reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

ja jestem tylko zmęczona. I jem, jak szalona. :) Panikowanie nic nie daje. Przesyłam trochę mojego spokoju... 💝
No nie daje, wiem wiem. Ja też jem dużo ale dlatego że po prostu wcześniej paliłam. Teraz nie palę. Ogólnie to od lutego byłam na diecie i schudłam 15 kg. Więc ta dieta też pomogła pewnie w tym. Dziękuję 🥰

reklama
No nie daje, wiem wiem. Ja też jem dużo ale dlatego że po prostu wcześniej paliłam. Teraz nie palę. Ogólnie to od lutego byłam na diecie i schudłam 15 kg. Więc ta dieta też pomogła pewnie w tym. Dziękuję 🥰
a to ja jem bez przerwy, kończę jesc i znów czuje się głodna. 😅 w kazdej ciazy tak samo. Poza tym to piersi tez czasem bola a czasem nie, i mam przytkany nos, to też u mnie charakterystyczne w ciazy. I tyle z objawów.
Ogólnie w mojej rodzinie jakoś tak spokojnie podchodzi się do ciazy. Emocje to były, jak zrobilam test, bo ciaza nieplanowana, ja mam 40 lat i na koniec wrzesnia przeprowadzamy się ponad 300 km od domu. Myslalam, że mi serce wyskoczy z klatki, jak się druga krecha pojawiła. 🙈🤣
A w ogóle to dziś mi detektor tętna przychodzi, spróbuję znaleźć serduszko, choc jeszcze wcześnie i może się nie udać. Ale popróbuje. :) może sobie spraw, to bardzo uspokaja. :)

a to ja jem bez przerwy, kończę jesc i znów czuje się głodna. 😅 w kazdej ciazy tak samo. Poza tym to piersi tez czasem bola a czasem nie, i mam przytkany nos, to też u mnie charakterystyczne w ciazy. I tyle z objawów.
Ogólnie w mojej rodzinie jakoś tak spokojnie podchodzi się do ciazy. Emocje to były, jak zrobilam test, bo ciaza nieplanowana, ja mam 40 lat i na koniec wrzesnia przeprowadzamy się ponad 300 km od domu. Myslalam, że mi serce wyskoczy z klatki, jak się druga krecha pojawiła. 🙈🤣
A w ogóle to dziś mi detektor tętna przychodzi, spróbuję znaleźć serduszko, choc jeszcze wcześnie i może się nie udać. Ale popróbuje. :) może sobie spraw, to bardzo uspokaja. :)
A w którym tygodniu ciąży jesteś? Też słyszałam o tym detektorze. Jednak są różne zdania. Jakiej firmy kupiłaś ? Bo ceny też są różne... Trzymam kciuki ❤️

Dzień dobry Kwietnióweczki 😀 wczoraj w końcu poczułam jakieś pobolewanie, ale dopiero wieczorem, dziś czuję bardzo delikatnie. Rano woda się utrzymała, ale jak ogarnęłam młodą i szłam po jej szczotkę do łazienki to przyspieszyłam, bo czułam nadchodzący rzyg, ale jak dopadłam umywalki to minęło 🤣 lekko mnie mdli, zwłaszcza jak się opiję wody 🤣 dzisiejszy obiad ugotowałam wczoraj, jutro będę myśleć co na piątek. I umówiłam się do fryzjera na piątek 😁
Miłego dnia!

A w którym tygodniu ciąży jesteś? Też słyszałam o tym detektorze. Jednak są różne zdania. Jakiej firmy kupiłaś ? Bo ceny też są różne... Trzymam kciuki ❤️
z OM 7+3, ale na poprzedneiej wizycie był mikro zarodek jak 5+5, ale mam tylozgiecienie i w ogole ciężko było cokolwiek zobaczyć, tylko jak się mocno powyginalam. W drugiej ciazy udało mi się złapać tętno dzid ką w 7+4 chyba. Takze popróbuje, nie znajdę to luz, nie będę przeżywać. :)
Wcześniej mialam angelsounds i była do niego aplikacja, można było nagrać hicie serca, ale najważniejsze, że był wykres i program mierzył tętno

A teraz kupilam taki, bo do tamego nie ma już aplikacji, a mi zależy na pomiarze tętna. Sama mam bardzo szybkie, około 90, a w ciazy 110, i ciężko tak na oko ocenić, czy znalazlam swoje tętno, czy nieco szybsze tętno dziecka.

Załączniki

• b041b7fb-6793-4e4b-932f-c84900553324.jpeg
    b041b7fb-6793-4e4b-932f-c84900553324.jpeg
    34,4 KB · Wyświetleń: 47
z OM 7+3, ale na poprzedneiej wizycie był mikro zarodek jak 5+5, ale mam tylozgiecienie i w ogole ciężko było cokolwiek zobaczyć, tylko jak się mocno powyginalam. W drugiej ciazy udało mi się złapać tętno dzid ką w 7+4 chyba. Takze popróbuje, nie znajdę to luz, nie będę przeżywać. :)
Wcześniej mialam angelsounds i była do niego aplikacja, można było nagrać hicie serca, ale najważniejsze, że był wykres i program mierzył tętno
Dzięki. Ja usłyszałam bicie 7+1
Bierzesz jakie leki ?

Dzięki. Ja usłyszałam bicie 7+1
Bierzesz jakie leki ?
a u ginekologa to łatwiej, bo usg dopochwowe, tu przez brzuch, a zarodek jest pod kością miednicy, więc moze być ciężko, ale mam zero tkanki tłuszczowej w tym miejscu, więc może się uda uchwycic.
Z lekow biorę tylko euthyrox, bo w ciąży moja tarczyca chodzi na urlop chyba I zawsze mi tsh bardzo rosnie, oraz suphaston, bo mam krwiak, nie krwawi ani nic, ale jest. Więc leze, na ile mi moja dwójka domowych przedszkolaków pozwala i nie przemęczam się. :)

reklama
Hej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy 😛czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie😔

Do góry