajmniej jakoś funkcjonuję 🙈 wykończę opakowanie i najwyżej będę prosić lekarza o kolejną receptę.
Niestety 20 tabletek kosztuje u mnie 82zl…

reklama
Moja mama ma 52 lata ,starszy brat rocznik 94 i była to najbardziej zagrożona ciąża miał tylko 2 punkty a cesarkę przeprowadzał pijany lekarz i dziesiątki studentów wokół mojej mamy.Ja średniaczek 2001 rok,nie było źle ale dobrze też nie.I na koniec siostra,która ma teraz 10 lat.Najlepsza ciąża i najzdrowsze dziecko_Oczywiście 3 razy cesarka,ale tę ostatnią przeszła najlepiej.Całe życie była chora dożywotnia renta od 18roku życia teraz rak z przerzutami.Ale jeśli chodzi o ciążę to nie ma reguły 💁🤷

Do góry