reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

ja jestem tylko zmęczona. I jem, jak szalona. :) Panikowanie nic nie daje. Przesyłam trochę mojego spokoju... 💝
No nie daje, wiem wiem. Ja też jem dużo ale dlatego że po prostu wcześniej paliłam. Teraz nie palę. Ogólnie to od lutego byłam na diecie i schudłam 15 kg. Więc ta dieta też pomogła pewnie w tym. Dziękuję 🥰

reklama
No nie daje, wiem wiem. Ja też jem dużo ale dlatego że po prostu wcześniej paliłam. Teraz nie palę. Ogólnie to od lutego byłam na diecie i schudłam 15 kg. Więc ta dieta też pomogła pewnie w tym. Dziękuję 🥰
a to ja jem bez przerwy, kończę jesc i znów czuje się głodna. 😅 w kazdej ciazy tak samo. Poza tym to piersi tez czasem bola a czasem nie, i mam przytkany nos, to też u mnie charakterystyczne w ciazy. I tyle z objawów.
Ogólnie w mojej rodzinie jakoś tak spokojnie podchodzi się do ciazy. Emocje to były, jak zrobilam test, bo ciaza nieplanowana, ja mam 40 lat i na koniec wrzesnia przeprowadzamy się ponad 300 km od domu. Myslalam, że mi serce wyskoczy z klatki, jak się druga krecha pojawiła. 🙈🤣
A w ogóle to dziś mi detektor tętna przychodzi, spróbuję znaleźć serduszko, choc jeszcze wcześnie i może się nie udać. Ale popróbuje. :) może sobie spraw, to bardzo uspokaja. :)

a to ja jem bez przerwy, kończę jesc i znów czuje się głodna. 😅 w kazdej ciazy tak samo. Poza tym to piersi tez czasem bola a czasem nie, i mam przytkany nos, to też u mnie charakterystyczne w ciazy. I tyle z objawów.
Ogólnie w mojej rodzinie jakoś tak spokojnie podchodzi się do ciazy. Emocje to były, jak zrobilam test, bo ciaza nieplanowana, ja mam 40 lat i na koniec wrzesnia przeprowadzamy się ponad 300 km od domu. Myslalam, że mi serce wyskoczy z klatki, jak się druga krecha pojawiła. 🙈🤣
A w ogóle to dziś mi detektor tętna przychodzi, spróbuję znaleźć serduszko, choc jeszcze wcześnie i może się nie udać. Ale popróbuje. :) może sobie spraw, to bardzo uspokaja. :)
A w którym tygodniu ciąży jesteś? Też słyszałam o tym detektorze. Jednak są różne zdania. Jakiej firmy kupiłaś ? Bo ceny też są różne... Trzymam kciuki ❤️

Dzień dobry Kwietnióweczki 😀 wczoraj w końcu poczułam jakieś pobolewanie, ale dopiero wieczorem, dziś czuję bardzo delikatnie. Rano woda się utrzymała, ale jak ogarnęłam młodą i szłam po jej szczotkę do łazienki to przyspieszyłam, bo czułam nadchodzący rzyg, ale jak dopadłam umywalki to minęło 🤣 lekko mnie mdli, zwłaszcza jak się opiję wody 🤣 dzisiejszy obiad ugotowałam wczoraj, jutro będę myśleć co na piątek. I umówiłam się do fryzjera na piątek 😁
Miłego dnia!

A w którym tygodniu ciąży jesteś? Też słyszałam o tym detektorze. Jednak są różne zdania. Jakiej firmy kupiłaś ? Bo ceny też są różne... Trzymam kciuki ❤️
z OM 7+3, ale na poprzedneiej wizycie był mikro zarodek jak 5+5, ale mam tylozgiecienie i w ogole ciężko było cokolwiek zobaczyć, tylko jak się mocno powyginalam. W drugiej ciazy udało mi się złapać tętno dzid ką w 7+4 chyba. Takze popróbuje, nie znajdę to luz, nie będę przeżywać. :)
Wcześniej mialam angelsounds i była do niego aplikacja, można było nagrać hicie serca, ale najważniejsze, że był wykres i program mierzył tętno

A teraz kupilam taki, bo do tamego nie ma już aplikacji, a mi zależy na pomiarze tętna. Sama mam bardzo szybkie, około 90, a w ciazy 110, i ciężko tak na oko ocenić, czy znalazlam swoje tętno, czy nieco szybsze tętno dziecka.

Załączniki

• b041b7fb-6793-4e4b-932f-c84900553324.jpeg
    b041b7fb-6793-4e4b-932f-c84900553324.jpeg
    34,4 KB · Wyświetleń: 51
z OM 7+3, ale na poprzedneiej wizycie był mikro zarodek jak 5+5, ale mam tylozgiecienie i w ogole ciężko było cokolwiek zobaczyć, tylko jak się mocno powyginalam. W drugiej ciazy udało mi się złapać tętno dzid ką w 7+4 chyba. Takze popróbuje, nie znajdę to luz, nie będę przeżywać. :)
Wcześniej mialam angelsounds i była do niego aplikacja, można było nagrać hicie serca, ale najważniejsze, że był wykres i program mierzył tętno
Dzięki. Ja usłyszałam bicie 7+1
Bierzesz jakie leki ?

Dzięki. Ja usłyszałam bicie 7+1
Bierzesz jakie leki ?
a u ginekologa to łatwiej, bo usg dopochwowe, tu przez brzuch, a zarodek jest pod kością miednicy, więc moze być ciężko, ale mam zero tkanki tłuszczowej w tym miejscu, więc może się uda uchwycic.
Z lekow biorę tylko euthyrox, bo w ciąży moja tarczyca chodzi na urlop chyba I zawsze mi tsh bardzo rosnie, oraz suphaston, bo mam krwiak, nie krwawi ani nic, ale jest. Więc leze, na ile mi moja dwójka domowych przedszkolaków pozwala i nie przemęczam się. :)

reklama
Hej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy 😛czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie😔

Do góry